• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Martin de Jong vertrekt bij DELA

30 april 2021

Martin de Jong treedt per 1 mei 2021 terug als directeur coöperatie & verzekeren en vertrekt bij DELA. Zijn functie wordt overgenomen door Chris Beaulen, die hiervoor de functie van directeur uitvaartdiensten vervulde.

Na een dienstverband van 15 jaar heeft Martin ervoor gekozen om een andere uitdaging aan te gaan buiten DELA. Onder zijn leiding is coöperatie & verzekeren getransformeerd van een verkooporganisatie werkend met ziekenfondsen en assurantietussenpersonen naar marketing en distributie online. Daarbij zijn nieuwe producten ontwikkeld, het marktaandeel verstevigd en onze performance in alle opzichten verbeterd. Een prachtige staat van dienst om op terug te kijken.  Edzo Doeve, algemeen directeur van coöperatie DELA: “Wij bedanken Martin de Jong voor zijn betrokkenheid, inzet en de geleverde prestaties in de afgelopen jaren. Wij wensen hem al het goede en een mooie vervolgstap in zijn carrière.”.

Chris heeft de afgelopen 5 jaar de functie van (adjunct) directeur uitvaartdiensten vervuld. Hij heeft een achtergrond in verzekeren en accountmanagement en keert terug naar de afdeling waar hij 13 jaar geleden bij DELA begon en waar hij leiding gaf aan onder andere coöperatieconsulenten en adviseurs. We wensen Chris veel plezier en succes met zijn nieuwe uitdaging. Totdat iemand Chris in de functie van directeur uitvaartdiensten heeft opgevolgd, zal Jack van der Putten, bestuurslid, deze rol tijdelijk waarnemen. 


Laatste nieuws

 • aug
  11
  2022

  Letters IJsselhof weer terug op gerenoveerde monumentale muur

  De letters ‘IJsselhof’ zijn deze week teruggeplaatst op de monumentale muur bij de ingang van de gelijknamige begraafplaats terug geplaatst. De letters zijn in juni van de muur gehaald in het kader van noodzakelijk onderhoud aan de muur.

 • aug
  8
  2022

  Ritueelbegeleiding bij uitvaarten steeds populairder

  In Zuid-Nederland vaker met dan zonder rituelen

  De kerk verliest weliswaar steeds meer terrein, de behoefte aan (religieuze) rituelen neemt toe. Die trend komt naar voren uit de big data-analyse van DELA, die jaarlijkse tienduizenden uitvaarten verzorgt.

 • jul
  14
  2022

  Longread: Tips en trends rondom asverstrooiing

  Bij het organiseren van een uitvaart, moeten er in korte tijd vele keuzes gemaakt worden: met welke teksten, muziek en beelden geven we de afscheidsbijeenkomst vorm? Hoe ziet de rouwkaart eruit? Begraven of cremeren? En wat doen we met de as? Om je inzicht te geven in de mogelijkheden rondom asverstrooiing, zetten we hieronder kort een aantal tips en trends rondom asverstrooiing voor je op een rij.

 • jun
  22
  2022

  Onderzoek: maak dood bespreekbaar voor kinderen

  Crematoria nemen voortouw in het gesprek over de dood

  Recent onderzoek toont aan dat een ruime meerderheid (60%) van de Nederlanders vindt dat er meer met kinderen over de dood gepraat moet worden. Ook zegt meer dan de helft (53%) dat het omgaan met de dood onderdeel moet zijn van het onderwijs aan kinderen. Coöperatie DELA wil mensen verbinden en helpen bij alle vraagstukken rondom overlijden en doorgeven. Een aantal crematoria, waaronder die in Uden en Venray, neemt het voortouw in het gesprek over de dood.