• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

ASML en DELA willen samen 800 cadeaus ophalen

Geef om een ander en doe mee

10 december 2019

De Eindhovense bedrijven ASML en coöperatie DELA willen de komende dagen minimaal 800 cadeaus ophalen voor kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank in de regio Eindhoven. Medewerkers, klanten en inwoners van Eindhoven worden gevraagd om een nieuw cadeau onder een kerstboom te leggen, bijvoorbeeld die op het hoofdkantoor van coöperatie DELA aan de Oude Stadsgracht in Eindhoven.

Deze kerstactie wordt voor de zesde keer gehouden en voor de eerste keer werken ASML en DELA hierin samen.

 

Waarom

“We zijn ons als bedrijven ervan bewust dat er mensen zijn in deze regio die geen cadeau kunnen geven of krijgen tijdens de feestdagen. Voor hen willen we wat betekenen. ASML en DELA kunnen samen kinderen in de hele regio Eindhoven een cadeau geven, in plaats van bijvoorbeeld alleen in de stad Eindhoven. Van Bergeijk tot Deurne kunnen we de kinderen nu een nieuw cadeau geven. Daarom werken we samen. Zo bereiken we meer”, vertellen Anna-Geertje van Eert, manager DELA Fonds en Christel Keizer, director ASML Foundation.

 

Zonnebloem Actief

Op maandag 16 december worden de cadeaus door medewerkers van DELA ingepakt, samen met de Zonnebloem Actief. Van Eert: “Vanuit het thema ‘Onbeperkt’, dat in 2019 centraal stond voor het DELA Fonds, nodigen we mensen met een beperking uit om vrijwilligerswerk te doen. De gedachte is dat een beperking niet hoeft te betekenen dat je niets voor een ander kunt betekenen.” Die visie sloeg aan bij Zonnebloem Actief

 

Annemarie Snijders van Zonnebloem Actief: “Ondanks dat wij een beperking hebben, willen we ons heel graag inzetten voor een mooiere samenleving. Zo maken we kerst ook een stukje mooier voor andere kinderen”.

 

Meedoen? Denk hieraan

  • Koop een cadeau met een waarde van €15,00 voor een jongen of meisje in de leeftijd van 0 jaar tot en met 13 jaar

  • Leg het voor maandag 16 december 14.00 uur onder de boom in de hal van het hoofdkantoor van coöperatie DELA aan de Oude Stadsgracht 1 te Eindhoven.

  • Inpakken is niet nodig, dat doen wij!

  • Het gaat om nieuwe cadeaus.