• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

DELA breidt uit op Duitse markt

13 juni 2019

Na een succesvolle start met een overlijdensrisicoverzekering, introduceert coöperatie DELA nu ook een uitvaartverzekering op de Duitse markt. De uitbreiding past in DELA’s groeistrategie. Edzo Doeve, algemeen directeur van DELA: “De Nederlandse markt voor uitvaartverzekeringen krimpt op de lange termijn. Om de voordelen van schaalgrootte te blijven bieden aan onze leden, zoeken we daarom onder andere naar groeikansen in Europa. Duitsland is na België en thuisland Nederland, het derde land waar wij actief zijn. De start vorig jaar in Duitsland is veelbelovend met al meer dan 13.000 afgesloten overlijdensrisicoverzekeringen. In België is DELA marktleider.”

Markt in kinderschoenen

Uitvaartverzekeringen zijn een relatief nieuw product in Duitsland. De markt voor uitvaartverzekeringen staat er nog in de kinderschoenen. Tot 2004 waren de kosten van een uitvaart namelijk grotendeels gedekt door sociale verzekeringen. Sindsdien betalen nabestaanden in Duitsland de volledige uitvaart. Een uitvaart kost in Duitsland gemiddeld 7.000 - 12.000 euro. Uit een enquête in 2018 van het advies- en marktonderzoeksinstituut Assekurata bleek echter dat slechts 17,5% van de Duitsers hun overlijden als een (financieel) risico ziet voor hun nabestaanden.

 

‘DELA sorgenfrei Leben Sterbegeldversicherung’

Na de prima start met de overlijdensrisicoverzekering, volgt nu een kapitaal uitvaartverzekering. De ‘DELA sorgenfrei Leben Sterbegeldversicherung’ is een uitvaartverzekering die bij overlijden geld uitkeert om de uitvaart te betalen. DELA startte deze maand in de Duitse vakpers en op social media met een campagne voor de nieuwe uitvaartverzekering. Het kantoor van DELA is gevestigd in Düsseldorf.

 

Laatste nieuws

 • sep
  16
  2021

  DELA doet duurzame investering in Nederlands project

  Coöperatie DELA investeert vanuit haar maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid in Lightyear, het Nederlandse high-tech bedrijf dat ‘s werelds eerste lange-afstands zonneauto ontwikkelt.

 • aug
  19
  2021

  Uitvaartidee Breda krijgt landelijke navolging

  Toen weer een kruisje ‘made in China’ op een uitvaartkist werd gelegd, ontstond een simpele gedachte: dit moet duurzamer kunnen. Slechts maanden later was het kruisje ‘made in Breda’, verduurzaamd én socialer.​

 • aug
  17
  2021

  Nieuwe eigenaar voor locaties in Veldhoven en Venray

  Het uitvaartcentrum van Yarden in Veldhoven en het uitvaartcentrum Goemans in Venray komen volledig in handen van Van der Stappen Uitvaartverzorging. De Brabantse uitvaartonderneming heeft hierover overeenstemming bereikt met coöperatie DELA. Om goedkeuring te krijgen van de Autoriteit Consument & Markt voor de overname van Yarden moet DELA de uitvaartcentra afstoten. Samen met Yarden was Van der Stappen al eigenaar van beide uitvaartcentra.

 • jul
  26
  2021

  Overname Yarden door cooperatie DELA gaat definitief door

  Uitvaartpolissen Yarden-verzekerden veiliggesteld

  De overname van Yarden door DELA gaat definitief door. DNB en ACM hebben de overname goedgekeurd. De uitvaartverzekeringen van de 1 miljoen Yarden-verzekerden zijn daardoor gered. Op 2 augustus vindt de overdracht plaats. Nabestaanden van verzekerden van DELA en Yarden kunnen vanaf dan gebruikmaken van elkaars locaties en faciliteiten.