• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Islamitische begrafenis verzekeren

Jij een mooi afscheid, je familie geen zorgen

Een islamitische begrafenis in Nederland of in het land van je voorouders? Onze islamitische uitvaartverzekering maakt je wensen mogelijk. Met de geldverzekering ontvangt je familie na overlijden een bedrag om zelf de begrafenis te regelen. Kies je voor de dienstenverzekering? Dan verzorgt DELA de uitvaart. Je familie krijgt dan geen geld maar een aantal zaken die bij elke uitvaart horen. En ze krijgen hulp bij het regelen van de uitvaart.

Stel jouw uitvaartverzekering samen

"Wist je dat wij professionele en betrokken uitvaartverzorgers in dienst hebben met specialistische kennis over een islamitisch afscheid?"

Wat is de islamitische uitvaartverzekering van DELA en Lassurance?

Met onze islamitische uitvaartverzekering verzeker je de kosten van je begrafenis. Je familie heeft geen zorgen over hoge uitvaartkosten.

 • Bij de geldverzekering: je familie regelt zelf een begrafenis in Nederland óf land van herkomst
 • Bij de dienstenverzekering: wij regelen en verzorgen een begrafenis in Nederland
 • Kinderen zijn voordelig meeverzekerd tot hun 25e levensjaar
 • Vaste verzekering, ook als je op latere leeftijd instapt
 • Mogelijkheid om tussentijds de uitvaartverzekering aan te passen

Voor wie is de islamitische uitvaartverzekering?

De islamitische uitvaartverzekering is er voor iedereen. Je kunt bij DELA een uitvaartverzekering afsluiten tot het 75e levensjaar. Je partner en/of kind(eren) kun je meeverzekeren. Kinderen tot 25 jaar zijn voordelig meeverzekerd op jouw polis tegen een kinderpremie.

Een geldverzekering of dienstenverzekering?

Met de geldverzekering krijgt je familie een bedrag om zelf alles te regelen. Ze kunnen zelf een islamitische uitvaartverzorger kiezen en zelf kiezen voor een uitvaart in Nederland of in het buitenland.

Met een dienstenverzekering krijgt je familie begeleiding van een professionele uitvaartverzorger van DELA. Hij of zij komt bij je familie thuis, luistert naar de wensen en helpt bij het maken van keuzes. Uitvaartverzorgers met kennis van islamitische begrafenissen staan klaar om te helpen bij islamitische rituelen en/of speciale wensen zoals eeuwige grafrust. 

Eenvoudig je uitvaartverzekering afsluiten bij DELA

Bepaal zelf of de uitvaartverzekering past bij jouw wensen en bij jouw financiële situatie. De premie bereken je eenvoudig online. Daarna kun je jouw verzekering meteen online afsluiten.

 • Vul je geboortedatum in
 • Voeg de mensen toe die je ook wil verzekeren
 • Bereken je premie in 1 minuut
 • Direct online afsluiten

Daarom kies je voor een uitvaartverzekering bij DELA

 • Flexibel, altijd aan te passen aan je wensen
 • Een uitvaart voor een klein bedrag per maand
 • Geen zorgen over hoge uitvaartkosten in de toekomst

Veelgestelde vragen islamitische begrafenis

Betaalt DELA mee aan eeuwige grafrust?

Bij de geldzekering kan je familie het geld gebruiken naar eigen inzicht, dus ook voor een eeuwig graf.
Bij de dienstenverzekering vergoedt DELA de grafrechten van het meest eenvoudige graftype in de eigen woonplaats. De meerkosten zijn voor eigen rekening, bijvoorbeeld voor een graf voor onbepaalde tijd of voor een graf in een andere plaats.

Kan mijn familie zelf een begraafplaats kiezen?

Bij een begrafenis in het buitenland kan dat meestal wel, afhankelijk van het land, de plaats en de plaatselijke regels. Je familie kiest dan zelf een graf.
In Nederland kan je familie zelf een begraafplaats kiezen. Of de kosten hiervan volledig worden vergoed hangt af van wat er is verzekerd. Een eeuwig graf kopen kan op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Wel zijn er ongeveer 100 begraafplaatsen in Nederland met een islamitisch gedeelte. Let er wel op dat het ook hier meestal gaat om tijdelijke graven. Je familie moet zelf het graf verlengen na de eerste periode. Hou er ook rekening mee dat een eigen graf vaak meer kost dan een algemeen graf.

Is begraven binnen 24 uur mogelijk bij DELA?

In principe wel, maar in geval van een zon- of feestdag kan opbaren toch nodig zijn.

Worden de kosten voor begraven in het buitenland volledig vergoed?

Bij de geldverzekering kan je familie het geld gebruiken naar eigen inzicht, dus ook voor een begrafenis in het buitenland.
Heb je een dienstenverzekering en kiest je familie ervoor de begrafenis niet in Nederland te doen maar in het buitenland? Dan keren wij een vast bedrag uit. Bovendien zit er bij de dienstenverzekering altijd een geldbedrag. Je kiest zelf de hoogte van dit bedrag. Je familie kan dit geld gebruiken waarvoor ze willen, bijvoorbeeld voor overbrenging naar het buitenland.

Hoe zit het precies met vervoer in binnen- en buitenland?

Vervoer binnen Nederland
DELA vergoedt vervoer binnen de eigen woonplaats. Voor vervoer naar een andere plaats gelden meerkosten.

Vervoer van het buitenland naar Nederland
Bij de geldverzekering of als je langer dan twee maanden in het buitenland  was, betaalt je familie de vervoerskosten zelf. Zij kunnen het verzekeringsgeld hiervoor gebruiken.
Bij de dienstenverzekering is vervoer van het buitenland naar Nederland (repatriëring) meeverzekerd als je korter dan twee maanden in het buitenland was. Ook mag er geen sprake zijn van een negatief reisadvies.

Vervoer van Nederland naar het buitenland
Voor vervoer van Nederland naar het buitenland geldt zowel voor de geldverzekering als voor de dienstenverzekering dat het vervoer op eigen kosten is. 
Bij de geldverzekering kan je familie het verzekeringsgeld hiervoor gebruiken. Bij de dienstenverzekering hoort ook een klein geldbedrag. Je familie kan dit geld gebruiken waarvoor ze willen, dus ook voor vervoer naar het buitenland.

Is begraven in een lijkwade in Nederland mogelijk?

Ja, dat is mogelijk. DELA heeft een aantal lijkwades in het assortiment. Zowel vervoeren als begraven kan in een lijkwade.

Kan mijn familie zelf de ruimte kiezen voor de wassing?

Ja, dat kan. Hou er wel rekening mee dat aan sommige ruimtes kosten zijn verbonden. Verzorging in de moskee is normaal gesproken gratis. Voor een mortuarium in bijvoorbeeld een ziekenhuis moet vrijwel altijd worden bijbetaald. Wassing in een ruimte van DELA kan ook. Hier zitten wel meerkosten aan, omdat een traditionele islamitische wassing langer duurt dan een standaard verzorging.

De islamitische uitvaartverzekering is waardevast. Wat houdt dat in?

Waardevast houdt in dat de waarde van je verzekering automatisch meestijgt als de uitvaartkosten in Nederland stijgen. Voor een islamitische begrafenis die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300*. De premie passen we hier jaarlijks op aan. Dankzij onze winstdeling houden we de premiestijging beperkt. Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je je nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

* Toekomstige uitvaartkosten gebaseerd op een jaarlijkse stijging van 2,17%. Dit is de gemiddelde stijging van de uitvaartkosten bij DELA in de afgelopen 10 jaar.

Wat is winstdeling?
Wij hebben geen winstoogmerk. Winst die wij maken delen wij met onze leden. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen. Je ontvangt de winstdeling in je DELA UitvaartPlan. Hiermee beperkt DELA de premiestijging die nodig is om de uitvaartverzekering waardevast te houden. Tijdens de looptijd van je uitvaartverzekering betaal je minder premie dan dat de uitvaart uiteindelijk waard is. Lees meer over de gedragslijn winstdeling.
Ik ben zwanger, is mijn kindje meeverzekerd?

Ja, wanneer wij de uitvaart mogen verzorgen, is je baby automatisch meeverzekerd voor de basisdiensten. Ook bij minder dan 24 weken zwangerschap, en tot 60 dagen na de bevalling. Vanaf de geboorte kun je een geldverzekering of dienstenverzekering voor je kindje afsluiten. Voor kinderen betaal je een voordelige kinderpremie.

Chat met onze medewerkers