• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Stand van zaken onderzoek

15 november 2018

Na de brede publiciteit over beweringen dat DELA vingerafdrukken zou vervalsen, heeft DELA, zoals aangekondigd, een onafhankelijk extern bureau gevraagd die beweringen te onderzoeken.

Het onderzoek richt zich niet alleen op derde partijen. We hebben gevraagd ook bij DELA eventuele signalen op te vangen en serieus te onderzoeken. Belangrijkste vraag is: zijn de beweringen waar?

Stand van zaken

Dit onderzoek is nu ruim een week gaande en twee beweringen worden momenteel onderzocht. Bij alleen anonieme en niet te herleiden beweringen moeten we helaas ook rekening houden met mensen die ons in diskrediet willen brengen. Wanneer daadwerkelijk incidenten gevonden worden, nemen wij zelf contact op met de betrokken families om samen met hen te zoeken naar een passende oplossing. Wanneer het onderzoek is afgerond, zullen wij de uitkomsten ervan delen via onze website en ook met de redactie van Radar.

Steunbetuigingen

Wij beschouwen de beweringen nog steeds als bijzonder pijnlijk, vooral voor nabestaanden. Wij voelen ons gelukkig gesterkt door de vele hartverwarmende berichten die wij na alle publiciteit ontvangen hebben. Met name de steunbetuigingen van nabestaanden, leden van onze coöperatie, oud-collega’s en branchegenoten doen ons goed.