Waarom doet DELA dit?

Je kent ons waarschijnlijk van uitvaarten of uitvaartverzekeringen. Een spaarverzekering van DELA ligt dan misschien niet zo voor de hand. Toch hebben wij meer dan 80 jaar ervaring met het beheren van geld.

Als coöperatie beheren wij geld voor ruim 3 miljoen leden. We doen dat al meer dan 80 jaar voor een mooie uitvaart. Onze leden betalen iedere maand een klein bedrag aan premie. Alle bedragen samen vormen een groot bedrag dat we laten groeien. Dat kunnen wij natuurlijk ook voor andere doelen, bijvoorbeeld de studie van jouw kind of kleinkind. Daarom is er nu het DELA CoöperatiespaarPlan, de spaarverzekering van DELA, met een vaste rente van 2,00%.

Geld opzijzetten op lange termijn

Het gaat om geld dat je minimaal de komende 10 jaar niet nodig hebt. Doordat je dit geld zolang wegzet, kunnen wij je de vaste rente bieden van 2,00%.

Hoe gaat DELA met je geld om?

DELA belegt transparant. Dat betekent dat we altijd weten welke beleggingen DELA heeft en wat de risico's zijn. DELA leent geen geld om te kunnen beleggen. We laten regelmatig onderzoeken of ons beleggingsbeleid nog goed is.

Maatschappelijk verantwoord beleggen

DELA gelooft vooral dat we er zijn voor elkaar. Daarom proberen we met onze beleggingen onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Binnen onze beleggingsportefeuille richten we ons op het verbeteren van het gedrag van bedrijven ten aanzien van sociale aspecten, milieu en governance. Daarnaast sluiten we een aantal landen, wapenproducenten en bedrijven die over een langere periode geen gedragsverbetering laten zien, uit.

Chat met onze medewerkers