• Klantenservice 040 260 15 00 Ma t/m vrij van 9.00 tot 17.00 uur.

Distributiekosten DELA CoöperatiespaarPlan

Distributiekosten zijn kosten voor het verwerken van de verzekeringsaanvraag en gelden per polis. De hoogte van de distributiekosten is afhankelijk van hoe en waar u de verzekering afsluit, bijvoorbeeld telefonisch of via onze website.

Chat met onze medewerkers

Chat met onze medewerkers

Wat zijn distributiekosten?

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze brengen we apart bij u in rekening. We verrekenen ze niet met winstdeling of uw inleg.

Waar kan ik mijn distributiekosten terugvinden?

Bij de aanvraag van uw spaarverzekering ging u akkoord met de bijbehorende distributiekosten. Deze zijn daarna vastgelegd op de ‘Bijlage Rendement & Kosten’. Deze ontvangt u bij uw eerste polis.

Waarom heb ik op verschillende polissen ook verschillende bedragen voor distributiekosten staan?

Distributiekosten kunnen per polis verschillen. Dit heeft meerdere oorzaken:

  • Manier van afsluiten: Als u een polis via internet afsluit dan zijn de distributiekosten anders dan dat u een polis afsluit via de Klantenservice.
  • Periode waarin u de polis heeft afgesloten: DELA kijkt regelmatig naar de kostprijsberekening van een product. Hier vallen distributiekosten onder. Als u een polis in 2016 heeft afgesloten dan zijn de distributiekosten anders dan bij een polis die in 2017 is afgesloten.

Wat gebeurt er met de distributiekosten als ik mijn polis voortijdig beëindig?

De distributiekosten moeten altijd betaald worden. Ineens of in tien keer. Als uw verzekering eindigt, dan halen wij het resterende bedrag van het saldo van uw spaarverzekering af.

  • 040 260 15 00 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
  • 040 260 15 00 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.