• Vragen? 088-3352115 (ma-vr: 9.00-17.00) of via webshop@dela.org
 • Home
 • Gratis verzending
 • Snelle bezorging
 • Gratis retourneren

Chat met onze medewerkers

Gedenksieraden

Onze collectie gedenksieraden

Een assieraad is heel persoonlijk, daarom hebben we een ruime collectie met sieraden in allerlei stijlen, vormen en van diverse materialen. Je kunt een assieraad ook combineren met een vingerafdruk, dat maakt het sieraad nog persoonlijker. Een bijpassend collier of bedelarmband kan je er apart bij bestellen.

In onze collectie vind je onder andere de volgende sieraden:

 • Glasbedels
  Deze prachtige glasbedels zijn er in verschillende vormen en kleuren. De sieraden zijn geschikt voor een bedelarmband en bedelketting.
 • Glashangers
  Onze glashangers zijn er in verschillende vormen: bolletjes, hartjes, langwerpige hangers en glaskralen. Sommige hangers zijn gecombineerd met zilver.
 • Medaillons
  In de holle ruimte van een medaillon bewaar je wat kleine bezittingen of een haarlok van uw dierbare. Je kunt een medaillon uitbreiden met een glazen schijfje waarin wat as is verwerkt.
 • Ringen
  De as-ringen zijn 6mm brede, strak gevormde ringen met ruimte voor een klein beetje as. Deze ringen zijn er in zilver en goud.

Hoe maken we een assieraad?

De edelsmeden van onze leveranciers maken de collectie assieraden van DELA. Zij ontwerpen de sieraden en zorgen ook voor het nauwsluitende paswerk van sieraad en sluiting. Dit stelt de as van uw dierbare veilig. De edelsmid maakt sieraden van edelmetalen als goud en zilver. Meestal niet in pure vorm, omdat sieraden van puur edelmetaal zacht en daardoor kwetsbaar zijn. In een deel van de sieraden kun je as laten verwerken. Andere sieraden bevatten een askamer die je zelf kunt vullen.  

Kies je voor een handgemaakt sieraad waarin as is verwerkt? Dan ontvang je van ons een ‘as-aanleverset’, deze bestaat uit een vulzakje en instructie.

Wil je zelf een sieraad vullen? Bestel dan een ‘as-vulset’ als je een sieraad uitzoekt in onze webshop. Hiermee kun je de askamer van het sieraad gemakkelijk vullen.

De vingerafdruk

Vingerafdruk en vingerafdruksieraden

Een vingerafdruk legt de laatste aanraking met je naaste voor altijd vast. Je kunt de afdruk bewaren of laten verwerken in bijvoorbeeld een vingerafdruksieraad of andere tastbare herinnering. Als nabestaande kan het fijn zijn om deze blijvende herinnering van je dierbare te hebben. Daarom bieden wij bij DELA de mogelijkheid een vingerafdruk af te nemen.

Vingerafdruk op papier
Via de uitvaartverzorger kun je een herinneringsset afnemen. Daarmee maak je zelf de vingerafdruk op papier. Indien gewenst kun je samen met een medewerker van DELA de vingerafdruk afnemen. 

De vingerafdruk verwerken in een sieraad
Het is mogelijk de vingerafdruk op een sieraad te laten plaatsen. De edelsmid ontwerpt de sieraden en graveert hierin de lijnen van de vingerafdruk. Zo ontstaat een persoonlijke herinnering in het unieke sieraad. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze collectie vingerafdruksieraden hier.

Als je de vingerafdruk op papier hebt afgenomen met de herinneringsset, dien je de vingerafdruk eerst zelf te digitaliseren en naar ons te verzenden. Digitaliseren kan eenvoudig door het maken van een foto met een mobiele telefoon. Op dela.nl/herinneringsset staat stap voor stap uitgelegd hoe je dit het beste doet.

Je kunt kiezen uit een hanger van goud of zilver voor aan bijvoorbeeld een collier. De hangers zijn er in verschillende vormen: ovaal, rond, vierkant, hart, ster, ying-yang, vogel, vlinder, vis, kruis, klavertje vier of traan. Ook zijn er hangers met zirkonia’s of briljanten en kan je kiezen of je de hanger met of zonder rand wilt. Bij een aantal hangers is het mogelijk ook een beetje as van je dierbare in te bewaren. Een bijpassend collier of bedelarmband voor de hanger kan je er apart bij bestellen.

Bedelarmband

De bedelarmbanden waar je de hanger met as of vingerafdruk aan kunt hangen, zijn van zilver of RVS. De lengte verschilt van 14 tot 23 centimeter. Meet je pols op zodat de armband goed om uw pols hangt. Met een mooie strakke, maar ronde vormgeving van de bedelarmband komt je hanger prachtig tot zijn recht. Voor meer licht is er ook een armband met zirkonia’s.

Ringen

De gouden en zilveren ringen zijn zwaar uitgevoerd. Je kunt kiezen uit een strak of rond design met een glanzende afwerking. Vind je een matte afwerking mooier? Een gematteerde afwerking is ook mogelijk.

Hulp nodig?

Voor advies op maat helpen onze ervaren medewerkers je graag met het kiezen van de juiste uitvoering. Stuur een e-mail naar webshop@dela.org of bel 088 335 21 15 (bereikbaar op werkdagen van 8.45 tot 17.00 uur).

 

Meer info over: