• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

DELA Depositofonds

Met het DELA Depositofonds zet je voordelig geld opzij voor je uitvaart. Wanneer je overlijdt, komt het volledige bedrag van het deposito vrij om de uitvaartkosten te kunnen betalen.

Voordelen
Wat is het?
Feiten op een rij

Voordelen voor jou

  • Acceptatie van iedereen
  • Bijstorten altijd mogelijk
  • DELA is een coöperatie zonder winstoogmerk
  • Gegarandeerde opbouw van vermogen
  • Niet waardevast, maar je ontvangt wel jaarlijks rente

Het DELA Depositofonds valt niet onder het depositogarantiestelsel.

DELA Depositofonds

Het DELA Depositofonds is een deposito voor iedereen. Met het DELA Depositofonds zet je voordelig geld opzij voor je uitvaart. Je nabestaanden kunnen het bedrag gebruiken voor de begrafenis of crematie. Wanneer je overlijdt, keert DELA het bedrag uit dat op dat moment in het Depositofonds zit.

Voor wie

Het DELA Depositofonds is een deposito voor iedereen. Het fonds kan op iedere gewenste leeftijd worden afgesloten. Het Depositofonds biedt uitkomst als je geen langlopende uitvaartverzekering kunt of wilt afsluiten. Bijvoorbeeld door je leeftijd of door gezondheidsredenen. Bij het afsluiten van een depositofonds stellen wij geen gezondheidsvragen.

Minimaal 1,5% rente

Met het DELA Depositofonds betaal je geen maandelijkse premie. Je stort aan het begin minimaal € 500 in een keer. Maar je mag ook meer inleggen als je dat wilt. Elk jaar krijg je gegarandeerd minimaal 1,5% en maximaal 6% rente over het geld dat je opzij hebt gezet.

Wat keren we uit?

Het DELA Depositofonds is geen verzekering maar een depositofonds. Wanneer je overlijdt, komt het volledige bedrag van de deposito vrij om de uitvaartkosten te kunnen betalen. Dit bedrag vullen we aan met de tot de overlijdensdatum opgebouwde rente. 

De beste zorg voor een lage prijs

Bij je overlijden kunnen je nabestaanden ervoor kiezen om DELA de uitvaart te laten verzorgen. DELA is een coöperatie zonder winstoogmerk. Ruim 3 miljoen mensen zijn lid van coöperatie DELA. Daarnaast verzorgt DELA zo’n 40.000 uitvaarten per jaar. Hierdoor profiteer je van lage uitvaartkosten dankzij ons inkoopvoordeel. Wij geven dat voordeel graag aan jou door. Zo krijg jij de beste zorg voor een eerlijke prijs.

Depositogarantiestelsel

Het DELA Depositofonds valt niet onder het depositogarantiestelsel zoals banken dat kennen. 

Alle kenmerken van het DELA Depositofonds

Wat is het DELA Depositofonds? Met het DELA Depositofonds zet je een bedrag opzij voor je uitvaart. Het is geen verzekering. Je stort aan het begin minimaal € 500 ineens. Elk jaar krijg je gegarandeerd minimaal 1,5% en maximaal 6% rente over het geld dat je opzij hebt gezet. Wanneer je overlijdt, keert DELA het bedrag uit dat op dat moment in het Depositofonds zit.
Voor wie? Het DELA Depositofonds is voor iedereen. Het maakt niet uit hoe oud je bent en we stellen geen gezondheidsvragen.
Voorwaarden Algemene Voorwaarden DELA Depositofonds (pdf)
Brochure Brochure DELA Depositofonds (pdf)
Extra inleggen
Extra inleggen kan. Het minimumbedrag is € 500. Je ontvangt hiervan een apart Deelnamebewijs.
Wanneer niet geschikt voor jou?
Het Depositofonds is niet geschikt wanneer je er zeker van wilt zijn dat nabestaanden niets hoeven bij te betalen bij de uitvaart. De waarde van de deposito stijgt namelijk niet automatisch mee met de stijging van de uitvaartkosten.
Kosten Je stort enkel je inleg. Er zijn geen extra kosten.
Fiscaal Voor uitvaartdeposito's geldt geen extra vrijstelling in belastingbox 3. DELA informeert je jaarlijks over de waarde van het deposito.
Hoe lang loopt het fonds? Het fonds loopt altijd door tot aan je overlijden.
Wat is de minimale inleg?
De minimale inleg is € 500 per deelnemer. Het is hierbij belangrijk om te beseffen dat de daadwerkelijke kosten van een uitvaart altijd afhangen van de wensen van de overledene of nabestaanden. Een uitvaart is helemaal naar wens in te vullen, wat kan zorgen voor uiteenlopende kosten.
Wat is de maximale inleg?

De maximale inleg is € 17.500 per deelnemer.

Depositofonds afkopen of stopzetten

Het DELA Depositofonds is bedoeld om de kosten van een begrafenis of crematie te betalen. Het is een vooruitbetaling op de uitvaartkosten. Je kunt het Depositofonds dan ook niet afkopen.

Wat levert het Depositofonds op?
Stel, je stort € 2.400. Je ontvangt jaarlijks 1,50% rente. Na vijf jaar is dit bedrag aangegroeid tot € 2.585. En na twintig jaar tot € 3.232.
Niet waardevast
Het Depositofonds is niet waardevast. Het bedrag in het Depositofonds stijgt dus niet automatisch mee met de stijging van de uitvaartkosten. Wel wordt elk jaar rente bijgeschreven.
Afhandeling van het Deposito na overlijden Na een melding van overlijden start de afhandeling van het Depositofonds. Hoe het fonds afgehandeld wordt na overlijden hangt af van wie de uitvaart verzorgt. Lees meer informatie over de afhandeling per situatie.
Depositogarantiestelsel
Het DELA Depositofonds valt niet onder het depositogarantiestelsel zoals banken dat kennen.

Direct afsluiten of meer informatie?
Wil je het DELA Depositofonds direct afsluiten? Download dan hieronder het digitale aanvraagformulier. Vul het in, druk het af en onderteken het. En stuur een foto of scan van het formulier naar klantenservice@dela.org. Je kunt het formulier ook per post opsturen naar: coöperatie DELA, Antwoordnummer 77100, 5600 TW Eindhoven (postzegel is niet nodig). Wil je eerst nog meer informatie hebben? Bel dan naar onze Klantenservice via 040 260 16 36.

Chat met onze medewerkers

Chat met onze medewerkers