• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Overlijdens­risico­verzekering koppelen aan hypotheek

Als je een hypotheek afsluit, heb je vaak een overlijdensrisicoverzekering nodig. Een overlijdensrisicoverzekering wordt ook wel levensverzekering of nabestaandenverzekering genoemd. Deze verzekering keert éénmalig een afgesproken geldbedrag uit als je voor de einddatum van de verzekering overlijdt. Dit geeft de hypotheekverstrekker de zekerheid dat je nabestaanden ook na je overlijden de hypotheek kunnen aflossen. Heb je een partner? Meestal nemen jullie dan allebei een overlijdensrisicoverzekering.

Verpanden

Je ­­overlijdens­risicoverzekering kun je koppelen aan je hypotheek. Dat heet verpanden. Hoe werkt dit?

  • Kom je tijdens de looptijd van de verzekering te overlijden? Dan keren we het bedrag van je verzekering uit aan je hypotheekverstrekker. Blijft er geld over? Dan gaat dat bedrag naar de begunstigden (vaak de nabestaanden).
  • Vaak is dit bedrag gelijk aan de hoogte van (een deel van) de hypotheek. Dit geeft je hypotheekverstrekker de zekerheid dat je partner en/of je gezin ook na je overlijden de hypotheek gedeeltelijk of geheel kunnen betalen en/of aflossen.

Is een ­­­­­overlijdens­risicoverzekering (ORV) verplicht?

Soms is een ­­­­overlijdens­risicoverzekering verplicht voor het afsluiten van een hypotheek. Dit hangt af van de hypotheek die je neemt. De waarde van de woning en de hoogte van de lening spelen een belangrijke rol.

Hoe onze overlijdens­risicoverzekering koppelen aan je hypotheek?

Bij het online aanvragen van onze ­­­­­­­overlijdens­risicoverzekering kun je de ORV makkelijk koppelen aan je hypotheek. Bij het invullen van je persoonlijke gegevens kun je jouw hypotheekverstrekker opgeven.

Eenvoudig online afsluiten

  1. Kies wie je wilt verzekeren
  2. Kies het bedrag, de looptijd en de vorm van je ORV
  3. Vul je gegevens in
  4. Beantwoord de gezondheidsvragen