Uitvaartverzekering

U wilt dat uw nabestaanden afscheid kunnen nemen op een manier die bij u past. En dat ze geen zorgen hebben over hoge uitvaartkosten. Dat kan met het DELA UitvaartPlan, de uitvaartverzekering van DELA.

Bereken direct uw premie

PREMIE BEREKENEN
Of bereken eerst uw uitvaartkosten

Daarom kiest u voor DELA

 • Uw uitvaart geheel naar uw wens verzorgd
 • DELA zorgt voor uw nabestaanden; praktische hulp en unieke nabestaandenzorg
 • Landelijke dekking; DELA ook bij u in de buurt
 • Verzekerd bedrag groeit mee met prijsstijgingen; altijd goed verzekerd
 • Premie stijgt jaarlijks minimaal dankzij coöperatievoordelen
Lees meer

Uitvaartverzekering is voordelig

Bekijk hier waarom verzekeren voordelig is.

Vergelijk onze pakketten

Geen zorgen over hoge uitvaartkosten

Met het DELA UitvaartPlan verzekert u zich voor een goed verzorgde uitvaart voor een klein bedrag per maand. U betaalt tijdens uw leven altijd minder premie dan de uitvaart waard is. Zo neemt u uw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen. Dit is mogelijk dankzij de voordelen van de coöperatie. Wij laten u zien hoe dat kan…

 • Wij hebben ruim drie miljoen leden en kunnen daarom een inkoopvoordeel van zo’n € 1.400 bieden. Daarvan profiteren u en uw nabestaanden als DELA de uitvaart verzorgt.
 • We houden het DELA UitvaartPlan waardevast. De waarde stijgt automatisch mee met de uitvaartkosten. De premie passen we hier jaarlijks op aan. Dit doen we met de winst die we behalen of als onze financiële situatie dat toe laat uit onze reserves.
 • De winst die DELA maakt delen we met onze leden. Hierdoor blijft de premiestijging beperkt. Het DELA UitvaartPlan is de enige natura-uitvaartverzekering in Nederland die coöperatiewinstdeling kent.
 • Een UitvaartPlan met Diensten past bij u als u wilt dat DELA de uitvaart regelt en verzorgt. Als u dit niet wilt of u heeft genoeg geld voor een uitvaart, dan is het minder geschikt als verzekering.
 • Een DELA UitvaartPlan in Geld past bij u als u de zekerheid wilt hebben dat er voldoende geld is om de uitvaart van te betalen. Of als u uw uitvaart wil laten regelen door een andere uitvaartonderneming. Het is niet geschikt als u uw uitvaart wil laten regelen en verzorgen door DELA of als u weet dat er voldoende geld is om uw uitvaart van te betalen.

 

Verzekeren verstandiger dan sparen?
Het is financieel een verstandige keuze om een uitvaartverzekering af te sluiten. Het rendement is namelijk hoger dan als u bijvoorbeeld zelf spaart of geld belegt. Maak hier voor uzelf een vergelijking.

Bereken wat uw uitvaart kost

Wat is verzekerd?

Het DELA Uitvaartplan bestaat uit diensten en een vrij te besteden geldbedrag. Of u kiest voor alleen een geldbedrag.

Diensten
Bij het DELA UitvaartPlan Basis, Plus en Flexibel zijn de belangrijkste diensten die nodig zijn voor een uitvaart door DELA verzekerd en verzorgd. DELA neemt zorgen uit handen, maar u en uw nabestaanden bepalen hoe deze diensten eruit komen te zien. Welke diensten zijn verzekerd?

Vrij te besteden bedrag
Uw nabestaanden kunnen het vrij te besteden bedrag besteden aan wensen die niet in het dienstenpakket verzekerd zijn. U kunt er ook voor kiezen alleen een vrij te besteden bedrag te verzekeren, zonder de diensten. U kunt de hoogte van het geldbedrag altijd wijzigen. Als er geld overblijft na uw uitvaart dan keren wij dit uit aan uw nabestaanden. Waarvoor kan dit bedrag gebruikt worden?

Waar kunt u uit kiezen?

UitvaartPlan Basis

Basisdiensten zijn verzekerd. Beperkt geldbedrag voor aanvullende wensen.

Vrij te besteden € 587

U heeft een beperkt vrij te besteden bedrag van € 587 voor aanvullende wensen.

Lees meer
Diensten t.w.v. € 4.912

Bij het DELA UitvaartPlan Basis zijn de meest voorkomende diensten verzekerd.

Welke diensten zijn verzekerd?

UitvaartPlan Flexibel

Basisdiensten zijn verzekerd. U bepaalt zelf uw vrij te besteden geldbedrag.

Zelf bepalen hoogte vrij te besteden bedrag

Diensten t.w.v. € 4.912

Bij het DELA UitvaartPlan Flexibel zijn de meest voorkomende diensten verzekerd.

Welke diensten zijn verzekerd?

UitvaartPlan Geld

Alleen een geldbedrag verzekerd, zonder diensten. Geschikt voor bv. een uitvaart in het buitenland.

Zelf bepalen hoogte vrij te besteden bedrag

Geen diensten

De kenmerken van het DELA UitvaartPlan

 • Op langere termijn laagste premies door winstdeling

  • Als coöperatie hebben wij geen winstoogmerk. De winst die we maken verdelen we onder onze leden. U ontvangt dit in uw DELA UitvaartPlan.
  • Door de winstdeling beperkt DELA de premiestijging. Tijdens de looptijd van uw verzekering betaalt u minder premie dat uw uitvaart uiteindelijk waard is. Het DELA UitvaartPlan is de enige natura-uitvaartverzekering in Nederland met coöperatiewinstdeling.

  Bereken uw premie

  Bekijk in 90 seconden waarom een uitvaartverzekering voordelig is.

 • Waardevaste verzekering: altijd goed verzekerd

  Het DELA UitvaartPlan is een waardevaste verzekering. De waarde van uw DELA UitvaartPlan stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.900 kost, betaalt u over 30 jaar al snel € 19.400*. De premie passen we hier jaarlijks op aan. Dankzij de winstdeling houden we deze premiestijging beperkt. Het voordeel van een waardevaste verzekering is dat u altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neemt u uw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen. 
  * Toekomstige uitvaartkosten gebaseerd op een jaarlijkse stijging van 3,05%. Dit is de gemiddelde stijging van de uitvaartkosten gemeten bij coöperatie DELA over de afgelopen 10 jaar.

  Bereken uw premie

 • Inkoop voordeel van zo'n €1400 voor u

  Wat houdt het inkoopvoordeel bij DELA in?

  • Wij hebben ruim drie miljoen leden en kunnen daarom een inkoopvoordeel van zo’n € 1.400 bieden. Daarvan profiteren u en uw nabestaanden als DELA de uitvaart verzorgt.
  • Heeft u een dienstenpakket maar kiezen uw nabestaanden voor een andere uitvaartonderneming voor het verzorgen van de uitvaart? Dan ontvangen uw nabestaanden een beperkte vergoeding in ruil voor het dienstenpakket (in 2014 is dit € 2.633, in 2015 is dit € 2.687; hier komt het bedrag van de aanvullende geldverzekering nog bij). In de praktijk komt het voor dat nabestaanden geld moeten bijleggen om de uitvaartonderneming te betalen.
  Vergelijk de premies van onze pakketten
 • Praktische hulp en nazorg voor uw nabestaanden

  Coöperatie DELA biedt een unieke service: alleen bij ons zit nabestaandenzorg in het lidmaatschap. Ervaren consulenten nabestaandenzorg bieden een luisterend oor en helpen bij praktische zaken, zoals het afronden van bijvoorbeeld bankzaken en hulp bij het vinden van emotionele steun. Meer informatie over onze nabestaandenzorg.

  Daarnaast bestaat coöperatie DELA  al meer dan 75 jaar. Deze ervaring nemen wij mee om uw nabestaanden persoonlijk bij te staan, zorgen uit handen te nemen en samen met hun de uitvaart helemaal naar wens samen te stellen. Nabestaanden waarderen onze dienstverlening met gemiddeld een 9,1.

 • Duidelijkheid vooraf over uw DELA UitvaartPlan

  • Voor deze verzekering zijn eenmalige distributiekosten van toepassing. Lees hier meer over onze dienstverlening en de bijbehorende distributiekosten.
  • U betaalt per maand, per kwartaal, per halfjaar of per jaar.
  • U bent uw hele leven lang verzekerd. U betaalt hiervoor premie tot aan uw overlijden of tot in het jaar dat u 65 wordt. In het laatste geval is de premie hoger, maar u hoeft na de aangegeven datum op de polis geen premie meer te betalen. De verzekering loopt wel gewoon door. 
  • U kunt een DELA UitvaartPlan afsluiten tot uw 75e levensjaar. Overigens is het verstandig om zo jong mogelijk te starten met een uitvaartverzekering. Zo betaalt u de minste premie.
  • Voor kinderen geldt een lage kinderpremie. De kinderpremie is een risicopremie. Dat betekent dat u geen waarde in de verzekering opbouwt. De kinderpremie geldt tot 25 jaar. Daarna geldt een hogere volwassenenpremie. U ontvangt hierover te zijner tijd tijdig bericht.
  • Met de premie betalen we de uitvaart en de kosten voor de verzekering, bijvoorbeeld personeelskosten en administratiekosten. Bovenop de premie, betaalt u de eenmalige poliskosten. Deze zijn € 3,50 en deze brengen we bij het begin van de verzekering in rekening.
  • Wanneer u het DELA UitvaartPlan afsluit, vragen we u twee gezondheidsvragen te beantwoorden. Aan de hand van deze vragen beoordelen we of u een DELA UitvaartPlan kunt afsluiten. Soms kunnen de antwoorden op deze vragen leiden tot een hogere premie of weigering.
  • Heeft u het DELA UitvaartPlan afgesloten en bent u niet tevreden? Dan kunt u de verzekering binnen 30 dagen kosteloos opzeggen.

  Download onze polisvoorwaarden voor uitgebreide informatie.

Heeft u vragen?