• Klantenservice 040 260 15 00 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

De spaarverzekering van DELA

Iedereen heeft mooie doelen in het leven, voor jezelf of voor elkaar. Samen die droomreis maken. Of misschien wil je de kinderen helpen bij het kopen van hun eerste huis. Laat je geld groeien met de spaarverzekering van DELA. Het DELA CoöperatiespaarPlan is een mooie manier om geld opzij te zetten voor de lange termijn, met een vaste rente van 2,00%.

Chat met onze medewerkers

 

 • Vaste rente van 2,00% per jaar, die maandelijks wordt bijgeschreven.
 • Voor minimaal 10 jaar.
 • Periodiek inleggen kan tot maximaal € 200 per maand. Wil je meer inleggen? Lees hier hoe je dit doet.
 • Minimuminleg is € 10 per keer.
 • Tussentijds opnemen is niet mogelijk. Beëindiging binnen 10 jaar kost € 150.
 • Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel.

Waarom een spaarverzekering?

Veel mensen zijn bekend met het sparen bij een bank. De rentes zijn daar momenteel erg laag. Zonde van je spaargeld. Je kunt je geld ook opzij zetten in een verzekering. De spaarverzekering van DELA heeft een vaste rente van 2,00%. Je legt periodiek of eenmalig een bedrag in en krijgt aan het einde van de looptijd een gegarandeerd bedrag uitgekeerd. Lees meer over het verschil tussen een spaarverzekering en sparen bij een bank.

Klik en bestel

Hoe werkt het >
Veelgestelde vragen >

 

Waarom geld opzij zetten bij DELA?

DELA is een Nederlandse coöperatie met ruim drie miljoen leden. Sinds de oprichting in 1937 geldt: samen sta je sterker en kun je meer bereiken. Wij zijn een financieel gezond bedrijf. Lees meer over DELA.

Hoe werkt het?

 • Je kunt een spaarverzekering afsluiten voor jezelf, voor je kind of voor je kleinkind. Lees meer over de mogelijkheden en rollen
 • De persoon die als verzekerde op de polis staat, moet op de einddatum van de spaarverzekering jonger dan 75 jaar zijn. Bij een minimale looptijd van de spaarverzekering van 10 jaar kun je dus tot uiterlijk 14 dagen vóór je 65ste verjaardag als verzekerde op de polis worden aangemeld. 
 • Je kunt per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar geld inleggen. Het bedrag bepaal je direct bij het afsluiten. Wil je tussentijds je inleg wijzigen? Dit kun je eenvoudig zelf regelen in Mijn DELA. Je ontvangt dan een nieuwe polis.
 • Je kunt er ook voor kiezen om eenmalig een geldbedrag in te leggen of extra te storten. Lees meer over inleggen en extra storten
 • De vaste rente is 2,00% per jaar en die schrijven we maandelijks bij. Het eindbedrag dat op je polis staat, is gegarandeerd, mits je aan de afgesproken inleg voldoet. Na de door jou gekozen looptijd storten we dit bedrag op de aangegeven rekening.

Kosten en aanvragen

Je kunt direct online een spaarverzekering aanvragen. Hiervoor heb je een geldig IBAN-rekeningnummer, Burgerservicenummer en je persoonlijke gegevens nodig. In enkele gevallen vragen we achteraf nog om een kopie van je ID-bewijs. Als je de verzekering online aanvraagt, betaal je eenmalig € 10,50 distributiekosten.   

Wat zijn de voorwaarden >

Wist je dat al meer dan 36.000 mensen een spaarverzekering bij DELA hebben?

Hoeveel levert het op?

Eindbedrag

Hoeveel wil je per maand opzijzetten?
€10
€105
€200

 

 

Veelgestelde vragen over de spaarverzekering

Wanneer keert de spaarverzekering uit?

De spaarverzekering keert uit zodra de door jou bepaalde einddatum is bereikt. Tussentijds opnemen is niet mogelijk. Je kunt wel je verzekering beëindigen. Je ontvangt dan het saldo in de verzekering min de afkoopkosten van € 150. Bij een beëindiging na 10 jaar, keren wij het volledige saldo uit zonder afkoopkosten. Als de verzekerde overlijdt, keert DELA het tot dan toe opgebouwde bedrag plus 10,00% extra uit. Daarna stopt de verzekering.

Kan ik de spaarverzekering tussentijds opzeggen?

Wil je jouw spaarverzekering beëindigen binnen tien jaar na de begindatum? Dan betaal je € 150 aan kosten. Deze houden wij in op het saldo. Na tien jaar kun je jouw spaarverzekering beëindigen zonder kosten. Wij maken het saldo dan aan je over.

Wat kost de spaarverzekering?

Als je de spaarverzekering direct bij ons afsluit, gelden de advies- en/of distributiekosten uit ons Dienstverleningsdocument Vermogen opbouwen. Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van een verzekeringsaanvraag. Sluit je de verzekering online af? Dan betaal je eenmalig € 10,50. Download hier de bijlage Inleg en kosten >

Waarom is het een verzekering?

Een spaarverzekering is een combinatie van geld opzijzetten en verzekeren. Het verzekeringsdeel dekt een overlijdensrisico. Als de verzekerde overlijdt vóór het einde van de looptijd van de verzekering, ontvangt de begunstigde het tot dan toe opgebouwde bedrag plus 10,00% extra. Om deze 10,00% extra uit te keren, berekenen we per jaar een risicopremie van 0,06% over het saldo. Je hoeft deze risicopremie niet apart te betalen. Om ervoor te zorgen dat je 2,00% netto rente per jaar overhoudt, krijg je van DELA namelijk een bruto rente van 2,06%.

Wat gebeurt er als DELA failliet gaat?

DELA is een van de meest solvabele levensverzekeraars van Nederland. Mocht DELA in financieel zware omstandigheden terecht komen, dan valt DELA als verzekeraar onder de nationale opvangregeling van De Nederlandsche Bank en het Verbond van Verzekeraars. Deze regeling heeft tot doel de rechten van de polishouders te waarborgen, maar biedt niet dezelfde zekerheid als het depositogarantiestelsel.

De spaarverzekering is niet geschikt als:

 • je denkt het geld binnen 10 jaar nodig te hebben.
 • buffer voor onvoorziene uitgaven. Het is een spaarverzekering voor de lange termijn.
 • je een bedrag groter dan € 12.000,- in één keer voor langere tijd vast kunt zetten. 

Zelf doen of met persoonlijk advies?

In een paar minuten kun je de spaarverzekering zelf direct online afsluiten. Vind je het fijner om advies te krijgen? Dan kun je een afspraak maken met een adviseur van DELA of naar een onafhankelijk financieel adviseur gaan. Wij zijn wettelijk verplicht om hiervoor advieskosten in rekening te brengen.

spaarverzekering aanvragen

De belangrijkste informatie en aandachtspunten van het DELA CoöperatiespaarPlan

Algemene voorwaarden DELA CoöperatiespaarPlan

Welke kosten betaal ik voor het DELA CoöperatiespaarPlan?

Verzekeringskaart

Chat met onze medewerkers