• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

DELA verbindt

DELA wil vanuit de kracht en betekenis van solidariteit maatschappelijke waarde creëren. Hoewel iedereen het uiteindelijk zelf moet doen in het leven, is saamhorigheid van grote betekenis. Familie en vrienden vervullen een belangrijke rol in elkaars leven. DELA richt zich op deze verbondenheid tussen mensen en generaties en wil met haar producten en diensten méér betekenis geven aan het leven van mensen.

DELA ontwikkelt en ondersteunt daarom initiatieven gericht op het versterken van de eigen regie en de draagkracht van mensen. Het Innovation Lab van DELA ontwikkelt nieuwe producten en diensten die gericht zijn op het verbinden van mensen zodat zij er voor elkaar kunnen zijn en voor elkaar kunnen zorgen.

Goed doen voelt ook goed

In eerste instantie gaat elkaar helpen over het belangeloos opzij zetten van je eigen belang. Maar als je naar binnen gaat, weet je dat elkaar helpen ook gaat om een welgemeend eigen belang. Een intrinsieke motivatie die in ons allemaal zit. Elkaar helpen geeft je ook een fijn gevoel, het is leuk, gezellig en sociaal. Super toch!

Wij zijn...

We zijn een klein team binnen een grote organisatie. We zijn DELA, maar we zitten er niet. We zitten apart, bij MicroLab op Strijp-S. Zodat we soms samen met het grote DELA, maar soms ook helemaal vrij kunnen denken en doen. We werken samen met onze DELA collega’s, andere bedrijven en een flexibele schil van specialisten.

Neem contact op

Innovatie team 2019 vlnr: Chantal van Kruijsdijk, Ilse Pullens, Sander Termaat, Caroline Smeets, Sanne Geurtsen, Ingrid van Loon, Esmee van Tilburg en Jan-Pieter Meeuws

Drijfveren Innovatie Lab

Waarom doen wij als Lab de dingen die we doen? Wat drijft ons en hoe pakken wij het aan? Solidariteit en wederkerigheid zijn onze kernwaarden. We willen er nu en in de toekomst voor onze leden zijn. Wij zijn het aan onszelf en aan onze leden verplicht goed na te denken over de toekomst. Lees het allemaal na in onze Why How What:

Drijfveren team innovatie

Onze lopende initiatieven:

Fello

Fello is een gedeelde agenda waarmee je samen voor een familielid zorgt. Je ziet in één oogopslag wie wat wanneer gaat doen en creëert zo overzicht. En met de chatfunctie heb je alles wat jullie bespreken over de zorg op één plek.

Lees meer
 

Klup, dé gezelligste app!

Deze app is speciaal ontwikkeld voor 50 plussers+ en heeft als doel het ondernemen van leuke activiteiten en het ontmoeten van mensen met dezelfde interesses.

Lees meer
 

Spellenportaal

In de samenwerking met Games for Health en de Radboud Universiteit wordt onderzocht of (verbindende) digitale spellen tussen ouderen en kinderen dit sociale probleem kunnen verminderen.

Lees meer
 

Before you leave stopt

In deze app leg je met gemak herinneringen, verschillende periodes en gebeurtenissen in je leven vast. Maar helaas is deze app per 1 september 2019 uit de lucht.

Lees meer
 

Chat met onze medewerkers

Hoe we werken

Innoveren is samenwerken. We zijn continue bezig met het zelf ontwikkelen en testen van nieuwe diensten, verzekeringen en services waar we onze leden verder mee kunnen helpen. Dat doen we niet alleen. Zo we werken we samen met zelfstandige bedrijven, die soms onderdeel zijn van coöperatie DELA of soms gesteund worden door ons. Zij leren ons nog meer het belang van onze leden voorop te stellen. Zij leren ons hoe dingen soms ook anders kunnen. Deze bedrijven zijn actief in verschillende markten, maar hebben in hun DNA vaak een gemeenschappelijk belang van meer willen betekenen voor de mens en maatschappij, het verbinden van generaties.

 

Kijkje in de keuken 

We nemen jullie graag mee in waar wij mee bezig zijn met onze lopende initiatieven, wat ons bezig houdt en wat er nog op de planning staat.


Podcast DELA Innovatie Lab op NBR

28-8-2019; Enige tijd geleden hebben we als team een podcast gemaakt op 1 dag. Dus in de ochtend onderwerpen bepalen, informatie en sprekers zoeken en in de middag direct live op de radio. We behandelen onderwerpen zoals AI, Voice en Blockchain en spreken met de IT directeur van DELA Alfo Melisse over de toekomst van technologie en wat dit betekend voor DELA.

Nieuwsgierig? De podcasts kun je hier beluisteren:


Innovatie Lab op bezoek bij team Blue Jay Eindhoven

3-7-2019; Ter inspiratie mochten wij als team in juni een kijkje nemen bij het studenten team Blue Jay, van de TU in Eindhoven. Wat hebben we daarvan geleerd? Bekijk het in deze video:


Edzo over de samenwerking met Klup: “Zorg dat je met elkaar het avontuur aangaat.”

24-5-2019; In de video vertellen Edzo, Michelle (oprichter Klup) en Jaap (community manager van Klup) over de samenwerking tussen DELA en Klup. Waar draait het in zo’n samenwerking nou om?
Het draait om het gevoel van meedoen. En met deze samenwerking hopen wij een steentje bij te kunnen dragen. “Dat is heerlijk!”, zegt Edzo.

Bekijk de hele video:


Klup en DELA werken samen om wensen te vervullen

11-3-2019; Klup stond in 2018 op de 50+ beurs. We vroegen mensen een bucketlist wens achter te laten. Meer dan 600 mensen lieten een wens achter. Er waren grote en kleine wensen. Het is mooi om te zien dat juist de kleine wensen een grote betekenis hebben voor mensen.

Klup en DELA hebben drie mensen blij mogen maken door hun wensen in vervulling te laten gaan. Bekijk hier de wens van Marleen, die opnieuw leert autorijden:

Wat is jouw ultieme wens?
Heb jij zelf ook al langer een wens, maar lukt het je niet om hem waar te maken? Deel je wens dan nu met Klup. (deelnemen kan tot 31 mei 2019)