• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Stand van zaken onderzoek

15 november 2018

Na de brede publiciteit over beweringen dat DELA vingerafdrukken zou vervalsen, heeft DELA, zoals aangekondigd, een onafhankelijk extern bureau gevraagd die beweringen te onderzoeken.

Het onderzoek richt zich niet alleen op derde partijen. We hebben gevraagd ook bij DELA eventuele signalen op te vangen en serieus te onderzoeken. Belangrijkste vraag is: zijn de beweringen waar?

Stand van zaken

Dit onderzoek is nu ruim een week gaande en twee beweringen worden momenteel onderzocht. Bij alleen anonieme en niet te herleiden beweringen moeten we helaas ook rekening houden met mensen die ons in diskrediet willen brengen. Wanneer daadwerkelijk incidenten gevonden worden, nemen wij zelf contact op met de betrokken families om samen met hen te zoeken naar een passende oplossing. Wanneer het onderzoek is afgerond, zullen wij de uitkomsten ervan delen via onze website en ook met de redactie van Radar.

Steunbetuigingen

Wij beschouwen de beweringen nog steeds als bijzonder pijnlijk, vooral voor nabestaanden. Wij voelen ons gelukkig gesterkt door de vele hartverwarmende berichten die wij na alle publiciteit ontvangen hebben. Met name de steunbetuigingen van nabestaanden, leden van onze coöperatie, oud-collega’s en branchegenoten doen ons goed.

Laatste nieuws

 • apr
  12
  2019

  De financiële kracht van coöperatie DELA

  “Kan DELA mijn uitvaart wel betalen? Ook als die pas over vijftig jaar plaatsvindt?” Afgelopen week belden enkele tientallen leden DELA met deze vraag. Zij hadden in de media berichten gelezen over financiële problemen bij uitvaartverzekeraar Yarden. De wettelijke buffer die een verzekeraar moet aanhouden, staat bij Yarden onder druk. De oorzaak is de lage rentestand. Hieronder geven we informatie over de financiële positie van coöperatie DELA.

 • mrt
  27
  2019

  DELA wederom eerste plaats Great Place to Work

  Coöperatie DELA heeft dinsdag 26 maart tijdens de uitreiking van de Best Workplaces 2019 van Great Place to Work (GPtW) wederom de eerste prijs in de categorie ‘Large Workplaces’ in de wacht gesleept. DELA mag zich ook in 2019 de beste werkgever van Nederland noemen.

 • mrt
  25
  2019

  Urnen gestolen op terrein van crematorium

  Uit de urnentuin bij crematorium Rijtackers in Eindhoven zijn vier urnen gestolen. Medewerkers van coöperatie DELA, eigenaar van het crematorium, kwamen tot deze ontdekking bij een controle van het terrein na de heftige storm eerder deze maand. Er is ook schade ontdekt aan persoonlijke eigendommen en herinneringen aan overledenen die door nabestaanden zijn achtergelaten. Niet helemaal duidelijk is wat is aangericht door de zware storm of moedwillig vernield.

 • mrt
  19
  2019

  Geen bewijs voor vervalsing vingerafdrukken overledenen

  Conclusie na drie maanden onafhankelijk onderzoek

  Uit onafhankelijk onderzoek zijn geen concrete feiten of omstandigheden naar voren gekomen die duiden op incidenten met vingerafdrukken van overledenen bij coöperatie DELA. De uitvaartorganisatie gaf opdracht voor het onafhankelijke onderzoek, nadat in een uitzending van Radar Radio op 3 november 2018 twee anonieme personen beweerden dat medewerkers vingerafdrukken zouden vervalsen. DELA reageerde geschokt. Zij hield het niet voor mogelijk dat de aantijging waar zou zijn en betreurde het dat nabestaanden hierdoor mogelijk zouden gaan twijfelen aan de echtheid van de vingerafdruk van hun overleden dierbare. Om die onzekerheid te kunnen wegnemen, vond het onafhankelijk onderzoek plaats.

 • 040 219 91 99 Consumenten kunnen bellen naar DELA Klantenservice: tel. 040 260 16 36
 • 040 219 91 99 Consumenten kunnen bellen naar DELA Klantenservice: tel. 040 260 16 36