• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Stand van zaken onderzoek

15 november 2018

Na de brede publiciteit over beweringen dat DELA vingerafdrukken zou vervalsen, heeft DELA, zoals aangekondigd, een onafhankelijk extern bureau gevraagd die beweringen te onderzoeken.

Het onderzoek richt zich niet alleen op derde partijen. We hebben gevraagd ook bij DELA eventuele signalen op te vangen en serieus te onderzoeken. Belangrijkste vraag is: zijn de beweringen waar?

Stand van zaken

Dit onderzoek is nu ruim een week gaande en twee beweringen worden momenteel onderzocht. Bij alleen anonieme en niet te herleiden beweringen moeten we helaas ook rekening houden met mensen die ons in diskrediet willen brengen. Wanneer daadwerkelijk incidenten gevonden worden, nemen wij zelf contact op met de betrokken families om samen met hen te zoeken naar een passende oplossing. Wanneer het onderzoek is afgerond, zullen wij de uitkomsten ervan delen via onze website en ook met de redactie van Radar.

Steunbetuigingen

Wij beschouwen de beweringen nog steeds als bijzonder pijnlijk, vooral voor nabestaanden. Wij voelen ons gelukkig gesterkt door de vele hartverwarmende berichten die wij na alle publiciteit ontvangen hebben. Met name de steunbetuigingen van nabestaanden, leden van onze coöperatie, oud-collega’s en branchegenoten doen ons goed.

Laatste nieuws

 • aug
  5
  2019

  Half miljoen wetenschapsgeld voor onderzoek naar games tegen eenzaamheid

  Totaal van miljoen euro beschikbaar

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft een half miljoen euro toegekend aan een onderzoek, waarbij games worden ingezet tegen eenzaamheid onder ouderen. In totaal is er nu één miljoen euro beschikbaar, omdat ook uitvaartverzorger- en verzekeraar coöperatie DELA en de Eindhovense stichting Games for Health Europe samen een half miljoen subsidiëren.

 • jul
  30
  2019

  Recordtemperaturen leiden vooral tot extra zorg bij opbaringen en afscheidsdiensten

  De hittegolf in Nederland, eind vorige week, leidde vooral tot extra zorg bij (thuis)opbaringen en aandacht voor de bezoekers van afscheidsdiensten. Als grootste uitvaartverzorger in Nederland krijgt DELA deze weken regelmatig vragen over de gevolgen van de hitte.

 • jun
  28
  2019

  Overlijden in het buitenland: een derde vakantiegangers weet niet of ze verzekerd zijn tegen repatriëring

  Kosten voor achtergebleven familie kunnen oplopen tot wel 13.500 euro

  Meer dan een derde van de Nederlanders (33,4 procent) staat er niet bij stil dat je kunt komen te overlijden tijdens een vakantie of zakenreis naar het buitenland. Een nog groter deel (35,3 procent) heeft tevens geen idee of ze verzekerd zijn voor de kosten van repatriëring: het overbrengen van het overleden lichaam naar Nederland. Nog eens 13,3 procent denkt niet verzekerd te zijn, maar weet het niet zeker. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door Kien Onderzoek in opdracht van coöperatie DELA.

 • jun
  27
  2019

  DELA doet spaanplaten kist de deur uit

  Coöperatie DELA maakt een belangrijke stap in het verduurzamen van de uitvaart. Deze zomer vervangt een massief vurenhouten kist de spaanplaten basiskist. Jaarlijks verzorgt DELA 32.000 uitvaarten. De meeste voor leden met een DELA UitvaartPlan. De ‘Spar massief’ maakt deel uit van dit verzekeringspakket en is daarom ook verreweg de meest gebruikte kist in Nederland.