• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

DELA Fonds

Door samen iets goeds te doen voor een ander geven we het leven meer betekenis. Bij het Fonds kan iedereen in Nederland projecten indienen die aansluiten bij één van de thema's van het Fonds.

 

Vier families in het zonnetje: Sundar India

Onlangs ontving coöperatie DELA de vier miljoenste verzekerde. Daar zijn wij trots op en dankbaar voor. Het feit dat DELA zo veel verzekerden telt, in Nederland en het buitenland, is een verdienste van alle mensen die al zo lang bij ons verzekerd zijn én alle nieuwkomers. Vele kleintjes maken samen sterk. Daardoor kunnen wij met vier miljoen mensen er zijn voor elkaar, elkaars lasten dragen en betekenis geven aan het leven.

Om deze mijlpaal samen te vieren gingen wij op zoek naar families die dit ook uitdragen en zich samen inzetten voor een goed doel.  In ons ledenmagazine Kroniek plaatsten we een oproep waarin we vroegen wie zo’n familie kent en wat hun verhaal is. Uit alle mooie inzendingen hebben we vier families gekozen. Zij zijn door het DELA Fonds (verdiend) in het zonnetje gezet.

Sundar India

In 2012 maakten de Nederlandse zussen Naomi en Patries Hartog een onvergetelijke reis door India. Met name de vriendelijkheid en gastvrijheid van Vinod Yadav en diens familie lieten een onvergetelijke indruk achter. De zussen besloten geld in te zamelen om de familie te ondersteunen en boekten een ticket om – een jaar later - de cheque te overhandigen. Maar zover mocht het niet komen. In 2013 kwam Vinod te overlijden. ‘Weduwe zijn is een ontzettend lastige positie in India’, zegt Patries. Vanuit de drang iets te kunnen betekenen voor de Indiaanse familie zijn Naomi en Patries het initiatief Sundar India gestart. Met verschillende acties zamelen zij geld in voor een opleidingsprogramma voor de kinderen binnen de familie Yaday. Ook maakten zij de afspraak dat Vinod’s weduwe niet uitgehuwelijkt zou hoeven worden, maar terug naar school mocht. 

Naast het ondersteunen van de gezinspositie van de familie Yadav, zetten de zussen zich met Sundar India in voor verschillende projecten verspreid over India. Hun ambitie is om de positie van vrouwen door heel India te verbeteren. Ook verzamelen zij stoelen, tafeltjes en schoenen voor een Hindi-school in India.
 
Met elkaar, voor een ander
Benieuwd welke andere drie families zich met elkaar inzetten voor een ander? Bekijk de verhalen van 't Clockhuys Asten, Stichting Brabantse Hart in Aktie en Stichting BreiBoezem

In het zonnetje

Op donderdag 26 september werden Patries en Naomi verrast door een bezoek van Anna-Geertje van het DELA Fonds en Ingrid. Dankzij hun vriendin Ingrid Pauwels, regiomanager bij DELA, die de oproep had gelezen in Kroniek. Meer weten over initiatief Sundar India? Kijk op www.sundarindia.com.  

DELA Fonds

Het DELA Fonds heeft als slogan ‘met elkaar voor een ander’. Dat is niet voor niets. Door samen iets goeds te doen voor een ander geven we het leven meer betekenis. Om dat mogelijk te maken, heeft coöperatie DELA in 2007 het DELA Fonds opgericht. Bij het Fonds kan iedereen in Nederland projecten indienen die aansluiten bij één van de thema's van het Fonds: Verbinden van generaties en onbeperkt. Leden en medewerkers kunnen ook deelnemen aan activiteiten die het Fonds organiseert.