• Klantenservice 040 260 15 00 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
Het risico van de DELA spaarverzekering is zeer klein

Klantervaringen en inspiratie

Ervaring van een klant: Irene koos voor een DELA CoöperatiespaarPlan voor zichzelf. Lees verder en bekijk het filmpje

Irene heeft een CoöperatiespaarPlan zichzelf. “Ik vind het een prima product, waar ik veel vertrouwen in heb.”

Lees meer

Ervaring van een klant: Chantal heeft een CoöperatiespaarPlan voor haar dochter Guusje. Waarom? Lees verder en bekijk het filmpje

Chantal zet geld opzij voor haar dochter Guusje: "Vier keer per jaar de kinderbijslag. Dat is aan het einde van tien jaar een ontzettend mooi bedrag.”

Lees meer

Ervaring van een klant: Corry zet geld opzij voor haar kleinkinderen. Waarom? Lees verder en bekijk het filmpje

Corry heeft een CoöperatiespaarPlan voor haar kleinkinderen Marijke en Maarten. “Iets van opa en oma voor als ze straks op eigen benen staan” 

Lees meer

Yes, geld gekregen om op eigen benen te staan!

De één leeft op van een wereldreis, een ander zet liever alvast geld opzij voor z’n oude dag en weer een derde stopt geld in bakstenen. Wat voor moois ga jij doen met het geld dat je ouders voor je opzij hebben gezet?

Lees meer

Ben jij financieel klaar voor de mijlpalen van jouw kinderen?

Drie kwart van de Nederlanders heeft regelingen getroffen omtrent de nalatenschap: 17 procent doet dat door geld opzij te zetten voor de kinderen.

Lees meer

Ervaring van een klant: Rene koos voor een DELA CoöperatiespaarPlan voor zijn dochters. Lees verder en bekijk het filmpje

Rene heeft een CoöperatiespaarPlan voor zijn kinderen. “Sinds de geboorte van onze dochters hebben wij geld opzij gezet voor hun studie”

Lees meer

Ervaring van een klant: Waarom heeft Marlie voor onze spaarverzekering gekozen? Lees verder en bekijk het filmpje

Marlie heeft een spaarverzekering afgesloten voor haar zoontje Ralph. “Voor de lange termijn, daar kun je beter vandaag mee beginnen.”

Lees meer

Ervaring van een klant: Elise koos voor een DELA CoöperatiespaarPlan voor haar kinderen. Lees verder en bekijk het filmpje

Elise heeft een CoöperatiespaarPlan voor haar zoontje Lars en dochtertje Evi. "Ik vind het belangrijk dat de kinderen een goede kans krijgen"

Lees meer
Voordelen
Kosten en risico's

Daarom de spaarverzekering van DELA

 • Vaste rente van 2,75% voor iedereen
 • Voor de lange termijn, tenminste 10 jaar
 • Geen minimuminleg (max € 12.000 per jaar)
 • Extra uitkering van 10% van het tot dan toe opgebouwde saldo, bij overlijden voor het einde van de looptijd

Voorwaarden: Tussentijds geld opnemen is niet mogelijk. Beëindigen binnen 10 jaar kost € 150. Valt niet onder depositogarantiestelsel.

Wij leggen de kosten en risico’s van het DELA CoöperatiespaarPlan zo eenvoudig en beknopt mogelijk uit, zodat jij weet waar je aan toe bent. In de algemene voorwaarden en de productleeswijzer vind je alle details over de spaarverzekering.

  Risico’s

 • Het risico dat je jouw inleg niet terugkrijgt zoals opgenomen in de financiële bijsluiter is zeer klein. Meer informatie hierover lees je in de Financiële Bijsluiter.
 • Coöperatie DELA en het CoöperatiespaarPlan vallen niet onder het depositogarantiestelsel.
 • DELA valt als verzekeraar onder de nationale opvangregeling van De Nederlandsche Bank en het Verbond van Verzekeraars. Deze regeling biedt niet dezelfde zekerheid als het depositogarantiestelsel dat geldt voor spaartegoeden bij een bank. Bij het depositogarantiestelsel krijg je tot een waarde van € 100.000 per persoon je geld terug, mocht de bank failliet gaan. Bij de nationale opvangregeling kunnen onder regie van de Nederlandsche Bank de verplichtingen van een verzekeraar tijdelijk worden overgenomen of kunnen de verzekeringen zelfs helemaal worden overgedragen aan een andere verzekeraar. DELA is één van de meest solvabele verzekeraars van Nederland. Eind 2015 hadden wij 5 keer zoveel eigen vermogen als vereist, om aan onze verplichtingen te kunnen voldoen. Een meer dan stevig fundament.
 • Heb je het DELA CoöperatiespaarPlan afgesloten en ben je niet tevreden? Dan kun je de verzekering binnen 30 dagen kosteloos opzeggen.

Kosten

 • Distributiekosten: DELA is wettelijk verplicht om de distributiekosten apart in rekening te brengen. Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van een verzekeringsaanvraag. Sluit je de verzekering online af? Dan zijn de distributiekosten € 9,50. Bij het afsluiten van de verzekering kun je aangeven hoe je deze kosten wilt betalen: Eénmalig een bedrag van € 9,50 of tijdens de eerste 10 jaar van de verzekering, jaarlijks een bedrag van € 0,95.
 • Overige kosten: De overige kosten (zoals voor het beheer van de polis) bedragen 2,16% en houden wij in op het percentage dat voor winstdeling beschikbaar is. Deze kosten halen wij dus nooit van de inleg of de vaste rente van 2,75% af. Is er een jaar geen of onvoldoende rendement voor winstdeling? Dan neemt DELA de kosten die niet verrekend kunnen worden voor haar rekening.
 • Extra uitkering bij overlijden: overlijdt de verzekerde voor het einde van de looptijd? Dan ontvangt degene voor wie je geld opzijzet het opgebouwde saldo plus 10%. Voor het afdekken van dit risico van overlijden betaal je een risicopremie. Deze is 0,06% per jaar over het saldo. Daarom krijg je van coöperatie DELA een bruto rente van 2,81%, zodat je een vaste rente van 2,75% overhoudt.
 • Afkoopkosten: Met het DELA CoöperatiespaarPlan zet je geld opzij voor minimaal tien jaar. Het kan gebeuren dat je de spaarverzekering toch wilt beëindigen binnen de eerste tien jaar. Dan betaal je € 150 afkoopkosten. Na tien jaar kun je stoppen zonder afkoopkosten.

Lees voor meer informatie ook de bijlage Inleg & kosten.

 • 040 260 15 00 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
 • 040 260 15 00 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Chat met onze medewerkers

Chat met onze medewerkers