Samen staan we sterk

Solidariteit en verbinding

We zien dat er ontzettend veel mooie initiatieven en oplossingen zijn. En tegelijkertijd zien we dat deze oplossingen in hun eentje nog niet die impact maken die wij allemaal willen bereiken. Daarom slaan wij de handen ineen. Voor Elkaar verbindt initiatieven en oplossingen en stimuleert ondernemerschap. Solidariteit en verbinding zijn hierbij de sleutelwoorden. Samen, als groep, kunnen we mensen écht helpen en een positieve impact maken. 1+1=3!

Doe met ons mee

We beginnen met twee thema’s waarin wij Nederlanders zien vastlopen; we bieden ondersteuning voor mantelzorgers, en begrijpelijke financiële zorg en planning. Omgaan met bureaucratie is hiervan een belangrijk onderdeel.

Heb jij hier een oplossing bij of ideeën over, of wil je meteen meedoen? We horen graag van je!

Financiële zorg en planning toegankelijk voor iedereen

Niet iedereen krijgt de kans het juiste te doen binnen zijn of haar financiële mogelijkheden. De verliezers zijn hier die mensen die geen toegang hebben tot goed financieel advies en goede financiële planning. Met alle gevolgen voor welzijn, baan, vrije tijd enzovoorts van dien.

Ondersteuning voor 5 miljoen mantelzorgers in Nederland

De verliezers zijn de mensen die in hun eentje mantelzorgen voor een dierbare en die, letterlijk en figuurlijk, niet ’even weg’ kunnen van die opgave. Er is voor hen geen alternatief, onder andere door kosten, onbekendheid, stroperige procedures, complexiteit, regel en uitgebreide formulieren.

De kracht van Voor Elkaar

  • Verbindt oplossingen
  • Stimuleert ondernemerschap
  • Samen meer impact (door synergie)
Samen staan we sterk

Nederland is een prachtig land. Veilig, democratisch en welvarend. Er is heel veel geregeld voor ons Nederlanders. Maar dat is ook allemaal erg ingewikkeld geworden. Er zijn zoveel regels, zoveel instanties, zoveel loketten dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Of niet eens weet dat je je in een bos bevindt en er een uitweg is… Dat is waarom Voor Elkaar er is. Om Nederlanders die zijn vastgelopen door middel van samenwerking weer vooruit te helpen.

Vroeger was alles beter. Nou ja, niet alles natuurlijk. Maar er waren wel meer sociale vangnetten. Gezinnen waren groter, de familie woonde om de hoek en buren keken meer naar elkaar om. Tegenwoordig zijn wij in Nederland meer op onszelf aangewezen. Er wordt vanuit gegaan dat we steeds meer zelf doen of in eigen kring oplossen. En dat kan soms behoorlijk wringen.


Manager Innovatie Sanne Geurtsen vertelt wie wij zijn

“Misschien vraag je je af waar Voor Elkaar vandaan komt. Nou… wij zijn onderdeel van coöperatie DELA. Een solidaire consumentencoöperatie die werd opgericht in 1937 om misstanden rondom begrafenissen op te lossen. Ook nu, na 85 jaar, is solidariteit de basis van alles wat DELA doet. En dat is meer dan het regelen en verzorgen van alles rondom overlijden en uitvaart. Met de nieuwe groep Voor Elkaar willen wij juist ook tijdens het leven samen mogelijk maken wat niet voor iedereen bereikbaar is. Zowel voor inwoners als voor ondernemers in Nederland."

Krachten bundelen

Wij nodigen ondernemers en andere partners uit om plaats te nemen in een groter geheel. We bundelen onze krachten en bieden samen producten en diensten aan, soms direct en soms via anderen, die Nederlanders weer vooruit helpen daar waar zij er alleen voor staan. En zien we ergens een gat? Dan ontwikkelen we de oplossing zelf. 

Chat met onze medewerkers