DELA logo
  • Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Wat is mogelijk bij een uitvaart?

Wat zijn de mogelijkheden rondom een uitvaart? Er moet veel geregeld worden bij een uitvaart. Of misschien wilt u uw uitvaartwensen vastleggen. Bekijk eens de mogelijkheden. Er is meer mogelijk dan u denkt.

Chat met onze medewerkers

Begraven of cremeren

Steeds meer mensen kiezen voor een crematie. Maar misschien vindt u het juist fijn om een mooie plek te hebben om naar toe te gaan en spreekt begraven u daarom meer aan.

Uitvaartkist

Wilt u een eenvoudige uitvaartkist of misschien juist een hele luxe? Of iets unieks zoals een milieuvriendelijke uitvaartkist? Er zijn veel verschillende mogelijkheden.

Opbaren en verzorging

Het opbaren en verzorgen kan zowel thuis als in een uitvaartcentrum. Speciale gelaatsverzorging of lichte balseming is ook mogelijk.

Locaties

U wilt een prettig gevoel hebben bij het afscheid. Licht en sfeer zijn een grote bepalende factor. Neemt u dus ook even de tijd om een uitvaartlocatie te kiezen die bij u of de overledene past. Misschien vindt u een museum of een café de perfecte plek om afscheid te nemen. Maar een traditionele locatie als uitvaartcentrum of de aula van het crematorium kan natuurlijk ook. DELA biedt locaties in heel Nederland. 

Rouwbezoek

Wilt u thuis rouwbezoek ontvangen? Of liever in een uitvaartcentrum? Ook in onze uitvaartcentra en crematoria kan rouwbezoek op een persoonlijke manier ontvangen worden.

Drukwerk

Tegenwoordig is het rouwdrukwerk lang niet altijd meer sober. Met kleur en/of persoonlijke foto’s kan rouwdrukwerk een mooie herinnering zijn. Onze uitvaartverzorger kan u voorbeelden laten zien en helpt u graag bij het opstellen van teksten.

Vervoer

Wij zien allerlei soorten uitvaartvervoer voorbij komen. Bespreek uw ideeën eens met onze medewerkers. Hieronder ziet u een paar voorbeelden.

Muziek en beeld

Maak een uitvaart persoonlijk met de favoriete muziek van de overledene en mooie foto’s of filmpjes. In al onze aula’s hangen beeldschermen voor (foto)presentaties.

Bloemen

De bloemstukken die u uitkiest voor de begrafenis of crematie bestelt de uitvaartverzorger vaak voor u. Maar natuurlijk kunt u ook zelf contact opnemen met een bloemist. Vaak is het ook mogelijk om zelf grafstukken te maken of in overleg met de bloemist bloemen uit de eigen tuin te gebruiken.

Afscheidsbijeenkomst

Hoe beter de uitvaart aansluit bij de persoonlijkheid en het leven van de overledene, hoe meer troost naasten eruit putten. Met teksten, muziek, beelden en eigen inbreng maakt u elke uitvaart uniek.

Eten en drinken

Onze uitvaartlocaties beschikken over sfeervolle ontmoetingsruimtes om na de afscheidsdienst even bij te komen en rustig na te praten. De locaties hebben een gevarieerd aanbod aan eten en drinken. Graag bespreken wij met u de mogelijkheden.

Praat mee op ons forum over dit onderwerp


Topic geopend op 18 mei 2016

Topic: Hoe bespreek je je uitvaartwensen met naasten

Rianne: "Op Facebook stond de stelling: 'Ik vind het moeilijk om het juiste moment te vinden om mijn uitvaart(wensen) te bespreken met mijn naasten. Eens of oneens.' Hoe gaat dat bij jullie?" Praat mee op het forum.

3 reacties

 

  • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
  • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.