• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Het DELA goededoelenfonds helpt in strijd tegen eenzaamheid

Ruim één miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam

25 april 2013

Uit onderzoek van het TNS NIPO blijkt dat maar liefst één op de drie volwassenen in Nederland, meer dan vier miljoen mensen, zich soms wel eens eenzaam voelt. Hiervan voelt ruim één miljoen zich zeer sterk eenzaam. Bovendien is eenzaamheid niet alleen een individueel probleem, maar is er een duidelijke relatie met maatschappelijke trends zoals vergrijzing, stijgende werkloosheid en verdergaande individualisering. Reden voor het DELA goededoelenfonds om aan te sluiten bij Coalitie Erbij en zo haar steentje bij te dragen aan het terugdringen en voorkomen van eenzaamheid.

De basis van coöperatie DELA bestaat uit de onderlinge verbondenheid met haar achterban van drie miljoen mensen. We zijn ons ervan bewust dat we met zo’n grote achterban een betekenisvol steentje kunnen bijdragen aan de toekomst van onze samenleving. Vanuit die gedachte is DELA goededoelenfonds partner geworden van stichting Coalitie Erbij. Het partnerschap sluit bovendien goed aan bij het gedachtegoed van de campagne ‘mooie woorden’, waarbij we iedereen oproepen tot het delen van lieve woorden. We realiseren ons dat voor veel mensen deze lieve woorden minder vanzelfsprekend zijn. Bijvoorbeeld doordat er niemand is om deze woorden mee te delen. Door het steunen van Coalitie Erbij proberen we dit ook voor eenzame mensen beter bereikbaar te maken.

Over het DELA goededoelenfonds

Het DELA goededoelenfonds maakt het voor leden en medewerkers mogelijk om vrijwilligerswerk te doen of een goed doel in hun nabije omgeving te steunen. Het fonds steunt projecten die bijdragen aan het ‘bieden van een helpende hand / goed doen voor een ander’ in de ruimste betekenis van het woord. Het DELA goededoelenfonds is lid van Coalitie Erbij om gezamenlijk een vuist te maken tegen eenzaamheid.

Over Coalitie Erbij

Coalitie Erbij steunt door samenwerking van haar leden, mensen die zich eenzaam voelen of dreigen te vereenzamen en maakt de samenleving bewust van de betekenis van eenzaamheid en van het belang om eenzaamheid zo veel mogelijk te beperken.