Winstdeling

U had een uitvaartverzekering bij Algemeen Belang Verzekeringen N.V. Op 1 januari 2018 is uw verzekering omgezet in een DELA UitvaartPlan. En bent u lid geworden van onze coöperatie. Eén van de voordelen van dit lidmaatschap is dat uw verzekering een winstdelingsregeling heeft.


Winstdelingsregeling

Een uitvaart wordt duurder. Heeft u een verzekering zonder indexering? Dan stijgt het bedrag waarvoor u bent verzekerd niet automatisch mee met de uitvaartkosten. Voor uw verzekering geldt de winstdelingsregeling. Als het verantwoord is om winst te delen, dan voegen we winstdeling toe aan uw verzekering. 

Heeft u een verzekering met indexering? Dan gebruiken we de winstdelingsregeling om uw premie minder hard te laten stijgen.

Hoe werkt winstdeling?

Onze dekkingsgraad bepaalt of het verantwoord is om winst met u te kunnen delen. Is de dekkingsgraad lager dan 120%? Dan delen wij geen winst met u. Is de dekkingsgraad hoger dan 120%? Dan krijgt u winstdeling.

Wat is de winstdeling in 2022?

In 2022 verwachten we dat de uitvaartkosten met 1,73% stijgen. De winstdeling is 22,1% van dat percentage. Dit betekent dat er een winstdeling is van 0,38% (22,1% x 1,73%). 

Op uw polis leest u wat de winstdeling voor u betekent.