• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
 • Intermediair

Nieuwe algemene voorwaarden DELA LeefdoorPlan vanaf 1 juni 2022

We passen de algemene voorwaarden van onze overlijdensrisicoverzekering aan. Een paar voorwaarden van het DELA LeefdoorPlan veranderen, zoals de voorlopige dekking en hersteltermijn. En we maken de algemene voorwaarden gebruiksvriendelijker en begrijpelijker voor de klant.

Deze nieuwe algemene voorwaarden (model 3.1) gelden vanaf woensdag 1 juni. Ze zijn van toepassing op polissen die na 1 juni geaccepteerd worden én een ingangsdatum hebben van 1 juni of later.

We geven je hieronder een samenvatting van wat er verandert:

 • Voorlopige dekking is verhoogd en verlengd
  We verhogen de voorlopige dekking van € 200.000 naar € 300.000. Daarnaast verlengen we de duur van de voorlopige dekking van 3 naar 6 maanden. Deze langere duur geldt voor klanten die het DELA LeefdoorPlan afsluiten bij het kopen van een woning. Verpanding is daarbij niet verplicht. 
 • Hersteltermijn na achterstand vervalt
  Voor het DELA LeefdoorPlan hanteerden we bij een betalingsachterstand een hersteltermijn van 6 maanden. Deze hersteltermijn verdwijnt vanaf 1 juni. Als de klant de premie niet betaalt, sturen wij een herinnering. Heeft de klant een maand na de herinnering de premie en eventuele kosten en rente nog niet betaald? Dan stoppen we de dekking. 
 • Gebruiksvriendelijker en begrijpelijker
  De algemene voorwaarden hebben een nieuwe vormgeving. Klanten die de algemene voorwaarden digitaal lezen, kunnen eenvoudig door het document bladeren en zoeken naar woorden en begrippen. Zo kunnen ze informatie sneller vinden. Daarnaast hebben we de algemene voorwaarden herschreven, zodat de tekst begrijpelijker is. 
 • Digitale communicatie toegestaan
  Vanaf nu mogen klanten ook via e-mail met ons communiceren als ze bijvoorbeeld een wijziging willen doorgeven. Tot nu toe mocht dat officieel alleen per brief.   

Ben je benieuwd geworden? 

Bekijk dan nu de nieuwe algemene voorwaarden van het DELA LeefdoorPlan (model 3.1). Deze nieuwe algemene voorwaarden gaan in vanaf woensdag 1 juni 2022.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met onze afdeling Relatiebeheer op telefoonnummer 040 260 14 44. Of stuur een e-mail naar relatiebeheer@dela.org.