• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

DELA breidt uit op Duitse markt

13 juni 2019

Na een succesvolle start met een overlijdensrisicoverzekering, introduceert coöperatie DELA nu ook een uitvaartverzekering op de Duitse markt. De uitbreiding past in DELA’s groeistrategie. Edzo Doeve, algemeen directeur van DELA: “De Nederlandse markt voor uitvaartverzekeringen krimpt op de lange termijn. Om de voordelen van schaalgrootte te blijven bieden aan onze leden, zoeken we daarom onder andere naar groeikansen in Europa. Duitsland is na België en thuisland Nederland, het derde land waar wij actief zijn. De start vorig jaar in Duitsland is veelbelovend met al meer dan 13.000 afgesloten overlijdensrisicoverzekeringen. In België is DELA marktleider.”

Markt in kinderschoenen

Uitvaartverzekeringen zijn een relatief nieuw product in Duitsland. De markt voor uitvaartverzekeringen staat er nog in de kinderschoenen. Tot 2004 waren de kosten van een uitvaart namelijk grotendeels gedekt door sociale verzekeringen. Sindsdien betalen nabestaanden in Duitsland de volledige uitvaart. Een uitvaart kost in Duitsland gemiddeld 7.000 - 12.000 euro. Uit een enquête in 2018 van het advies- en marktonderzoeksinstituut Assekurata bleek echter dat slechts 17,5% van de Duitsers hun overlijden als een (financieel) risico ziet voor hun nabestaanden.

 

‘DELA sorgenfrei Leben Sterbegeldversicherung’

Na de prima start met de overlijdensrisicoverzekering, volgt nu een kapitaal uitvaartverzekering. De ‘DELA sorgenfrei Leben Sterbegeldversicherung’ is een uitvaartverzekering die bij overlijden geld uitkeert om de uitvaart te betalen. DELA startte deze maand in de Duitse vakpers en op social media met een campagne voor de nieuwe uitvaartverzekering. Het kantoor van DELA is gevestigd in Düsseldorf.