• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Spreekbeurtpakket

Doodgaan is een verdrietige gebeurtenis. Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken en hoe stom dat ook is, het hoort bij het leven. Maar wat is doodgaan nou eigenlijk? Wat gebeurt er als iemand doodgaat en hoe gaat een begrafenis of crematie?

Chat met onze medewerkers

Download het spreekbeurtpakket


Inhoud spreekbeurtpakket

Het spreekbeurtpakket bestaat uit tekst, aansprekende getekende afbeeldingen en filmpjes waarbij onze medewerkers de nodige uitleg geven.

De teksten en afbeeldingen zijn te downloaden als zip-bestand. De filmpjes zijn te bekijken op YouTube via onderstaande link.

Download spreekbeurtpakket (zip)

Filmpjes spreekbeurtpakket (YouTube)

Stel gerust je bijkomende vragen bij een DELA locatie bij je in de buurt.

 

Voor kinderen

Iedereen krijgt er wel eens mee te maken: iemand verliezen. Een opa of oma, een huisdier, een klasgenoot of kennis. Wanneer er iemand doodgaat is dat heel verdrietig. Maar hoe werkt het eigenlijk als iemand is overleden? Wat gebeurt er allemaal in de tijd tot hij of zij wordt begraven of gecremeerd? 
Dit spreekbeurtpakket helpt jou bij het maken van je spreekbeurt over doodgaan en begrafenissen of crematies. Het is een verzameling van filmpjes, tekeningen en teksten. Genoeg om uit te kiezen en zelf je spreekbeurt samen te stellen.

 

Voor ouders en docenten

Sterven, verlies en rouw zijn moeilijke onderwerpen om over te praten, ook met kinderen. Toch merken we dat dit geen taboe meer is: regelmatig worden we gevraagd om spreekbeurtinformatie over coöperatie DELA en het onderwerp uitvaartverzorging. 
Dit spreekbeurtpakket legt in eenvoudige taal uit wat er allemaal gebeurt of moet gebeuren vanaf het moment dat iemand is overleden tot zijn of haar uitvaart. Het pakket bevat speciaal voor kinderen gemaakte teksten, illustraties en interviews met een uitvaartverzorger.