Nieuwsberichten

Stichting DELA Fonds draagt bij aan voortbestaan Lichtjesroute

26-05-2010

Jaarlijks vindt eind september in Eindhoven de Lichtjesroute plaats. De ontelbare verlichte ornamenten zorgen jaarlijks weer voor een bijzondere sfeer. Onlangs dreigde de Lichtjesroute in 2010 niet door te kunnen gaan vanwege de diefstal van bekabeling ter waarde van € 50.000. Mede dankzij een donatie van € 25.000 van Stichting DELA Fonds kan de Lichtjesroute in 2010 toch plaatsvinden. De vrijwilligers kunnen nu onmiddellijk aan de slag om de schade te herstellen en er zo voor zorgen, dat het grootste deel van de Lichtjesroute weer brandt als vanouds.

Een belangrijk thema van Stichting DELA Fonds vormt het doorgeven van herinneringen en levensverhalen. De Lichtjesroute is een mooie manier om persoonlijke verhalen over de oorlog en de bevrijding door te geven. Dat is waardevol, want leven is in feite doorgeven. Daarbij gaat het niet alleen om kennis, maar juist ook om ervaringen en herinneringen. Jong en oud komen tijdens de Lichtjesroute bij elkaar, waardoor de herinneringen aan oorlog en bevrijding levend blijven. Eerder steunde het fonds ook het prachtige "Lichtjesroute 25" boek wat in 2009 verscheen.

Vrijwilligers

Ieder jaar zetten veel vrijwilligers zich in om het evenement tot een succes te maken. Ook dat past goed bij Stichting DELA Fonds. Dankzij al deze vrijwilligers genieten jaarlijks zo'n tweehonderdduizend bezoekers van de Lichtjesroute.

Over het DELA Fonds

Stichting DELA Fonds is in 2007 door DELA opgericht om de oorspronkelijke gedachte 'Draagt Elkanders Lasten' vorm te geven middels vrijwilligerswerk door leden en medewerkers van de coöperatie DELA. Het goededoelenfonds geeft met name financiële steun aan initiatieven die gericht zijn op zingeving, op het behouden of vormgeven van tradities en rituelen, het doorgeven van levensverhalen en het stimuleren van het vermogen om te herinneren. Iedereen kan een aanvraag indienen bij het DELA Fonds op www.delafonds.nl 

Heeft u vragen?

Neem voor meer informatie contact op met Martin Kersbergen (woordvoerder), 06-51 31 33 25, mkersbergen@dela.org.

andere nieuwsberichten

 1. nov20Coöperatie DELA heropent verbouwde crematorium Rosmalen

  Een eigentijds pand dat aansluit op de wensen van DELA-leden

  Crematorium Rosmalen aan de Oude Baan Oost 170, naast de gemeentelijke begraafplaats, is in de periode van 25 oktober tot 24 november verbouwd en heringericht. Vanaf maandag 24 november opent het crematorium haar ‘nieuwe’ deuren weer voor uitvaartdiensten en crematies.

  Lees meer
 2. nov11Coöperatie DELA sluit 100.000e overlijdensrisicoverzekering

  Coöperatie DELA sloot onlangs het 100.000e DELA LeefdoorPlan (DLP), de overlijdensrisicoverzekering van DELA.

  Lees meer
 3. nov06DELA verbindt zich opnieuw aan lichtkunstfestival GLOW

  Lichtkunstwerken te zien van 8 tot en met 15 november

  Eindhoven, 6 november 2014 – GLOW is in korte tijd uitgegroeid tot een van de tradities van de stad Eindhoven. Het lichtkunstfestival met internationale uitstraling trekt elk jaar meer bezoekers. Hele gezinnen begeven zich door de stad om samen te genieten van de lichtkunstwerken. Het is een écht familiegebeuren waar coöperatie DELA zich ook dit jaar aan verbindt. Tijdens de negende editie van GLOW, van 8 tot en met 15 november, is een lichtsculptuur te zien op het hoofdkantoor van DELA aan de Oude Stadsgracht.

  Lees meer
archief nieuwsberichten

Contact persvoorlichting

Consumenten kunnen bellen naar
DELA Klantenservice:
tel. 040 260 16 36

Bent u journalist en heeft u een vraag?
Neem contact op met
onze afdeling Persvoorlichting:

tel. 040 219 91 99
persvoorlichtingDELA@dela.org