Veelgestelde vragen over jouw kind(eren) op de polis

Als ouder is het prettig om te weten dat je partner en kinderen goed verzekerd zijn voor de kosten van een uitvaart. We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over de verzekering van jou en je gezin. Bekijk hieronder de antwoorden van de veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Chat met onze medewerkers

Bij DELA betaal je kinderpremie, wat is dat?

Wanneer je je kind bijschrijft op jouw polis, dan betaal je tot 25 jaar kinderpremie. De kans dat een kind voor zijn/haar 25e overlijdt is klein. Voor dat risico en nog een klein beetje kosten voor de verzekering, betaal je premie. Dit noemen we kinderpremie.

Wat is het verschil tussen kinderpremie en volwassenpremie?

Een uitvaartverzekering voor een volwassene loopt een leven lang. DELA weet dus zeker dat er op een moment uitgekeerd moet worden. Dit is heel anders dan bij een kinderverzekering. Bij een kinderverzekering is de kans dat we moeten uitkeren klein en bij een volwassene is deze kans 100%. De premie voor een volwassene bestaat uit een spaargedeelte, een risico gedeelte (hiermee betalen we het risico dat een verzekerde al op jonge leeftijd komt te overlijden) en kosten. Daarom is de volwassenpremie hoger dan een kinderpremie.

Wat gebeurt er met de waarde die ik opbouw voor mijn kind?

Er wordt alleen waarde opgebouwd als je volwassenpremie betaalt. Bij kinderpremie wordt er geen waarde opgebouwd.

Laten jullie het weten als de premie van mijn kind(eren) verandert in volwassenpremie?

Voordat je kind 25 jaar wordt, ontvang je een e-mail of brief van DELA. Hierin geven we aan dat de kinderpremie in een DELA UitvaartPlan verandert in een volwassenpremie en waarom. Verder bieden we je de mogelijkheid om een eigen polis voor je kind te regelen.

Tot welke leeftijd kan een kind op mijn polis blijven?

Je kind mag altijd bij jou op de polis blijven staan, ook als hij/zij niet meer thuis woont. U kunt dit ook op ieder gewenst tijdstip wijzigen via Mijn DELA.

Kan mijn kind niet beter sparen voor een uitvaart?

Je kind kan sparen voor een uitvaart. Maar als hij/zij eerder dan verwacht overlijdt, heeft je kind waarschijnlijk onvoldoende gespaard. Met een uitvaartverzekering ben je vanaf dag één verzekerd. Vrijwel altijd is het DELA UitvaartPlan voordeliger dan dat je de premie op een spaarrekening zet.

 

Goed om te weten

In het jaar dat je kind 25 jaar wordt, ontvang je een e-mail of brief van DELA. Hierin geven we aan dat de kinderpremie verandert in een volwassenpremie en waarom. Als ouder heb je dan een aantal mogelijkheden.