Wanneer neem je een uitvaartverzekering tegen koopsom?

De meeste uitvaartverzekeringen werken met een maandelijkse premie, maar misschien wil jij je uitvaart liever niet gespreid betalen. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een uitvaartverzekering tegen koopsom, waarbij je eenmalig een bedrag stort.

Wat is een uitvaartzekering tegen koopsom?

Met een uitvaartverzekering tegen koopsom verzeker je een geldbedrag dat beschikbaar komt bij je overlijden. Hiermee betalen je nabestaanden de begrafenis of crematie. Je maakt bij dit type verzekering dus geen maandelijkse premie over, maar stort eenmalig een groot bedrag (de koopsom). Dat heet de koopsomstorting.

Je bepaalt zelf welk bedrag je wilt verzekeren. Dit uit te keren bedrag is veel hoger dan de koopsom die je betaalt. De koopsom hangt onder andere af van je leeftijd op het moment dat je de verzekering aanvraagt. Voor het afsluiten van een koopsompolis hanteren we bij DELA een maximale leeftijd van 84 jaar.

Past deze uitvaartverzekering bij mij?

Als je te oud bent voor een uitvaartverzekering met maandelijkse premies, is een uitvaartverzekering tegen koopsom misschien nog wel een optie. Een andere mogelijke reden om voor een koopsompolis te kiezen, is dat je nabestaanden de vrijheid krijgen om zelf een uitvaartondernemer uit te kiezen.

Onze uitvaartverzekering, het DELA UitvaartPlan, kun je ook tegen koopsom afsluiten. Dat is alleen verstandig als je een groot geldbedrag kunt missen. Heb je zelf al genoeg geld om je volledige uitvaart te betalen? Dan is het niet nodig om een koopsompolis af te sluiten. Je kunt dit type verzekering natuurlijk wel gebruiken om een bedrag weg te zetten.

Waarom een koopsompolis bij DELA?

Een voordeel van een uitvaartverzekering tegen koopsom bij DELA is dat deze inclusief nabestaandenzorg is. Als je ervoor kiest om de uitvaart door DELA te laten verzorgen, nemen wij je nabestaanden waar mogelijk zorgen uit handen. Ze weten dan zeker dat alles goed geregeld is.

  • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
  • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Chat met onze medewerkers