• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Stand van zaken onderzoek

15 november 2018

Na de brede publiciteit over beweringen dat DELA vingerafdrukken zou vervalsen, heeft DELA, zoals aangekondigd, een onafhankelijk extern bureau gevraagd die beweringen te onderzoeken.

Het onderzoek richt zich niet alleen op derde partijen. We hebben gevraagd ook bij DELA eventuele signalen op te vangen en serieus te onderzoeken. Belangrijkste vraag is: zijn de beweringen waar?

Stand van zaken

Dit onderzoek is nu ruim een week gaande en twee beweringen worden momenteel onderzocht. Bij alleen anonieme en niet te herleiden beweringen moeten we helaas ook rekening houden met mensen die ons in diskrediet willen brengen. Wanneer daadwerkelijk incidenten gevonden worden, nemen wij zelf contact op met de betrokken families om samen met hen te zoeken naar een passende oplossing. Wanneer het onderzoek is afgerond, zullen wij de uitkomsten ervan delen via onze website en ook met de redactie van Radar.

Steunbetuigingen

Wij beschouwen de beweringen nog steeds als bijzonder pijnlijk, vooral voor nabestaanden. Wij voelen ons gelukkig gesterkt door de vele hartverwarmende berichten die wij na alle publiciteit ontvangen hebben. Met name de steunbetuigingen van nabestaanden, leden van onze coöperatie, oud-collega’s en branchegenoten doen ons goed.

Laatste nieuws

 • dec
  14
  2018

  Geef om een ander en doe mee

  Kerstactie van Stichting Samen voor Eindhoven en het Goededoelenfonds van coöperatie DELA

  Ook dit jaar vragen we aan onze collega’s, leden en burgers om een cadeau onder de kerstboom in het hoofdkantoor van coöperatie DELA te leggen.

 • dec
  5
  2018

  Uitvaartverzekeringen van DELA zijn waardevast

  Onderzoek houdt geen rekening met premiestijging en winstdeling

  Vandaag nam coöperatie DELA kennis van de publiciteit over uitvaartverzekeringen in geld naar aanleiding van een onderzoek uitgevoerd door uitvaartverzekeringswijzer.nl. DELA vindt het belangrijk dat consumenten goed worden geïnformeerd over het nut en de kosten van uitvaartverzekeringen. Vergelijkingssites spelen daar een belangrijke rol in. Wanneer er producten en aanbieders met elkaar worden vergeleken, dan moet dit uiterst zorgvuldig en volledig worden gedaan. Dat is hier niet het geval. Belangrijke zaken als indexatie en waardevastheid van de verzekering zijn niet in het onderzoek meegenomen. Terwijl het effect hiervan op de premies over de totale looptijd vele duizenden euro’s bedraagt. Dat leidt tot volstrekt andere uitkomsten en conclusies dan nu gecommuniceerd.

 • nov
  23
  2018

  Anja Frieling Eindhoven Schrijftalent 2018

  Anja Frieling mag zich de winnaar van de ‘Prijs voor Eindhovens Schrijftalent 2018’ noemen. Donderdag 22 november ontving zij uit handen van Sandra Bernart, de winnaar van vorig jaar, deze prijs. Aan de prijs is een geldbedrag van 500 euro verbonden. Tevens werd deze vanavond de bundel gepresenteerd waarin de beste ingezonden verhalen staan.

 • nov
  22
  2018

  DELA voegt zich bij PSV+

  Na succesvolle ervaringen van andere bedrijven gaat de PSV Foundation ook personeelsleden van coöperatie DELA de kans bieden om op een laagdrempelige manier je leefstijl te veranderen middels het leefstijlprogramma PSV+. Daarvoor hebben beide partijen maandag een samenwerkingsovereenkomst getekend.

 • 040 219 91 99 Consumenten kunnen bellen naar DELA Klantenservice: tel. 040 260 16 36
 • 040 219 91 99 Consumenten kunnen bellen naar DELA Klantenservice: tel. 040 260 16 36