Uitvaartverzekering in geld

Met een uitvaartverzekering in geld verzeker je alleen een geldbedrag. Je verzekert dus geen diensten, zoals een locatie of hulp bij het regelen van de uitvaart. Je nabestaanden krijgen het geldbedrag, waarmee zij zelf de uitvaart kunnen regelen. Ze kiezen zelf wie de uitvaart regelt en verzorgt. Dat kan natuurlijk ook een uitvaartverzorger van DELA zijn.

 

Wanneer kies je voor een uitvaartverzekering in geld?

  • Bij een begrafenis of crematie in het buitenland.
  • Als je wilt dat je nabestaanden een vrij te besteden geldbedrag ontvangen waarmee zij zelf de uitvaart kunnen regelen.
  • Als je nu al weet dat je je uitvaart door een ander uitvaartbedrijf dan DELA wilt laten verzorgen.

Bereken de premie

In de volgende stap kun je jouw gezin toevoegen
Geboortedatum*
 

 

Wat is het verschil tussen een uitvaartverzekering in geld en in natura (diensten)?

Zowel de uitvaartverzekering in geld als de uitvaartverzekering in natura (diensten) noemen we het DELA UitvaartPlan. Het verschil zit in hoe we de verzekering uitkeren. Bij de geldverzekering krijgen je nabestaanden alleen een geldbedrag om zelf de uitvaart te regelen. Je nabestaanden kiezen dan wie de uitvaart verzorgt. Dat kan natuurlijk ook een DELA-uitvaartverzorger zijn. 

Bij de naturaverzekering zitten de belangrijkste onderdelen van een uitvaart in het pakket. Denk hierbij aan een kist, locatie en natuurlijk de hulp van onze uitvaartverzorgers. Met daarnaast een klein aanvullend geldbedrag voor extra uitvaartwensen. Een van onze uitvaartverzorgers regelt en verzorgt dan jouw uitvaart. 

Goed om te weten: Omdat wij onze uitvaartdiensten groot kunnen inkopen, profiteer je bij onze naturaverzekering (diensten) van inkoopvoordeel en betaal je vaak een lagere premie dan voor een geldverzekering. Bij beide verzekeringen hoeven jouw nabestaanden zich geen zorgen te maken over hoge uitvaartkosten.

Lees meer informatie over onze uitvaartverzekering of bekijk de algemene voorwaarden van ons DELA UitvaartPlan.

 

Niet op zoek naar een uitvaartverzekering in geld? Dan past een uitvaartverzekering in diensten misschien beter bij je.

 

Voordelen van de geld- en de dienstenverzekering van DELA

  • Je maakt gebruik van onze unieke winstdelingsregeling.
  • De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. De premie passen we hier jaarlijks op aan.
  • Wij helpen je nabestaanden voor, tijdens en ook na de uitvaart, als wij je uitvaart regelen en verzorgen.
  • Je krijgt extra ledenvoordelen zoals nabestaandenzorg van onze coöperatieconsulenten. En advies van onze VoorelkaarDesk bij vragen over bijvoorbeeld voogdij, schenken, erven en testamenten.
Wil je onze twee verschillende soorten uitvaartverzekeringen nog uitgebreider met elkaar vergelijken? Bekijk dan de verzekeringskaarten:

 

Is er een nadeel aan een uitvaartverzekering in geld ten opzichte van diensten?

Je kunt geen gebruik maken van het inkoopvoordeel dat hoort bij de dienstenverzekering van DELA. Hierdoor betaal je vaak een hogere premie.

 

Altijd goed geregeld

Bij beide verzekeringen heb je het goed geregeld voor later. Je nabestaanden hoeven zich geen zorgen te maken over onverwacht hoge uitvaartkosten.

Kiezen je nabestaanden voor DELA als uitvaartverzorger? Dan regelen en verzorgen wij jouw uitvaart. We staan vanaf de eerste dag voor ze klaar. Ook helpen we je nabestaanden na de uitvaart. Onze coöperatieconsulenten helpen hen bij het regelen van allerlei praktische, financiële, juridische en administratieve dingen.

Hoeveel moet ik verzekeren?

Bereken in 2 minuten wat de kosten van een crematie of begrafenis zijn. Zo krijg je een beeld van wat een uitvaart ongeveer kost en welk bedrag je kunt verzekeren.