• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Overlijdensrisico­verzekering vergelijken

Je overlijdensrisicoverzekering vergelijken, voordat je deze afsluit, is verstandig. Verzekeraars verschillen namelijk op het gebied van premie, dekking en voorwaarden. Door te vergelijken vind je de overlijdensrisicoverzekering die het beste past bij jouw persoonlijke situatie.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken: waar op letten?

Let bij het vergelijken van je overlijdensrisicoverzekering (ORV) op de volgende punten:

Een gemakkelijke manier om overlijdensrisicoverzekeringen met elkaar te vergelijken is de verzekeringskaart van de verzekering. Elke verzekeraar is verplicht om deze op de website te plaatsen. Dit document geeft een overzichtelijke samenvatting van de verzekering. Zodat je een goede keuze kunt maken.

 

Wat zijn de kenmerken van de overlijdensrisicoverzekering (ORV) van DELA?

 

Welke soorten DELA-overlijdensrisicoverzekeringen zijn er?

9 vragen die je helpen bij het vergelijken en kiezen van een overlijdensrisicoverzekering

1. Waar is het bedrag van de overlijdensrisicoverzekering voor nodig?

Misschien wil je dat je nabestaanden de huur of hypotheek hiermee kunnen betalen. Of (extra) geld hebben voor hun levensonderhoud, zoals voor de wekelijkse boodschappen. Maak voor jezelf eens een rekensommetje om te bepalen welk bedrag je wilt verzekeren.

2. Welk bedrag wil ik in totaal verzekeren en voor welke looptijd?

Bij DELA kun je kiezen voor een verzekerd geldbedrag tussen € 10.000 en € 1.000.000. Weet je niet hoe lang je verzekerd wilt zijn en welk bedrag je moet kiezen? Dan vind je hier meer informatie over het kiezen van de looptijd van de overlijdenrisicoverzekering.

Is je overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan de hypotheek? Kijk dan ook naar de eisen van de hypotheekverstrekker. Je kunt het bedrag eventueel tussentijds verhogen of verlagen.

3. Hoe veel premie betaal ik per maand als ik dit bedrag wil verzekeren? En kan ik dat betalen, naast mijn andere maandelijkse vaste lasten?

Als je weet welk totaalbedrag je wilt verzekeren, bereken dan in 1 minuut je premie. En bedenk of je dit bedrag kunt missen. 

Let hierbij op dat de premieberekening via internet nog niet de definitieve premie is. De definitieve premieberekening ontvangt je pas nadat de medische acceptatie is geweest.

4. Wat houdt de medische acceptatie in?

Verzekeraars vragen bij een overlijdensrisicoverzekering om een gezondheidsverklaring en eventueel een aanvullende medische keuring. Hiermee schatten zij het risico op overlijden in. Dit kan invloed hebben op de hoogte van de premie die je gaat betalen. Elke verzekeraar verschilt hierin.

Bij DELA accepteren we zo’n 90% van de aanvragen. Afhankelijk van de hoogte van het aangevraagde verzekerd bedrag en de leeftijd van de verzekerde, bepalen we of een gezondheidsverklaring voldoende is, of dat er ook een medische keuring nodig is.

5. Is er een voorlopige dekking?

Stel, je overlijdt tijdens de aanvraag van je overlijdensrisicoverzekering terwijl je nog geen polis hebt. Dan is het goed om te weten of er een voorlopige dekking is bij die verzekeraar. Met de voorlopige dekking bent je al verzekerd voordat de verzekering start. Het verschilt per verzekeraar wanneer deze voorlopige dekking ingaat en hoe lang deze geldig is.

Bij DELA gaat de voorlopige dekking in na het invullen van de gezondheidsverklaring.

6. Wat zijn de afsluit- en administratiekosten? En betaal ik ook als ik de verzekering wil aanpassen?

De bijkomende kosten van een overlijdensrisicoverzekering verschillen per aanbieder. In ons kostenoverzicht vind je de kosten voor het afsluiten van een nieuwe verzekering en bij het aanpassen van de verzekering.

7. In welke gevallen keert de verzekeraar uit? Ben ik ook verzekerd bij de gevaarlijke sport die ik doe?

Vergelijk ook goed in welke gevallen de verzekeraar uitkeert. Zijn er ook situaties waarin de verzekeraar niet uitkeert? Bij DELA kun je in veel gevallen ook een overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij het beoefenen een gevaarlijke sport of bij een gevaarlijk beroep. Lees daarom de algemene voorwaarden van de overlijdensrisicoverzekering goed door voordat je deze afsluit.

Bij DELA stellen we bij het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering de vraag welke sport je doet. Ook gevaarlijke beroepen nemen we mee in de beoordeling voor de verzekering. We beoordelen dan of de sport of het beroep extra risico's met zich meebrengt. Bij extreme sporten en gevaarlijke beroepen kan dat invloed hebben op je premie. Daarom is het belangrijk dat je dit aangeeft bij het invullen van de aanvraag, zodat je hier ook voor verzekerd bent als je aanvraag wordt geaccepteerd.

8. Betaal ik een vaste premie per maand of verschilt deze elke maand?

Afhankelijk van je keuze in verzekeringsvorm, verschilt je premie per maand of is deze elke maand gelijk. Lees hieronder over de verschillende opties:

Of vergelijk de verschillende overlijdensrisicoverzekeringsvormen van DELA in één overzicht.

9. Wat zijn de ervaringen van anderen met deze verzekeraar?

Bij het vergelijken van overlijdensrisicoverzekeringen, is het ook slim om ervaringen van anderen te lezen. Bijvoorbeeld via Independer. Stel jezelf ook de vraag hoe ervaren de verzekeraar is met overlijdensrisicoverzekeringen.

Wil je graag advies over welk bedrag je het beste kunt verzekeren? Of over de looptijd? Vraag het aan een onafhankelijk financieel adviseur bij jou in de buurt. Daarmee voorkom je dat je mogelijk over- of onderverzekerd bent.

Bereken de premie

Onze overlijdensrisicoverzekering heeft een scherpe premie. Ben je benieuwd hoeveel premie je per maand betaalt? Bereken dan je premie.