Geen uitvaartverzekering. Wat nu?

Niet iedereen heeft een uitvaartverzekering. Maar als een van je dierbaren niet verzekerd is en diegene komt te overlijden, kan dat voor jou als nabestaande grote gevolgen hebben. Want wie gaat de begrafenis of crematie dan betalen?

Wat als iemand geen uitvaartverzekering heeft?

Sommige mensen sluiten geen uitvaartverzekering af. Wat er gebeurt als iemand overlijdt die niet verzekerd is, verschilt per geval. Misschien heeft die persoon wel een uitvaartkoopsompolis, depositofonds of overlijdensrisicoverzekering waarmee de uitvaart kan worden betaald. En het zou ook kunnen dat hij of zij er zelf geld voor opzij heeft gezet.

Wanneer je dierbare helemaal niets heeft geregeld voor zijn uitvaart, moeten de echtgenoot, kinderen of erfgenamen deze betalen. Een uitvaart kost gemiddeld € 7.500. Een bedrag waar dat veel mensen niet zomaar kunnen missen. Vaak gebruiken de nabestaanden de erfenis om de uitvaart te betalen.

Geen geld voor de uitvaart?

Soms kunnen de nabestaanden de uitvaart niet betalen en is er ook geen noemenswaardige erfenis, of zijn er zelfs alleen maar schulden. De wet schrijft voor dat de nabestaanden als opdrachtgever toch de rekening krijgen. Het maakt ook niet uit of ze de erfenis wel of niet accepteren. Als je echt geen geld hebt voor de uitvaart, kun je bij de gemeente bijzondere bijstand aanvragen.

Zijn er geen nabestaanden?

Als de overledene geen nabestaanden heeft, geeft de gemeente opdracht voor de uitvaart. Die wordt dan betaald uit de erfenis. Ook als de nalatenschap alleen uit schulden bestaat, regelt de gemeente de uitvaart.

DELA UitvaartPlan

Met het DELA UitvaartPlan ben je voor een klein bedrag al verzekerd. Bovendien nemen we je nabestaanden veel werk uit handen en zorgen we ervoor dat de uitvaart precies verloopt zoals jullie dat willen.

Het DELA UitvaartPlan wordt door objectieve instanties zeer goed beoordeeld. Deze verzekering kwam bijvoorbeeld vier keer als beste uit de test van de Consumentenbond. Daar zijn we trots op. Wil je weten waarom het DELA UitvaartPlan zo voordelig is? Kijk dan deze video.

Ook als je niet verzekerd bent kunnen wij je helpen

Is er geen uitvaartverzekering óf mag je zelf een uitvaartverzorger kiezen bij de verzekering? Kies dan de uitvaart die past bij jouw wensen. Bekijk de mogelijkheden die passen bij het regelen van een uitvaart bij DELA zonder verzekering.

Chat met onze medewerkers