Mijn kind woont nog thuis

Je kind staat bij je op de polis en woont nog thuis. Hoe zit dat dan met de uitvaartverzekering? Op deze pagina lees je er meer over. 

Belangrijk om te weten

  • Met de verzekering heb je alles goed geregeld voor jezelf en je kind.
  • Je kind kan nu al gebruik maken van verschillende ledenvoordelen.
 Daniëlle: ‘Mijn zoon en dochter wonen allebei nog gezellig bij mij thuis. Ze zijn 22 en 24 en hoeven van mij op dit moment nog niet zelf voor de uitvaartverzekering te betalen. Ze mogen dus nog een tijdje bij mij op de polis blijven staan. Wel vraag ik me af of ze eigenlijk wel weten dat ze een uitvaartverzekering hebben, ik zal het hier binnenkort eens met ze over hebben’.  

Een eigen polis voor je kind

Wil je meteen een eigen polis voor jouw kind afsluiten? Dit regel je makkelijk in Mijn DELA. 

Wat is er nu al geregeld?

Weet je kind wat er geregeld is en wat de voordelen zijn voor leden van DELA? 

Hulp nodig? Stel je vraag aan onze klantenservice

Vragen en antwoorden om samen met je kind een goede keuze te maken

Tot welke leeftijd kan een kind op mijn polis meeverzekerd zijn?
Je kind mag altijd op jouw polis blijven staan, ook als hij/zij niet meer thuis woont. Je kunt dit ook op ieder gewenst moment makkelijk wijzigen via Mijn DELA.
Laten jullie het weten als de premie van mijn kind verandert in volwassenpremie?
In de maand voordat je kind 25 jaar wordt, ontvang je een e-mail of brief van DELA. Hierin geven we aan dat de kinderpremie in een DELA UitvaartPlan verandert in een volwassenpremie en waarom. Verder bieden we je de mogelijkheid om een eigen polis voor je kind te regelen.
Ik wil een eigen polis voor mijn kind, hoe doe ik dat?
Een eigen polis voor uw kind regelt u makkelijk via Mijn DELA. Wij halen uw kind dan van uw polis. Daarna kan uw kind een eigen polis aanvragen. Uw kind blijft op dezelfde manier verzekerd.
Kan mijn kind niet beter sparen voor een uitvaart?
Je kind kan sparen voor een uitvaart. Maar als hij/zij eerder dan verwacht overlijdt, heeft je kind waarschijnlijk onvoldoende gespaard. Met een uitvaartverzekering ben je vanaf dag één verzekerd. Vrijwel altijd is het DELA UitvaartPlan voordeliger dan dat je de premie op een spaarrekening zet.

Hoe zeg ik de verzekering van mijn kind op?

Wil je kind geen eigen verzekering (meer) door financiële redenen? Bespreek dan de mogelijkheden ook eens met één van onze medewerkers van de Klantenservice via 040 260 16 36. Het is vaak mogelijk om de verzekering te verlagen door het aanvullend geldbedrag aan te passen. Verder verzeker je een uitvaart vaak niet alleen voor jezelf, maar juist voor je naasten. Hiermee hebben zij later geen zorgen over hoge uitvaartkosten en worden ze geholpen met het regelen van een persoonlijk afscheid. Een afscheid helpt de draad van het leven weer op te pakken.

Wil je de verzekering van je kind toch stopzetten? Dat kan online of bel naar onze Klantenservice.

Kan mijn kind ook op een latere leeftijd een eigen polis afsluiten?
Je kind mag gewoon op je polis blijven staan als je dat graag wilt. Je kunt dit ook op ieder gewenst moment makkelijk wijzigen via Mijn DELA.
Waar is mijn kind voor verzekerd?
Op je polisblad staat waarvoor jij en je kind(eren) verzekerd zijn. Dit kun je ook vinden in Mijn DELA bij het DELA UitvaartPlan. De meeste leden zijn verzekerd voor een Dienstenverzekering met een vrij te besteden aanvullend bedrag of voor een Geldverzekering.

Chat met onze medewerkers