DELA
Klantenservice 040 260 15 00Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur
Hero

Kies voor een groene uitvaart bij DELA

Bereken je premie

Kies voor een groene uitvaart bij DELA

Bereken je premie

Inhoud uitvaartverzekering van DELA:

 • Ondersteuning bij het regelen van een groene uitvaart.

 • Mogelijkheid tot een uitvaart in de natuur.

 • Vrije keuze uit 4 duurzame uitvaartkisten en andere duurzame opties.

 • Een deel van je premie wordt belegd in duurzame initiatieven met aandacht voor maatschappij, mens en milieu.

Uitvaartverzekering van DELA

Stel je verzekering samen

De verzekering bestaat uit twee delen:

 1. Basis dienstenpakket t.w.v.
  € 7.200

  Met dit pakket zijn de belangrijkste onderdelen van een uitvaart verzekerd. Dit is de basis voor elke uitvaartverzekering van DELA.

 2. Met dit bedrag kun je groene keuzes maken of andere extra wensen vergoeden. Bij ons kost een uitvaart gemiddeld € 9.500. Daarom hebben wij in deze premieberekening alvast een vrij te besteden bedrag van € 2.300 ingevuld. Dit kun je zelf aanpassen. Het minimale bedrag is in 2024 € 720.

Totale waarde
9.500
Natuurbegraafplaats

Een natuurbegraafplaats kan een mooie keuze zijn voor een begrafenis in de natuur. Helaas is het niet mogelijk om dit te verzekeren. 

Vul je geboortedatum in

Bepaal de betaling

Belangrijke informatie

 • Algemene voorwaarden

  Lees hier de algemene voorwaarden van de uitvaartverzekering. In de Productleeswijzer lees je de belangrijkste informatie en aandachtspunten van de uitvaartverzekering van DELA.

 • Verzekeringskaart

  Met de verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars zie je in één oogopslag de belangrijkste kenmerken van een verzekering. Hiermee kun je verzekeringen van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Vergelijk onze uitvaartverzekering in diensten of in geld.

 • Vergelijkingskaart

  Wij vinden het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van onze dienstverlening en de kosten daarvan. De distributiekosten voor online afsluiten zijn € 19,20. In de vergelijkingskaart lees je wat je van ons kunt verwachten.

Je groene keuzes vastleggen?

Met onze checklist Groene Uitvaart leg je je groene keuzes vast. Stuur deze checklist naar jouw dierbaren. Zo weten je dierbaren wat jouw wensen zijn.

 1. Print dit document uit en vink je wensen aan

 2. Deel deze met je dierbaren. Zo zijn zij op de hoogte van je groene wensen

 3. DELA ondersteunt jouw dierbaren later met het regelen van jouw groene afscheid

Groene mogelijkheden

 • Europees hout

  Europees hout

 • Duurzame sierurn

  Duurzame sierurn

 • Afscheid in natuur

  Afscheid in natuur

 • Elektrische crematieoven

  Elektrische crematieoven

 • Bloemenband

  Bloemenband

 • Plukboeket uit eigen tuin

  Plukboeket uit eigen tuin

 • Elektrisch rouwvervoer

  Elektrisch rouwvervoer

 • De Loop Living Cocoon

  De Loop Living Cocoon

 • Nederlandse seizoensbloemen

  Nederlandse seizoensbloemen

 • Loopkoets

  Loopkoets

 • Afscheid op één locatie

  Afscheid op één locatie

 • Duurzaam papier

  Duurzaam papier

Wat krijg je bij de uitvaartverzekering van DELA?

 1. Groene of duurzame uitvaart - coöperatie DELA

  Ondersteuning bij het regelen van jouw groene uitvaart

  Wij nemen jouw nabestaanden voor, tijdens en na de uitvaart veel werk en zorg uit handen. Onze ervaren uitvaartverzorger is op de hoogte van alle duurzame opties en ondersteunt jouw nabestaanden met het regelen van jouw groene afscheid.

  Wat doet de uitvaartverzorger van DELA?
 2. Groene of duurzame uitvaart - coöperatie DELA

  Persoonlijke ondersteuning

  • Wij inspireren jou met onze nieuwsbrief over ontwikkelingen en trends rondom duurzaamheid.
  • Mogelijkheid tot een gesprek bij je thuis met een van onze coöperatieconsulenten. Samen met jou bespreken we jouw groene uitvaartwensen.
 3. Groene of duurzame uitvaart - coöperatie DELA

  Keuze uit groene mogelijkheden

  Wij hebben 4 duurzame kisten in ons assortiment, gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Hiervan zijn de basiskist en de opbaarplank standaard verzekerd.

  Daarnaast kun je groene keuzes maken, zoals:

  • Elektrisch rouwvervoer
  • Duurzame bloemen & catering
  • Elektrische crematieoven
  • Digitale rouwkaarten
  Meer over je duurzame opties
 4. Groene of duurzame uitvaart - coöperatie DELA

  Investeren in een duurzame toekomst

  Een deel van je premie wordt door DELA maatschappelijk verantwoord belegd. We beleggen niet in de wapenindustrie; wel in projecten die positief bijdragen aan mens en milieu. Ook investeren we in het klimaatneutraal maken van uitvaartlocaties.

  Meer over ons beleggingsbeleid

Veelgestelde vragen

Bijna alles wordt duurder, dus ook uitvaarten. In de afgelopen 10 jaar zijn de kosten van een uitvaart bij DELA jaarlijks gemiddeld 2,28% gestegen. 10 jaar geleden betaalde je bijvoorbeeld € 6.170 voor een uitvaart die nu afgerond € 8.000 kost. Over 30 jaar is dat al snel € 15.700.

Jaarlijks verhogen wij de waarde van onze uitvaartverzekering. Zodat de waarde past bij de stijgende uitvaartkosten. Dit noemen wij een waardevaste verzekering. Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd een complete, waardevolle uitvaart hebt verzekerd. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Om ervoor te zorgen dat de verzekering waardevast blijft, verhogen wij ook jaarlijks de premie. De premiestijging houden we zo beperkt mogelijk. Dit doen we met onze unieke winstdelingsregeling. Wij zijn een coöperatie zonder winstoogmerk, maar we maken wel winst. Die gebruiken we dus om onze premies laag te houden. Hierdoor stijgt de totaal betaalde premie minder hard dan de stijging van de verzekerde waarde. Wil je meer weten over onze winstdelingsregeling, lees dan verder op de pagina over winstdeling.

Hoeveel de premie jaarlijks stijgt, hangt af van de stijging van de uitvaartkosten. Ook de hoogte van de winstdeling speelt een rol. Coöperatie DELA streeft er naar om de premiestijging niet hoger te laten zijn dan de stijging van de uitvaartkosten. Stijgen de uitvaartkosten in een jaar bijvoorbeeld met 2%? Dan stijgt de premie in principe ook met 2%. Of dat elk jaar lukt, hangt af van onze coöperatiewinstdeling. We lichten dit toe:

Coöperatiewinstdeling

Om het UitvaartPlan waardevast te houden, moet de premie reken technisch gezien, met meer dan 2% stijgen. Het verschil tussen de 2% en de premie die eigenlijk nodig is, betalen we uit de unieke coöperatiewinstdeling. Coöperatie DELA bekijkt jaarlijks of de kapitaal positie voldoende is om volledige of gedeeltelijke winstdeling toe te kennen.

Hoe groot de winstdeling is, hangt af van de dekkingsgraad. Wanneer de dekkingsgraad 210% of hoger is dan volgt een volledige winstdeling. Bij een dekkingsgraad tussen 120% en 210% is er een gedeeltelijke winstdeling en onder de 120% is er geen winstdeling. Het is ook mogelijk dat er geen winstdeling is en de premie extra wordt verhoogd. Dat is het geval als de rente onder de 1% duikt én de dekkingsgraad lager is dan 120%. Dan neemt DELA een premiemaatregel.

Blijft na de uitvaart een deel van het verzekerde vrij te besteden bedrag over? Dan keren we het resterende bedrag aan de nabestaanden uit.

De voorwaarden kunnen bijvoorbeeld veranderen om het uitvaartdienstenpakket bij de tijd te houden. Zo ging een uitvaart vroeger bijvoorbeeld altijd met een koets. Nu gebruiken we een rouwauto. Dat kan doordat in de voorwaarden een en bloc bepaling staat. Het aanpassen van de voorwaarden doen we niet zomaar. Dat vindt alleen plaats met instemming van de Algemene Vergadering (hierin zijn de leden van coöperatie DELA vertegenwoordigd). Uiteraard ontvang je bij een verandering een brief en lees je hierover meer in het ledenmagazine Kroniek.

De reden voor verandering van premie en voorwaarden is altijd: samen ervoor zorgen dat nabestaanden te allen tijde kunnen rekenen op een goed verzekerde uitvaart.

Groene of duurzame uitvaart - coöperatie DELA

Jij een mooi afscheid, je nabestaanden geen zorgen.

Met de uitvaartverzekering van DELA verzeker je je voor een klein bedrag per maand. We regelen de uitvaart zoals jij en je nabestaanden wensen.

 • Geen zorgen over hoge uitvaartkosten in de toekomst.
 • DELA helpt je nabestaanden een mooie uitvaart te regelen en biedt hulp in de periode na overlijden.
 • Flexibel, je kunt de uitvaartverzekering makkelijk aanpassen aan je wensen.
 • Ruim 80 jaar ervaring en ruim 3 miljoen leden.

Meer weten?

Contact

Telefoonnummer: 040 260 16 36

ma t/m vr: van 8.00 tot 20.00 uur