• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Het DELA goededoelenfonds helpt in strijd tegen eenzaamheid

Ruim één miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam

25 april 2013

Uit onderzoek van het TNS NIPO blijkt dat maar liefst één op de drie volwassenen in Nederland, meer dan vier miljoen mensen, zich soms wel eens eenzaam voelt. Hiervan voelt ruim één miljoen zich zeer sterk eenzaam. Bovendien is eenzaamheid niet alleen een individueel probleem, maar is er een duidelijke relatie met maatschappelijke trends zoals vergrijzing, stijgende werkloosheid en verdergaande individualisering. Reden voor het DELA goededoelenfonds om aan te sluiten bij Coalitie Erbij en zo haar steentje bij te dragen aan het terugdringen en voorkomen van eenzaamheid.

De basis van coöperatie DELA bestaat uit de onderlinge verbondenheid met haar achterban van drie miljoen mensen. We zijn ons ervan bewust dat we met zo’n grote achterban een betekenisvol steentje kunnen bijdragen aan de toekomst van onze samenleving. Vanuit die gedachte is DELA goededoelenfonds partner geworden van stichting Coalitie Erbij. Het partnerschap sluit bovendien goed aan bij het gedachtegoed van de campagne ‘mooie woorden’, waarbij we iedereen oproepen tot het delen van lieve woorden. We realiseren ons dat voor veel mensen deze lieve woorden minder vanzelfsprekend zijn. Bijvoorbeeld doordat er niemand is om deze woorden mee te delen. Door het steunen van Coalitie Erbij proberen we dit ook voor eenzame mensen beter bereikbaar te maken.

Over het DELA goededoelenfonds

Het DELA goededoelenfonds maakt het voor leden en medewerkers mogelijk om vrijwilligerswerk te doen of een goed doel in hun nabije omgeving te steunen. Het fonds steunt projecten die bijdragen aan het ‘bieden van een helpende hand / goed doen voor een ander’ in de ruimste betekenis van het woord. Het DELA goededoelenfonds is lid van Coalitie Erbij om gezamenlijk een vuist te maken tegen eenzaamheid.

Over Coalitie Erbij

Coalitie Erbij steunt door samenwerking van haar leden, mensen die zich eenzaam voelen of dreigen te vereenzamen en maakt de samenleving bewust van de betekenis van eenzaamheid en van het belang om eenzaamheid zo veel mogelijk te beperken.

Laatste nieuws

 • jan
  15
  2021

  Extra koelcapaciteit op diverse plaatsen in Nederland

  Tijdelijke voorzieningen om waardig afscheid te kunnen waarborgen

  Deze week is bij het DELA-uitvaartcentrum aan de Schipleidelaan in Oldenzaal een extra koelunit geplaatst. Het uitvaartcentrum heeft behoefte aan extra koelcapaciteit mede als gevolg van de coronacrisis. Vanwege deze grote toename is er tijdelijk extra koelcapaciteit toegevoegd, waardoor DELA een waardig afscheid kan blijven realiseren.

 • dec
  21
  2020

  Uitvaarten tijdens de coronatijd: aanpassingen en extra diensten

  Een overzicht van wat er anders gaat bij uitvaarten in coronatijd

  Afscheid nemen van een overleden dierbare kan maar één keer. Wij realiseren ons dat de dienstverlening nu soms anders verloopt dan nabestaanden voor ogen hebben. Ook krijgen we soms vragen over de kosten van een uitvaart in coronatijd. Op deze pagina geven we een overzicht.

 • dec
  21
  2020

  Informatie over uitvaarten en het coronavirus

 • dec
  9
  2020

  Verbetering weerstand en sneller herstel door hulp bij keuze voeding

  Coöperatie DELA investeert in startup The Right Meal

  Startup The Right Meal adviseert zieke mensen online en telefonisch bij de keuze voor voeding die past bij hun persoonlijke situatie. Juiste voeding draagt bij aan het verbeteren van weerstand en sneller herstel. The Right Meal biedt passende recepten en adviezen voor makkelijke en gezonde maaltijden. Zowel patiënten als hun naasten zijn blij met deze begeleiding. DELA is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de digitale zorgverlening en ondersteunt het project financieel.