• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

De kosten van een overlijdens­risico­verzekering

Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) beschermt je dierbaren tegen financiële zorgen na overlijden door een bedrag uit te keren. Dit bedrag bepaal je zelf door de hoogte van het bedrag te kiezen dat je wilt verzekeren. Ook de kosten van een overlijdensrisicoverzekering zijn voor iedereen anders. De premie hangt af van verschillende factoren.

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering? 

Voor je overlijdensrisicoverzekering betaal je premie. Hoe hoog die is hangt onder andere af van:
Je leeftijd
Je gezondheid
Het bedrag dat je verzekert
Het aantal verzekerde personen
De looptijd van de verzekering

Je premie is ook afhankelijk van de vorm die je kiest voor je verzekering. Hieronder vind je de verschillende opties: 

Kunnen we de premie niet incasseren of heb je de premie niet betaald? Dan sturen we hiervoor eerst een herinnering. Ontvangen we vervolgens de premie niet op tijd? Dan kunnen we de verzekering stoppen. In onze algemene voorwaarden lees je hier meer over.

Poliskosten 

DELA brengt doorlopende poliskosten in rekening. Deze zijn € 6,50 bij jaarbetaling, € 3,32 bij halfjaarbetaling, € 1,68 bij kwartaalbetaling en € 0,57 bij maandbetaling. De getoonde premies zijn altijd inclusief poliskosten. 

Distributiekosten

Je betaalt bij online afsluiten € 19,20 eenmalige distributiekosten. Deze brengen wij in de eerste 10 jaren tegelijk met uw premie in rekening, dit is € 0,16 per maand. Lees hier meer over onze dienstverlening en de bijbehorende distributiekosten.

Betalingsmogelijkheden 

Je kan kiezen voor een premiebetaling per maand, kwartaal, half jaar of jaar. Kies je voor automatische incasso? Dan incasseren we rond de 25e van de maand. Betaling per maand kan alleen via automatische incasso. 
Kunnen we de premie niet incasseren of heb je de premie niet betaald? Dan sturen we hiervoor eerst een herinnering. Ontvangen we vervolgens de premie niet op tijd? Dan kunnen we de verzekering stoppen. In onze algemene voorwaarden lees je hier meer over.

Verzekering oversluiten als we de premie aanpassen

We kunnen ervoor kiezen om onze premies te verhogen of te verlagen. Zeker als we onze premie verlagen, kan het interessant lijken om een verzekering om te zetten. Maar er komt meer bij kijken. Bij een nieuwe premie zijn vaak ook andere voorwaarden van toepassing. Bovendien is de premie altijd afhankelijk van je persoonlijke situatie. We moeten dan namelijk opnieuw kijken naar je leeftijd. Daardoor kan de premie voor jou persoonlijk toch hoger uitvallen. 


Wil je je verzekering toch graag oversluiten? Dat kan alleen zonder gezondheidswaarborgen als de volgende gegevens gelijk blijven:

  • de resterende looptijd
  • of je rookt of niet
  • het verzekerde kapitaal op dat moment
  • verzekeringsvorm

Benieuwd of het voor jouw situatie interessant is om je verzekering over te sluiten? Vraag dan advies aan een onafhankelijk adviseur. 

En bloc wijziging

In zeldzame situaties mogen we de premie of de algemene voorwaarden van onze overlijdensrisicoverzekering in één keer voor alle verzekerden wijzigen. Dat noemen we een en bloc wijziging. Dat doen wij natuurlijk niet zomaar, maar alleen wanneer daarvoor een hele goede reden is. Dat kan bijvoorbeeld zijn door een wettelijk voorschrift. Of vanuit uitzonderlijke omstandigheden buiten ons om zoals de uitbraak van een langdurige dodelijke epidemie. Wanneer we dan veel meer moeten uitkeren dan verwacht, kunnen we in de knel komen met onze betalingsverplichtingen. Wij kunnen dan de financiële belangen van onze verzekerden beschermen door de premie of voorwaarden te wijzigen.

Een en bloc wijziging mogen we alleen doen met instemming van onze leden via de Algemene Vergadering van coöperatie DELA. Natuurlijk laten we al onze verzekeringnemers dit van tevoren weten. Ben je het als verzekeringnemer niet eens met de wijziging? Dan kun je de verzekering opzeggen. Tot nu toe hebben we voor onze overlijdensrisicoverzekering nog nooit een en bloc wijziging gedaan. Het komt dus bijna nooit voor. 

 

Bereken de premie

Onze overlijdensrisicoverzekering heeft een scherpe premie. Ben je benieuwd hoeveel premie je per maand betaalt? Bereken dan je premie.