• Klantenservice 040 260 15 00 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
Het risico van de DELA spaarverzekering is zeer klein

Onze klanten over het CoöperatiespaarPlan

Marlie, Elise en Corry zetten geld opzij voor hun (klein)kinderen via DELA. Waarom eigenlijk? Bekijk het filmpje voor Corry's verhaal.

Voordelen
Kosten en risico's

Daarom de spaarverzekering van DELA

 • Vaste rente van 2,75% voor iedereen
 • Voor de lange termijn, tenminste 10 jaar
 • Geen minimuminleg (max € 12.000 per jaar)
 • Extra uitkering van 10% van het tot dan toe opgebouwde saldo, bij overlijden voor het einde van de looptijd

Voorwaarden: Tussentijds geld opnemen is niet mogelijk. Beëindigen binnen 10 jaar kost € 150. Valt niet onder depositogarantiestelsel.

Wij leggen de kosten en risico’s van het DELA CoöperatiespaarPlan zo eenvoudig en beknopt mogelijk uit, zodat jij weet waar je aan toe bent. In de algemene voorwaarden en de productleeswijzer vind je alle details over de spaarverzekering.

  Risico’s

 • Het risico dat je jouw inleg niet terugkrijgt zoals opgenomen in de financiële bijsluiter is zeer klein. Meer informatie hierover lees je in de Financiële Bijsluiter.
 • Coöperatie DELA en het CoöperatiespaarPlan vallen niet onder het depositogarantiestelsel.
 • DELA valt als verzekeraar onder de nationale opvangregeling van De Nederlandsche Bank en het Verbond van Verzekeraars. Deze regeling biedt niet dezelfde zekerheid als het depositogarantiestelsel dat geldt voor spaartegoeden bij een bank. Bij het depositogarantiestelsel krijg je tot een waarde van € 100.000 per persoon je geld terug, mocht de bank failliet gaan. Bij de nationale opvangregeling kunnen onder regie van de Nederlandsche Bank de verplichtingen van een verzekeraar tijdelijk worden overgenomen of kunnen de verzekeringen zelfs helemaal worden overgedragen aan een andere verzekeraar. DELA is één van de meest solvabele verzekeraars van Nederland. Eind 2015 hadden wij 5 keer zoveel eigen vermogen als vereist, om aan onze verplichtingen te kunnen voldoen. Een meer dan stevig fundament.
 • Heb je het DELA CoöperatiespaarPlan afgesloten en ben je niet tevreden? Dan kun je de verzekering binnen 30 dagen kosteloos opzeggen.

Kosten

 • Distributiekosten: DELA is wettelijk verplicht om de distributiekosten apart in rekening te brengen. Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van een verzekeringsaanvraag. Sluit je de verzekering online af? Dan zijn de distributiekosten € 9,50. Bij het afsluiten van de verzekering kun je aangeven hoe je deze kosten wilt betalen: Eénmalig een bedrag van € 9,50 of tijdens de eerste 10 jaar van de verzekering, jaarlijks een bedrag van € 0,95.
 • Overige kosten: De overige kosten (zoals voor het beheer van de polis) bedragen 2,16% en houden wij in op het percentage dat voor winstdeling beschikbaar is. Deze kosten halen wij dus nooit van de inleg of de vaste rente van 2,75% af. Is er een jaar geen of onvoldoende rendement voor winstdeling? Dan neemt DELA de kosten die niet verrekend kunnen worden voor haar rekening.
 • Extra uitkering bij overlijden: overlijdt de verzekerde voor het einde van de looptijd? Dan ontvangt degene voor wie je geld opzijzet het opgebouwde saldo plus 10%. Voor het afdekken van dit risico van overlijden betaal je een risicopremie. Deze is 0,06% per jaar over het saldo. Daarom krijg je van coöperatie DELA een bruto rente van 2,81%, zodat je een vaste rente van 2,75% overhoudt.
 • Afkoopkosten: Met het DELA CoöperatiespaarPlan zet je geld opzij voor minimaal tien jaar. Het kan gebeuren dat je de spaarverzekering toch wilt beëindigen binnen de eerste tien jaar. Dan betaal je € 150 afkoopkosten. Na tien jaar kun je stoppen zonder afkoopkosten.

Lees voor meer informatie ook de bijlage Inleg & kosten.

 • 040 260 15 00 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
 • 040 260 15 00 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Chat met onze medewerkers

Chat met onze medewerkers