Uitvaartverzekering

U wilt dat uw nabestaanden afscheid kunnen nemen op een manier die bij u past. En dat ze geen zorgen hebben over hoge uitvaartkosten. Dat kan met het DELA UitvaartPlan, de uitvaartverzekering van DELA.

Bereken direct uw premie

PREMIE BEREKENEN
Of bereken eerst uw uitvaartkosten

Daarom kiest u voor DELA

 • Uw uitvaart geheel naar uw wens verzorgd
 • DELA zorgt voor uw nabestaanden; praktische hulp en unieke nabestaandenzorg
 • Landelijke dekking; DELA ook bij u in de buurt
 • Verzekerd bedrag groeit mee met prijsstijgingen; altijd goed verzekerd
 • Premie stijgt jaarlijks minimaal dankzij coöperatievoordelen
Lees meer

Geen zorgen over hoge uitvaartkosten

De kosten voor een uitvaart stijgen jaarlijks. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.800 kost, betaalt u over 30 jaar al snel € 18.800*. Met het DELA UitvaartPlan verzekert u zich voor uw uitvaart voor een klein bedrag per maand. Elk jaar stijgt de premie door de stijging van de uitvaartkosten. Coöperatie DELA creëert echter extra rendement voor u. Bovendien deelt u mee in de winst. Zo zorgen we ervoor dat deze premiestijging zo beperkt mogelijk blijft. Voor de gehele looptijd van de uitvaartverzekering geldt dat u altijd minder premie betaalt dan de uitvaart waard is. Zo neemt u uw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

* Toekomstige uitvaartkosten gebaseerd op een jaarlijkse stijging van 3%. Dit is de gemiddelde stijging van de uitvaartkosten gemeten bij coöperatie DELA over de afgelopen 10 jaar.

Bereken wat uw uitvaart kost

Uitvaartverzekering is voordelig

Bekijk in 90 seconden waarom.

VERGELIJK ONZE PAKKETTEN

Wat is verzekerd?

Het DELA Uitvaartplan bestaat uit diensten en een vrij te besteden geldbedrag. Of u kiest voor alleen een geldbedrag.

Diensten
Bij het DELA UitvaartPlan Basis, Plus en Flexibel zijn de belangrijkste diensten die nodig zijn voor een uitvaart door DELA verzekerd en verzorgd. DELA neemt zorgen uit handen, maar u en uw nabestaanden bepalen hoe deze diensten eruit komen te zien.

Welke diensten zijn verzekerd

Vrij te besteden bedrag
Uw nabestaanden kunnen het vrij te besteden bedrag besteden aan wensen die niet in het dienstenpakket verzekerd zijn.  U kunt er ook voor kiezen alleen een vrij te besteden bedrag te verzekeren, zonder de diensten. De hoogte van het geldbedrag kan tijdens de looptijd altijd aangepast worden. Mocht er geld overblijven na uw uitvaart, dan wordt dit aan uw nabestaanden uitgekeerd.

Waarvoor dit bedrag

Waar kunt u uit kiezen?

UitvaartPlan Basis

Basisdiensten zijn verzekerd. Beperkt geldbedrag voor aanvullende wensen.

Vrij te besteden € 575

U heeft een beperkt vrij te besteden bedrag van € 575 voor aanvullende wensen.

Lees meer
Diensten t.w.v. € 4.805

Bij het DELA UitvaartPlan Basis zijn de meest voorkomende diensten verzekerd.

Welke diensten zijn verzekerd?

UitvaartPlan Flexibel

Basisdiensten zijn verzekerd. U bepaalt zelf uw vrij te besteden geldbedrag.

Zelf bepalen hoogte vrij te besteden bedrag

Diensten t.w.v. € 4.805

Bij het DELA UitvaartPlan Flexibel zijn de meest voorkomende diensten verzekerd.

Welke diensten zijn verzekerd?

UitvaartPlan Geld

Alleen een geldbedrag verzekerd, zonder diensten. Geschikt voor bv. een uitvaart in het buitenland.

Zelf bepalen hoogte vrij te besteden bedrag

Geen diensten

De kenmerken van het DELA UitvaartPlan

 • Op langere termijn laagste premies door winstdeling

  • Als coöperatie hebben wij geen winstoogmerk.  De winst die we maken verdelen we onder onze leden. U ontvangt dit in uw DELA UitvaartPlan.
  • Dankzij de winstdeling beperkt DELA de premiestijging en hebben wij op lange termijn de laagste premies. Geen andere uitvaartverzekeraar biedt u dit voordeel.

  Bereken uw premie

  Bekijk in 90 seconden waarom een uitvaartverzekering voordelig is.

 • Waardevaste verzekering: altijd goed verzekerd

  Het DELA UitvaartPlan is een waardevaste verzekering. De waarde van uw DELA UitvaartPlan stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.800 kost, betaalt u over 30 jaar al snel € 18.800*. De premie passen we hier jaarlijks op aan. Dankzij de winstdeling houden we deze premiestijging beperkt. Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat u altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neemt u uw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen. 
  * Toekomstige uitvaartkosten gebaseerd op een jaarlijkse stijging van 3%. Dit is de gemiddelde stijging van de uitvaartkosten gemeten bij coöperatie DELA over de afgelopen 10 jaar.

  Bereken uw premie

 • Inkoopvoordeel tot € 1.400 voor u

  Wij hebben ruim 3 miljoen leden. Zo kan coöperatie DELA scherp inkopen en hier profiteert u van.

  • Als coöperatie DELA de uitvaart regelt, profiteert u van een inkoopvoordeel van zo’n € 1.400 op het dienstenpakket waardoor u minder premie betaalt.
  • Heeft u een dienstenpakket maar kiezen uw nabestaanden voor een andere uitvaartonderneming voor het verzorgen van de uitvaart? Dan ontvangen uw nabestaanden een beperkte vergoeding in ruil voor het dienstenpakket (in 2014 is dit € 2.633).
  • Heeft u geen dienstenpakket, maar alleen een vrij te besteden bedrag? Dan ontvangt u een korting van 10% (max € 400) indien DELA de uitvaart verzorgt.
  Vergelijk de premies van onze pakketten
 • Praktische hulp en nazorg voor uw nabestaanden

  Coöperatie DELA biedt een unieke service: alleen bij ons zit nabestaandenzorg in het lidmaatschap. Ervaren consulenten nabestaandenzorg bieden een luisterend oor en helpen bij praktische zaken, zoals het afronden van bijvoorbeeld bankzaken en hulp bij het vinden van emotionele steun. Meer informatie over onze nabestaandenzorg.

  Daarnaast bestaat coöperatie DELA  al meer dan 75 jaar. Deze ervaring nemen wij mee om uw nabestaanden persoonlijk bij te staan, zorgen uit handen te nemen en samen met hun de uitvaart helemaal naar wens samen te stellen. Nabestaanden waarderen onze dienstverlening met gemiddeld een 9,1.

 • Duidelijkheid vooraf over uw DELA UitvaartPlan

  • Voor deze verzekering zijn eenmalige distributiekosten van toepassing. Lees hier meer over onze dienstverlening en de bijbehorende distributiekosten.
  • U betaalt per maand, per kwartaal, per halfjaar of per jaar.
  • U bent uw hele leven lang verzekerd. U betaalt hiervoor premie tot aan uw overlijden of tot uw 65e. De premie is hoger bij betaling tot uw 65e, maar u hoeft na uw 65e geen premie meer te betalen. De verzekering loopt wel gewoon door.
  • U kunt een DELA UitvaartPlan afsluiten tot uw 75e levensjaar. Overigens is het verstandig om zo jong mogelijk te starten met een uitvaartverzekering. Zo betaalt u de minste premie.
  • Voor kinderen geldt een lage kinderpremie. De kinderpremie is een risicopremie. Dat betekent dat er geen waarde in de verzekering wordt opgebouwd. De kinderpremie geldt tot 25 jaar. Daarna geldt een hogere volwassenenpremie. U ontvangt hierover te zijner tijd tijdig bericht.
  • Met de premie betalen we de uitvaart en de kosten voor de verzekering, bijvoorbeeld personeelskosten en administratiekosten. Bovenop de premie, betaalt u de eenmalige poliskosten. Deze zijn € 3,50 en deze brengen bij het begin van de verzekering in rekening.
  • Wanneer u het DELA UitvaartPlan afsluit, vragen we u twee gezondheidsvragen te beantwoorden. Aan de hand van deze vragen beoordelen we of u een DELA UitvaartPlan kunt afsluiten. Soms kunnen de antwoorden op deze vragen leiden tot een hogere premie of weigering.
  • Heeft u het DELA UitvaartPlan afgesloten en bent u niet tevreden? Dan kunt u de verzekering binnen 30 dagen kosteloos opzeggen.

  Download onze polisvoorwaarden voor uitgebreide informatie.

Heeft u vragen?