• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Stand van zaken onderzoek

15 november 2018

Na de brede publiciteit over beweringen dat DELA vingerafdrukken zou vervalsen, heeft DELA, zoals aangekondigd, een onafhankelijk extern bureau gevraagd die beweringen te onderzoeken.

Het onderzoek richt zich niet alleen op derde partijen. We hebben gevraagd ook bij DELA eventuele signalen op te vangen en serieus te onderzoeken. Belangrijkste vraag is: zijn de beweringen waar?

Stand van zaken

Dit onderzoek is nu ruim een week gaande en twee beweringen worden momenteel onderzocht. Bij alleen anonieme en niet te herleiden beweringen moeten we helaas ook rekening houden met mensen die ons in diskrediet willen brengen. Wanneer daadwerkelijk incidenten gevonden worden, nemen wij zelf contact op met de betrokken families om samen met hen te zoeken naar een passende oplossing. Wanneer het onderzoek is afgerond, zullen wij de uitkomsten ervan delen via onze website en ook met de redactie van Radar.

Steunbetuigingen

Wij beschouwen de beweringen nog steeds als bijzonder pijnlijk, vooral voor nabestaanden. Wij voelen ons gelukkig gesterkt door de vele hartverwarmende berichten die wij na alle publiciteit ontvangen hebben. Met name de steunbetuigingen van nabestaanden, leden van onze coöperatie, oud-collega’s en branchegenoten doen ons goed.

Laatste nieuws

 • feb
  13
  2019

  Plaatsing eerste elektrische crematieoven van Nederland

  Crematorium Nedermaas in Geleen heeft de primeur

  In Geleen wordt vandaag de eerste, elektrische crematieoven van Nederland geplaatst. DELA-crematorium Nedermaas heeft de primeur. Crematieovens zijn van oudsher in Nederland aangesloten op het gasnet. Gemiddeld is voor een crematie 60 m3 gas nodig. In Nederland is het gemiddelde gasverbruik van een huishouden ongeveer 1.500 m3 per jaar. De overgang naar elektrische crematieovens vermindert de CO2-uitstoot met zo’n 113 kilogram per crematie.

 • feb
  8
  2019

  Monuta en DELA samen in crematorium La Grande Suisse

  Inmiddels toestemming ACM voor samenwerking

  Uitvaartondernemingen Coöperatie DELA en Monuta willen samen het monumentale landgoed La Grande Suisse in Maastricht als crematorium in gebruik gaan nemen. Daarvoor is de verplichte concentratiemelding gedaan bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

 • jan
  30
  2019

  Burgemeester ontvangt moderne vertaling van middeleeuws boek op DOMUSDELA

  Florarium Temporum’, Bloemhof der Tijden, is de titel van een kroniek van de priester Nicolaas Copper jr. Dit bijzondere werk, in moeilijk leesbaar latijn, werd tussen 1464 en 1472 geschreven op Mariënhage in Eindhoven. Rotary Eindhoven Soeterbeek maakte een moderne uitgave mogelijk.

 • jan
  3
  2019

  Lichtjesavond crematorium Maaslanden

  Herinneren in sfeervolle ambiance

  Coöperatie DELA houdt op 17 januari een lichtjesavond om overleden dierbaren te herinneren. Tussen 18.00 en 20.00 uur is het terrein van crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden sfeervol verlicht met honderden kaarsen en fakkels. Nabestaanden krijgen de gelegenheid een kaars te branden ter herinnering aan hun overleden dierbaren.

 • 040 219 91 99 Consumenten kunnen bellen naar DELA Klantenservice: tel. 040 260 16 36
 • 040 219 91 99 Consumenten kunnen bellen naar DELA Klantenservice: tel. 040 260 16 36