• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Bouw crematorium Lingewaard

11 mei 2022

Eind mei 2022 start de bouw van DELA’s nieuwste crematorium in Bemmel (gemeente Lingewaard). Het crematorium ligt nabij de A15 bij Bemmel en wordt intiem van opzet. Er zullen drie tot vier afscheidsdiensten en crematies per dag gaan plaatsvinden. De bouw is naar verwachting gereed in het derde kwartaal van 2023. Inwoners uit de regio mogen meedenken over de inrichting van de verzorgingsruimte in het crematorium. De bouw is te volgen via deze pagina.

Draag bij aan de inrichting van het crematorium

Een van de ruimtes in het crematorium is de verzorgingsruimte. Hier vindt de verzorging van een overledene plaats. Met de juiste verzorging ziet de overledene er zoveel mogelijk uit zoals deze was. Familieleden vinden het vaak prettig om bij de verzorging aanwezig te zijn. Ze kunnen hun overleden dierbare wassen, aankleden en/of kammen en geven aan het prettig te vinden dit voor hem te kunnen betekenen. Het is een belangrijke stap binnen de rouwverwerking. Om deze ruimte zoveel als mogelijk prettig aan te kleden én de ruimte een lokale invulling te geven, kan een van de wanden worden voorzien van één grote foto. Welke foto dat gaat zijn, daar heeft het publiek invloed op. 

Mensen worden gevraagd om hun favoriete foto van de omgeving in te sturen. Dat mag een natuurfoto zijn, of juist van een gebouw. Belangrijkste vereiste is dat de foto een relatie heeft met Lingewaard en omstreken. Een jury kiest uiteindelijk uit de inzendingen de meest passende foto. De fotograaf van de winnende foto wordt uiteraard op de hoogte gesteld en ziet de foto terug in de verzorgingsruimte. 

UPDATE november 2022: De winnende foto is gekozen. 

Insturen

De voorwaarden voor deelname zijn hier te downloaden. Je kunt je foto insturen via communicatie@dela.org. Uiterste inzenddatum van de foto is dinsdag 27 september 2022, 23.59 uur. Vermeld bij de inzending:
  • Naam
  • Mailadres
  • Telefoonnummer
  • Omschrijving van de foto
  • Je akkoord met de voorwaarden voor deelname

Foto-eisen

Het digitale bestand moet minimaal 3 MB en maximaal 10 MB zijn, en in .jpg. formaat ingestuurd worden. Andere formaten mogen aangeleverd worden via bijvoorbeeld WeTransfer (of andere diensten voor bestandsdeling). Daarvoor wel graag eerst een mail via communicatie@dela.org, omdat die links niet altijd worden geopend.

De foto moet minstens 1.800 pixels breed (liggende foto) of 1.800 pixels hoog (staande foto) zijn en maximaal 6.000 x 6.000 pixels. Eind oktober 2022 wordt de winnaar bekend gemaakt. Een voorbeeld van hoe een wand met foto in de verzorgingsruimte eruit ziet, vind je hieronder.

Fotowand Lingewaard | DELA  Fotowand Lingewaard | DELA  Fotowand Lingewaard | DELA

Voortgang bouw

Op dit moment zijn dit de eerste computerimpressies van het crematorium. Naarmate de bouw vordert, worden hier beelden van de bouw geplaatst.
Bouw Lingewaard | DELA
Crematorium Lingewaard | DELA
Crematorium Lingewaard | DELA

Update 6: Technische installaties

 

 

Update 5: Hoogste punt

 

 

Update 4: Muren

Update 3: Boven de grond

Update 2: fundering

Update 1: start bouw