Nieuwsberichten

Stichting DELA Fonds draagt bij aan voortbestaan Lichtjesroute

26-05-2010

Jaarlijks vindt eind september in Eindhoven de Lichtjesroute plaats. De ontelbare verlichte ornamenten zorgen jaarlijks weer voor een bijzondere sfeer. Onlangs dreigde de Lichtjesroute in 2010 niet door te kunnen gaan vanwege de diefstal van bekabeling ter waarde van € 50.000. Mede dankzij een donatie van € 25.000 van Stichting DELA Fonds kan de Lichtjesroute in 2010 toch plaatsvinden. De vrijwilligers kunnen nu onmiddellijk aan de slag om de schade te herstellen en er zo voor zorgen, dat het grootste deel van de Lichtjesroute weer brandt als vanouds.

Een belangrijk thema van Stichting DELA Fonds vormt het doorgeven van herinneringen en levensverhalen. De Lichtjesroute is een mooie manier om persoonlijke verhalen over de oorlog en de bevrijding door te geven. Dat is waardevol, want leven is in feite doorgeven. Daarbij gaat het niet alleen om kennis, maar juist ook om ervaringen en herinneringen. Jong en oud komen tijdens de Lichtjesroute bij elkaar, waardoor de herinneringen aan oorlog en bevrijding levend blijven. Eerder steunde het fonds ook het prachtige "Lichtjesroute 25" boek wat in 2009 verscheen.

Vrijwilligers

Ieder jaar zetten veel vrijwilligers zich in om het evenement tot een succes te maken. Ook dat past goed bij Stichting DELA Fonds. Dankzij al deze vrijwilligers genieten jaarlijks zo'n tweehonderdduizend bezoekers van de Lichtjesroute.

Over het DELA Fonds

Stichting DELA Fonds is in 2007 door DELA opgericht om de oorspronkelijke gedachte 'Draagt Elkanders Lasten' vorm te geven middels vrijwilligerswerk door leden en medewerkers van de coöperatie DELA. Het goededoelenfonds geeft met name financiële steun aan initiatieven die gericht zijn op zingeving, op het behouden of vormgeven van tradities en rituelen, het doorgeven van levensverhalen en het stimuleren van het vermogen om te herinneren. Iedereen kan een aanvraag indienen bij het DELA Fonds op www.delafonds.nl 

Heeft u vragen?

Neem voor meer informatie contact op met Martin Kersbergen (woordvoerder), 06-51 31 33 25, mkersbergen@dela.org.

andere nieuwsberichten

 1. apr15Tariefstijging gemeentelijke grafkosten drie keer zo hoog als inflatie

  Ontwikkeling grafkosten aan het zicht onttrokken

  Gemeentelijke grafkosten worden niet meegenomen in de ‘Atlas van de lokale lasten’. Coöperatie DELA vergeleek daarom voor de achtste keer de meest recente tarieven van het begraven van 780 gemeentelijke begraafplaatsen in 368 gemeenten. Gemiddeld stegen de gemeentelijke grafkosten sinds 2013 met circa 4%. Dat is drie keer zo hoog als de inflatie over 2013 (1,3%) en vier keer zo hoog als de stijging van gemeentelijke woonlasten (0,9%). Het tariefverschil tussen de goedkoopste en duurste gemeentelijke begraafplaats is dit jaar ruim € 6.500.

  Lees meer
 2. mrt28Open dag voor kinderen in 13 crematoria coöperatie DELA

  Coöperatie DELA organiseert eerste landelijke Kinderdag in Nederland

  Eindhoven, 28 maart 2014 - Op 6 april organiseert coöperatie DELA in 13 van haar crematoria een Kinderdag. Deze dag is bedoeld om kinderen vanuit hun eigen beleving en nieuwsgierigheid kennis te laten maken met de mogelijkheden rondom afscheid nemen. De deuren van de deelnemende crematorium staan open tussen 11.00 en 16.00 uur.

  Lees meer
 3. feb13Vervolg initiatief coöperatie DELA van start

  DELA helpt het delen van mooie woorden

  Vandaag start het vervolg van het (inter)nationaal veelbekroonde initiatief ‘Mooie woorden voor elkaar’ van coöperatie DELA. Met drie nieuwe, korte films wil DELA mensen er meer bewust van maken niet te wachten met het delen van mooie woorden. In de nieuwe serie worden mooie woorden ook gedeeld met een autobiografisch lied ‘alles voor een ander’. De opbrengst van het lied schenken de zangeres en DELA aan een project tegen eenzaamheid, omdat eenzaamheid het delen van mooie woorden in de weg kan staan. De website delavoorelkaar.nl geeft mensen wederom de mogelijkheid zelf mooie woorden te delen. Vanavond rond 19.48 uur wordt de eerste film uitgezonden op RTL4.

  Lees meer
archief nieuwsberichten

Contact persvoorlichting

Consumenten kunnen bellen naar
DELA Klantenservice:
tel. 040 260 16 36

Bent u journalist en heeft u een vraag?
Neem contact op met
onze afdeling Persvoorlichting:

tel. 040 219 91 99
persvoorlichtingDELA@dela.org