• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Godelieve van Velsen in bestuur coöperatie DELA

27 mei 2024

Tijdens de Algemene Vergadering van zaterdag 25 mei jl. is Godelieve van Velsen benoemd als CFRO van coöperatie DELA. Zij volgt daarmee Jon van Dijk op die medio juli met pensioen gaat. De benoeming is bekrachtigd door de algemene vergadering van leden, het hoogste orgaan binnen de coöperatie en getoetst door de toezichthouder De Nederlandsche Bank. Van Velsen start vanaf 1 juli met haar werkzaamheden als CFRO van DELA.

Godelieve van Velsen (1969) studeerde economie en accountancy aan de universiteit van Maastricht. Sinds 2018 werkt zij bij coöperatie DELA en is op dit moment financieel directeur van DELA Nederland. Daarvoor werkte zij in diverse functies onder meer bij EY, SNS en CZ. Als CFRO wordt Godelieve onder andere verantwoordelijk voor Finance, Control, Risk, Tax en Beleggingen.

“Met de benoeming van Godelieve is het opnieuw gelukt om een zeer deskundig directeur te laten doorstromen vanuit de eigen gelederen. Als CFO van DELA Nederland heeft Godelieve laten zien een betrokken en kundig financieel directeur te zijn. Zij heeft ervaring in financiële en economische vraagstukken en heeft sinds haar komst zicht op de bestuurlijke processen en het businessmodel van DELA, aldus John van der Steen, voorzitter van de raad van commissarissen van coöperatie DELA. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat Godelieve met haar ervaring een gedegen bijdrage gaat leveren aan de strategie en sturing van DELA.”

Jon van Dijk gaat met pensioen na een dienstverband van meer dan dertig jaar, waarvan de laatste tien als CFRO van DELA Groep. Van der Steen: “Jon heeft het grootste deel van zijn loopbaan gewijd aan het financieel robuust houden van onze coöperatie. In deze drie decennia heeft Jon met ondernemerschap en financiële expertise een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van DELA. Onder zijn begeleiding maakte DELA een sterke groei door en werd er flink geprofessionaliseerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat de coöperatie er ook nu financieel goed voor staat. Wij bedanken Jon voor zijn inzet in al die jaren en wensen hem alle goeds voor de toekomst. Verder wensen wij Godelieve veel succes als CFRO van coöperatie DELA. Wij kijken ernaar uit om met haar samen te werken.