Welke uitvaart­verzekering kies ik?

Je uitvaart is iets heel persoonlijks. Misschien heb je wel een uitvaart met veel toeters en bellen in gedachten of wil je juist een rustige, serene begrafenis. Daarom is het belangrijk om een uitvaartverzekering te kiezen die aansluit bij jouw wensen.

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Een goede uitvaartverzekering moet aan een aantal eisen voldoen. Allereerst wil je zeker weten dat de verzekering de uitvaart mogelijk maakt die jij in gedachten hebt. De kosten moeten dus gedekt zijn. Daarnaast moet duidelijk zijn wat je precies krijgt van de verzekeraar en waar de nabestaanden op kunnen rekenen. Natuurlijk mogen de maandelijkse kosten ook niet te hoog zijn.

Je kunt onderscheid maken tussen twee soorten uitvaartverzekeringen: natura en geld.

Natura

De uitvaartverzekering natura keert na je overlijden geen geld uit, maar een pakket van diensten. De hulp van DELA is hierbij inbegrepen. We helpen je nabestaanden bij het regelen van een mooi persoonlijk afscheid. Zij hebben bij een uitvaartverzekering natura dus geen zorgen over het regelwerk of over de kosten.

Er zijn allerlei verschillende pakketten. Zo kun je kiezen uit het UitvaartPlan Basis, Plus of Flexibel. Het grote verschil hiertussen is het bedrag dat je kunt besteden aan je aanvullende wensen. Een ander voordeel van een uitvaartverzekering natura is dat je niet onderverzekerd kunt zijn. De basisdiensten, zoals het vervoer van de overledene en de kist, worden hoe dan ook vergoed.

Geld

Bij een uitvaartverzekering geld keert de verzekeraar een geldbedrag uit. Jij bepaalt hoe hoog dit bedrag is. De nabestaanden regelen de uitvaart dan zelf. Houd er wel rekening mee dat zij hiervan ook de basisdiensten moeten betalen. Wanneer de totale kosten hoger uitvallen dan het verzekerde bedrag, moeten de nabestaanden dus geld bijbetalen. Deze uitvaartverzekering noemen we bij DELA het UitvaartPlan Geld en is bijvoorbeeld geschikt voor een uitvaart in het buitenland.

Welke uitvaartverzekering past bij mij?

Het antwoord op deze vraag is voor iedereen anders. Het zou kunnen dat je een eenvoudige crematie wil zonder veel extra's. Maar mogelijk wil je juist dat je naasten op een uitbundige manier afscheid van je kunnen nemen, met bijvoorbeeld livemuziek, een hapje en een drankje. Welke verzekering het beste bij jou past, hangt dus helemaal af van jouw wensen. Daarom is het verstandig de inhoud van de pakketten goed met elkaar te vergelijken.

Vind je het fijner om advies te krijgen? Dan kun je een afspraak maken met een adviseur van DELA. Wij zijn wettelijk verplicht om hiervoor advieskosten in rekening te brengen. Hoeveel deze kosten zijn, lees je in het kostenoverzicht dienstverlening. Klik hier om een afspraak te maken met één van onze adviseurs.

Waarom bij coöperatie DELA?

Bij DELA betaal je tijdens je leven altijd minder premie dan de totale waarde van de uitvaart. Bovendien krijgen je nabestaanden persoonlijke hulp bij het regelen van een mooi afscheid. Niet voor niets kwam het DELA UitvaartPlan vier keer als beste uit de test van de Consumentenbond. In deze video leggen we uit waarom onze uitvaartverzekering zo voordelig is.

Ben je benieuwd hoeveel jouw uitvaart gaat kosten? Je kunt het berekenen met onze handige uitvaartkostenwijzer.

Chat met onze medewerkers