Wat is het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een kapitaalverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering en een kapitaalverzekering vallen beiden onder de groep levensverzekeringen. Een levensverzekering is een verzamelnaam voor verzekeringen waarmee je ook na je overlijden nog kunt zorgen voor je nabestaanden. De vaak hoge kosten die na een overlijden ontstaan, worden door een levensverzekering (deels) gedekt. 

Binnen deze groep vallen de overlijdensrisicoverzekering en kapitaalverzekering, maar ook de uitvaartverzekering en lijfrente.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) beschermt je dierbaren tegen financiële zorgen na overlijden door een bedrag uit te keren. De hoogte van dit bedrag bepaal je zelf. Hiermee kan je gezin bijvoorbeeld in het huis blijven wonen omdat de huur of hypotheek betaald kan worden. Met het bedrag uit de overlijdensrisicoverzekering kan het leven van je dierbaren door blijven gaan. Een overlijdensrisicoverzekering is een van de vele soorten levensverzekeringen.
 

Kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering is een levensverzekering die op een vooraf bepaald moment tot uitkering komt. Bij DELA noemen we dit het DELA CoöperatiespaarPlan. Een overlijdensrisicoverzekering keert enkel uit bij overlijden. Het DELA CoöperatiespaarPlan keert altijd uit op de einddatum van de verzekering. Of eerder als je gedurende de looptijd van de verzekering overlijdt.   

 

 

Chat met onze medewerkers