• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Wat is een lineair dalende overlijdens­risico­verzekering?

Wanneer je kiest voor een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering dan daalt het bedrag maandelijks dat bij overlijden wordt uitgekeerd. Aan het einde van de looptijd is het bedrag € 0.

Je bepaalt zelf bij het afsluiten van deze verzekering met hoeveel het bedrag jaarlijks daalt. De laatste vijf jaar van de looptijd betaal je bij deze variant geen premie meer. Je kiest deze vorm als je jouw dierbaren wilt ondersteunen tot een bepaalde leeftijd. Het verzekerde bedrag kan dalen omdat in de loop van de tijd de kinderen bijvoorbeeld het huis uit zijn of de hypotheek voor een deel is afgelost.

Voorbeeld:

Is de looptijd bijvoorbeeld 30 jaar en het verzekerd bedrag € 100.000? Dan start je met € 100.000 aan het begin van de looptijd en je eindigt na 30 jaar met € 0. Stel je overlijdt 15 jaar na het afsluiten van de verzekering. Dan ontvangen jouw nabestaanden eenmalig € 50.000. Je betaalt 25 jaar dezelfde premie en de laatste 5 jaar geen premie. Is er geen overlijden binnen de looptijd? Dan wordt er niets uitgekeerd.

Bereken de premie

Onze overlijdensrisicoverzekering heeft een scherpe premie. Ben je benieuwd hoeveel premie je per maand betaalt? Bereken dan je premie.