• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

DELA verbindt

DELA wil vanuit de kracht en betekenis van solidariteit maatschappelijke waarde creëren. Hoewel iedereen het uiteindelijk zelf moet doen in het leven, is saamhorigheid van grote betekenis. Familie en vrienden vervullen een belangrijke rol in elkaars leven. DELA richt zich op deze verbondenheid tussen mensen en generaties en wil met haar producten en diensten méér betekenis geven aan het leven van mensen.

DELA ontwikkelt en ondersteunt daarom initiatieven gericht op het versterken van de eigen regie en de draagkracht van mensen. Het Innovation Lab van DELA ontwikkelt nieuwe producten en diensten die gericht zijn op het verbinden van mensen zodat zij er voor elkaar kunnen zijn en voor elkaar kunnen zorgen.

Goed doen voelt ook goed

In eerste instantie gaat elkaar helpen over het belangeloos opzij zetten van je eigen belang. Maar als je naar binnen gaat, weet je dat elkaar helpen ook gaat om een welgemeend eigen belang. Een intrinsieke motivatie die in ons allemaal zit. Elkaar helpen geeft je ook een fijn gevoel, het is leuk, gezellig en sociaal. Super toch!

Wij zijn...

We zijn een klein team binnen een grote organisatie. We zijn DELA, maar we zitten er niet. We zitten apart, bij MicroLab op Strijp-S. Zodat we soms samen met het grote DELA, maar soms ook helemaal vrij kunnen zijn. We zijn allemaal dames (toevallig). We werken samen met onze DELA collega’s, andere bedrijven en een flexibele schil van specialisten.

Neem contact op

Team Innovatie april 2019 vlnr: Chantal van Kruijsdijk, Sander Termaat, Ilse Pullens, Caroline Smeets, Esmee van Tilburg, Sanne Geurtsen en Ingrid van Loon

Onze lopende initiatieven:

Fello

Fello is een gedeelde agenda waarmee je samen voor een familielid zorgt. Je ziet in één oogopslag wie wat wanneer gaat doen en creëert zo overzicht. En met de chatfunctie heb je alles wat jullie bespreken over de zorg op één plek.

Lees meer
 

Before you leave

In deze app leg je met gemak herinneringen, verschillende periodes en gebeurtenissen in je leven vast. Maak duidelijk wie je bent, wat je meemaakte en hoe je over dingen denkt. En deel dit met familie en vrienden.

Lees meer
 

Klup, dé gezelligste app!

Deze app is speciaal ontwikkeld voor 50 plussers+ en heeft als doel het ondernemen van leuke activiteiten en het ontmoeten van mensen met dezelfde interesses. In de app vind je een gevarieerd aanbod van activiteiten.

Lees meer
 

Chat met onze medewerkers

Hoe we werken

Innoveren is samenwerken. We zijn continue bezig met het zelf ontwikkelen en testen van nieuwe diensten, verzekeringen en services waar we onze leden verder mee kunnen helpen. Dat doen we niet alleen. Zo we werken we samen met zelfstandige bedrijven, die soms onderdeel zijn van coöperatie DELA of soms gesteund worden door ons. Zij leren ons nog meer het belang van onze leden voorop te stellen. Zij leren ons hoe dingen soms ook anders kunnen. Deze bedrijven zijn actief in verschillende markten, maar hebben in hun DNA vaak een gemeenschappelijk belang van meer willen betekenen voor de mens en maatschappij, het verbinden van generaties.

 

Kijkje in de keuken 

We nemen jullie graag mee in waar wij mee bezig zijn met onze lopende initiatieven, wat ons bezig houdt en wat er nog op de planning staat.


Klup en DELA werken samen om wensen te vervullen

11-3-2019; Klup stond in 2018 op de 50+ beurs. We vroegen mensen een bucketlist wens achter te laten. Meer dan 600 mensen lieten een wens achter. Er waren grote en kleine wensen. Het is mooi om te zien dat juist de kleine wensen een grote betekenis hebben voor mensen.

Klup en DELA hebben drie mensen blij mogen maken door hun wensen in vervulling te laten gaan. Bekijk hier de wens van Marleen, die opnieuw leert autorijden:

Wat is jouw ultieme wens?
Heb jij zelf ook al langer een wens, maar lukt het je niet om hem waar te maken? Deel je wens dan nu met Klup. (deelnemen kan tot 31 mei 2019)


Sponsoring Blue Jay rond

7-3-2019; Blue Jay is een studenten team aan de TU/e die werken aan de volgende visie:
We streven naar een toekomst waarin drones dienen als intelligente metgezellen die mensen in hun dagelijks leven kunnen helpen en ondersteunen.

Team Blue JayBlue Jay gelooft dat robots (drones) de toekomst zijn. Bijvoorbeeld om ouderen langer zelfstandig en met plezier thuis te laten wonen bieden robots unieke mogelijkheden. Komende maanden zullen zij onderzoek doen om de veiligheid van drones te optimaliseren, zodat zij zonder zorgen in huiselijke omgevingen gebruikt kunnen worden.
Een dergelijk veilige drone is een belangrijke stap richting een drone die ouderen kan assisteren. Door hierop door te bouwen met de toevoegingen van kunstmatige intelligentie, in de vorm van detectie mechanismen, interactie (verbale communicatie, ogen, lichten) en autonomie kunnen drones ouderen ondersteunen in hun dagelijks leven. Zo kunnen ze zowel een extra oog, een hulpje en een maatje zijn.

Sinds vandaag is het DELA innovatielab een van de partners van Blue Jay. Vanuit het lab kijken we uit naar de ontwikkelingen die er Blue Jay plaatsvinden en hoe deze een eventuele integratie kunnen vinden met onze concepten.


Hoe ziet de wereld er over 10 jaar uit?

1-2-2019; Niemand kan voorspellen hoe de toekomst er uit ziet. Met deze vraag hebben wij onszelf uitgedaagd in ideation sessie. Met het team hebben we vragen beantwoord, gebrainstormd en getekend. Welke uitdagingen hebben we dan? Op het gebied van bijvoorbeeld: energie, geld, mobiliteit en gezondheid. En als we dan allemaal 100 worden, wat betekent dat dan voor je leven, werk, studie, woonsituatie?

Bekijk hier de visuele samenvatting gemaakt door Esther Emmely Gons van Next Amsterdam:

innovatie wereld over 10 jaar


In contact komen met start-ups

11-1-2019; Wij werken in een omgeving waar veel start-ups zitten, namelijk Microlab. Om met hen in contact te komen hebben we een uitnodiging uitgedaan voor een Eat & Meet. Zie het filmpje voor een overview van dit event: