Uitvaartverzekering in geld

Met een uitvaartverzekering in geld verzeker je alleen een geldbedrag. Je verzekert dus geen diensten, zoals een locatie of hulp bij het regelen van de uitvaart. Je nabestaanden ontvangen dit geldbedrag om zelf de uitvaart te regelen. Ze hoeven daarbij niet voor DELA te kiezen voor het verzorgen van je uitvaart. Uiteraard mag dat wel.

 

Wanneer kies je voor een uitvaartverzekering in geld?

  • Bij een begrafenis of crematie in het buitenland.
  • Als je wilt dat je nabestaanden een vrij te besteden geldbedrag ontvangen om zelf de uitvaart te regelen.
  • Als je een vrije keuze wilt in de uitvaartverzorger. Dit kan ook DELA zijn.

Bereken de premie

In de volgende stap kun je jouw gezin toevoegen
Geboortedatum*
 

 

Wat is het verschil tussen een uitvaartverzekering in geld en in natura (diensten)?

Zowel de uitvaartverzekering in geld als de uitvaartverzekering in natura (diensten) noemen we het DELA UitvaartPlan. Het verschil zit in hoe we de verzekering uitkeren. Namelijk bij de geldverzekering met een volledig geldbedrag of bij de naturaverzekering in de vorm van diensten met een klein aanvullend geldbedrag. Omdat wij onze uitvaartdiensten groot kunnen inkopen, profiteer je bij de dienstenverzekering van het inkoopvoordeel en betaal je vaak een lagere premie. Bij beide verzekeringsvormen ontzorg je jouw nabestaanden.

Lees meer informatie over onze uitvaartverzekering of bekijk de algemene voorwaarden van ons DELA UitvaartPlan.

 

Niet op zoek naar een uitvaartverzekering in geld? Dan past een uitvaartverzekering in diensten misschien beter bij je.

 

Voordelen bij zowel de geld- als de dienstenverzekering van DELA

  • Je maakt gebruik van onze unieke winstdelingsregeling.
  • De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. De premie passen we hier jaarlijks op aan.
  • DELA helpt je nabestaanden voor, tijdens en ook na de uitvaart, tenzij je bij de geldverzekering kiest voor een andere uitvaartverzorger.
  • Je krijgt extra ledenvoordelen zoals nabestaandenzorg en advies bij vragen over voogdij, schenken, erven en testament.
Wil je onze twee verschillende soorten uitvaartverzekeringen nog uitgebreider met elkaar vergelijken? Bekijk dan de verzekeringskaarten:

 

Is er een nadeel aan een uitvaartverzekering in geld ten opzichte van diensten?

Je kunt geen gebruik maken van het inkoopvoordeel dat hoort bij de dienstenverzekering van DELA. Hierdoor betaal je vaak een hogere premie.

 

Altijd goed geregeld

Bij beide verzekeringen heb je het goed geregeld voor je nabestaanden. Zij hoeven zich geen zorgen te maken over onverwacht hoge uitvaartkosten.

Hoeveel moet ik verzekeren?

Bereken in 2 minuten wat de kosten van een crematie of begrafenis zijn. Zo krijg je een beeld van wat een uitvaart ongeveer kost en welk bedrag je kunt verzekeren.