• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

DELA Depositofonds

Met het DELA Depositofonds zet u voordelig geld opzij voor uw uitvaart. Wanneer u overlijdt, komt het volledige bedrag van uw deposito vrij om de uitvaartkosten te kunnen betalen. Heeft u interesse in het Depositofonds, neem dan contact op met onze klantenservice, 040 260 16 36.

Voordelen
Wat is het?
Feiten op een rij

Voordelen voor u

  • Acceptatie van iedereen
  • Bijstorten altijd mogelijk
  • DELA is een coöperatie zonder winstoogmerk
  • Gegarandeerde opbouw van vermogen
  • Niet waardevast, maar u ontvangt wel jaarlijks rente

Het DELA Depositofonds valt niet onder het depositogarantiestelsel.

DELA Depositofonds

Het DELA Depositofonds is een deposito voor iedereen. Met het DELA Depositofonds zet u voordelig geld opzij voor uw uitvaart. Uw nabestaanden kunnen het bedrag gebruiken voor uw begrafenis of crematie. Wanneer u overlijdt, keert DELA het bedrag uit dat op dat moment in uw Depositofonds zit.

Voor wie

Het DELA Depositofonds is een deposito voor iedereen. Het fonds kan op iedere gewenste leeftijd worden afgesloten. Het Depositofonds biedt uitkomst als u geen langlopende uitvaartverzekering kunt of wilt afsluiten. Bijvoorbeeld door uw leeftijd of door gezondheidsredenen. Bij het afsluiten van een depositofonds stellen wij geen gezondheidsvragen.

Minimaal 3% rente

Met het DELA Depositofonds betaalt u geen maandelijkse premie. U stort aan het begin minimaal € 3.500 ineens. Maar u mag ook meer inleggen als u dat wilt. Elk jaar krijgt u gegarandeerd minimaal 3% en maximaal 6% rente over het geld dat u heeft opzijgezet.

Wat keren we uit?

Het DELA Depositofonds is geen verzekering maar een depositofonds. Wanneer u overlijdt, komt het volledige bedrag van de deposito vrij om de uitvaartkosten te kunnen betalen. Dit bedrag vullen we aan met de tot de overlijdensdatum opgebouwde rente. 

De beste zorg voor een lage prijs

Bij uw overlijden kunnen uw nabestaanden ervoor kiezen om DELA de uitvaart te laten verzorgen. DELA is een coöperatie zonder winstoogmerk. Ruim 3 miljoen mensen zijn verzekerd bij DELA. Daarnaast verzorgt DELA zo’n 40.000 uitvaarten per jaar. Hierdoor profiteert u van lage uitvaartkosten dankzij ons inkoopvoordeel. Wij geven dat voordeel graag aan u door. Zo krijgt u de beste zorg voor een eerlijke prijs.

Depositogarantiestelsel

Het DELA Depositofonds valt niet onder het depositogarantiestelsel zoals banken dat kennen. 

Alle kenmerken van het DELA Depositofonds

Wat is het DELA Depositofonds? Met het DELA Depositofonds zet u een bedrag opzij voor uw uitvaart. Het is geen verzekering. U stort aan het begin minimaal € 3.500 ineens. Elk jaar krijgt u gegarandeerd minimaal 3% en maximaal 6% rente over het geld dat u heeft opzijgezet. Wanneer u overlijdt, keert DELA het bedrag uit dat op dat moment in uw Depositofonds zit.
Voor wie? Het DELA Depositofonds is voor iedereen. Het maakt niet uit hoe oud u bent en we stellen geen gezondheidsvragen.
Voorwaarden Algemene Voorwaarden DELA Depositofonds (pdf)
Brochure Brochure DELA Depositofonds (pdf)
Extra inleggen
Extra inleggen kan. Het minimumbedrag is € 500. U ontvangt hiervan een apart Deelnamebewijs
Wanneer niet geschikt voor u?
Het Depositofonds is niet geschikt wanneer u er zeker van wilt zijn dat nabestaanden niets hoeven bij te betalen bij de uitvaart. De waarde van de deposito stijgt namelijk niet automatisch mee met de stijging van de uitvaartkosten.
Kosten U stort enkel uw inleg. Er zijn geen extra kosten.
Fiscaal Voor uitvaartdeposito's geldt geen extra vrijstelling in Box3. DELA informeert u jaarlijks over de waarde van het deposito.
Hoe lang loopt het fonds? Het fonds loopt altijd door tot aan uw overlijden.
Depositofonds afkopen of stopzetten

Het DELA Depositofonds is bedoeld om de kosten van een begrafenis of crematie te betalen. Het is een vooruitbetaling op de uitvaartkosten. U kunt het Depositofonds dan ook niet afkopen.

Niet waardevast
Het Depositofonds is niet waardevast. Het bedrag in het Depositofonds stijgt dus niet automatisch mee met de stijging van de uitvaartkosten. Wel wordt elk jaar rente bijgeschreven.
Afhandeling van het Deposito na overlijden Na een melding van overlijden start de afhandeling van het Depositofonds. Hoe het fonds afgehandeld wordt na overlijden hangt af van wie de uitvaart verzorgt. Lees meer informatie over de afhandeling per situatie.
Depositogarantiestelsel
Het DELA Depositofonds valt niet onder het depositogarantiestelsel zoals banken dat kennen.

U kunt het aanvraagformulier zonder postzegel opsturen naar: DELA, Antwoordnummer 77100, 5600 TW Eindhoven


  • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
  • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Chat met onze medewerkers

Chat met onze medewerkers