• Recruiters 040 260 14 73 ma t/m vrij van 8.30 tot 17.00 uur

Passen we bij elkaar? Doe de BIO-test!

Werken bij DELA is een uitnodiging om betekenisvol werk te doen. Dat doe je samen met collega’s die BIO zijn: Betrokken, Integer en Ondernemend. Onze drie kernwaarden laten zien hoe wij bij DELA met elkaar en met onze leden omgaan. Hoe BIO ben jij? Doe de test en ontdek of we bij elkaar passen.

Stelling 1 - Integer

"Ik maak duidelijk wat ik vind, spiegel en vraag dat ook aan anderen"

Case:
De week is bijna ten einde en je collega heeft duidelijk haast. Je vangt toevallig een telefoongesprek op tussen haar en een klant. Naar jouw mening reageert ze wat bits naar de klant. Je collega is direct na het gesprek vertrokken en je zit met de situatie in je maag.

Wat doe je?

A. Je belt je collega meteen op om dit met haar te bespreken.

Wel BIO, maar...

Goed dat je ervoor kiest om je collega aan te spreken, maar je collega had duidelijk haast en feedback geven via de telefoon is misschien niet de beste manier.

B. Je gaat ermee naar je manager

Niet BIO

Beter is het om je collega zelf te spiegelen, stel je voor dat jij iets doet wat een ander niet goed begrijpt. Dan zou jij toch ook willen dat diegene dat tegen jou zei in plaats van direct naar je manager te stappen?

C. Je wacht tot je je collega weer ziet en bespreekt dit met haar

Helemaal BIO

Prima, zelf aangeven dat je een beetje verbaasd was over de toonzetting en vragen of je collega zich daar bewust van was. Jij vond wat jij hoorde niet prettig voor de klant.

D. Je doet niets

Niet BIO

Dit is geen goede keuze, bij DELA spreken we elkaar op een respectvolle manier aan, zodat men ervan kan leren. Door niets te doen kan dit vaker voorkomen.

Stelling 2 - Integer

"Ik zorg dat afspraken duidelijk zijn en kom ze na"

Case:
Tijdens het maandelijkse overleg word je door een collega gevraagd om iets uit te zoeken voor het volgende overleg. Na 3 weken kom je er achter dat je niet precies weet wat er nu van je verwacht wordt en je hebt het erg druk.

Wat doe je?

A. Je belt de collega die jou heeft gevraagd om iets uit te zoeken en je geeft aan dat je niet precies weet wat er van je verwacht wordt. Na het gesprek ga je aan de slag.

Helemaal BIO

Prima, je komt hiermee je afspraak na. Tip: controleer bij een volgend overleg direct of je de afspraak helder hebt.

B. Je gaat gewoon aan de slag en vertrouwt erop dat je oplevert wat de bedoeling is.

Niet BIO

Dit is niet verstandig, je hebt het al druk en je besteedt nu tijd aan iets waarvan je niet zeker weet of je daarmee de afspraak nakomt.

C. Het overleg is al over een week, je besluit om niet zomaar te beginnen maar vraagt tijdens dat overleg wel wat er nu precies van je verwacht wordt.

Niet BIO

Goed dat je niet zomaar ergens aan begint, maar navraagt wat ervan je verwacht wordt. Je hoeft hiervoor niet te wachten tot het overleg. Je had beter de collega even kunnen bellen.

D. Je belt direct met je manager en legt uit dat je een opdracht van je collega hebt gekregen waarvan je niet precies weet wat de bedoeling is en je hebt er ook geen tijd voor. En vraagt hoe nu verder?

Wel BIO, maar...

Goed dat je niet zomaar ergens aan begint, maar navraagt wat er van je verwacht wordt. Jouw manager verwijst je waarschijnlijk door naar je collega. Dus was het beter geweest om direct contact op te nemen met je collega.

Stelling 3 – Betrokken

"Ik laat pas los als ik er zeker van bent dat het vraagstuk is opgelost of een ander het van mij heeft overgenomen"

Case:
Je collega vraagt je om iets uit te zoeken over opleidingskosten. Omdat je niet precies weet hoe het zit, vraag je het aan je collega’s van Finance & Control (F&C). Je vraagt hen om te antwoorden.

Wat doe je?

A. Niks, je vertrouwt erop dat zij het overnemen.

Niet BIO

Hiermee toon je weinig eigenaarschap over het vraagstuk. Beter is het om te controleren of je vraag is ontvangen, begrepen en wie hem oppakt.

B. Je controleert nog even bij jouw collega’s van Finance & Control of zij de vraag hebben ontvangen.

Niet BIO

Goed dat je even checkt dat de vraag is aangekomen, maar je checkt verder niet of dat het opgepakt wordt en juist beantwoord wordt.

C. Je vraagt of F&C de vraag kan beantwoorden, er tijd voor heeft en direct de reactie te mailen naar de collega. Dat koppel je terug aan jouw collega.

Helemaal BIO

Prima. Je vertrouwt erop dat het in goede handen is bij jouw collega. Om er zelf nog iets van te leren kun je vragen om jou in de CC. te vermelden.

D. Je vraagt ze om het antwoord naar jou te sturen.

Wel BIO, maar...

Goed. Je toont hiermee eigenaarschap over het vraagstuk. Maar je kunt het ook aan je collega’s van F&C overlaten. Zij zijn tenslotte de experts.

Stelling 4 - Ondernemend

"Ik laat pas los als ik er zeker van ben dat het vraagstuk is opgelost of een ander het van mij heeft overgenomen"

Case:
Samen met jouw afdeling heb je aan het begin van het jaar afgesproken dat er aan het eind van het kalenderjaar minimaal 85% van de 20 projecten afgerond zijn. Het is inmiddels november en voor beide projecten waar je aan werkt moet je nog fors aan de bak om de doelstellingen te behalen. Beide ga je zeker niet halen. Je weet dat er ook anderen met dit probleem worstelen.

 

Wat doe je?

A. Niets, gewoon heel hard werken, misschien haal je ze toch allebei.

Niet BIO

Het is geen persoonlijk doel, maar een teamdoel. Dus stem altijd af met je team of er mogelijkheden zijn om het doel alsnog te halen.

B. Je plant een overleg met je team en deelt je zorg. Je stelt voor om samen een voorstel bij je manager te doen om de doelstelling bij te stellen.

Niet BIO

Bijstellen van een doelstelling aan het einde van een jaar is niet sterk. Beter is het om samen te kijken wat je nodig hebt om de vastgestelde teamdoelstelling toch te halen en dat aan je manager voor te leggen.

C. Je plant een overleg met je team, waarin jullie samen afstemmen welke projecten de meeste toegevoegde waarde hebben voor de organisatie. Jullie zorgen ervoor dat die projecten zeker worden afgerond en je plant een vervolgafspraak om het proces te evalueren zodat je volgend jaar scherper stuurt met elkaar.

Wel BIO, maar…

Goed dat jullie samen kijken naar de impact van de verschillende projecten, maar je teamdoelstelling van 85% wordt hiermee niet behaald. Stem dit soort zaken ook altijd af met je manager.

D. Je bent bereid om jouw eigen projecten te laten vallen. Je plant een overleg met je team met als doel om samen te bepalen hoe jullie die 85% gaan halen en stemt het voorstel af met je manager.

Helemaal BIO

Hartstikke goed; je verliest het teamdoel van 85% niet uit het oog en goed om met je manager af te stemmen welke projecten afvallen. Plan ook een vervolgafspraak om het proces te evalueren zodat je volgend jaar scherper stuurt met elkaar.

Zo maakt Lisan werk van het leven

Lisan Kroot is locatiemanager van het crematorium in Utrecht. Bekijk wat zij doet en hoor wat haar collega's over haar vertellen.

Lees meer

Zo maakt Lieke werk van het leven

Lees meer

Benieuwd naar onze vacatures?

Werken bij DELA is werken voor elkaar. Wil jij ook werken bij een betrokken, integer, ondernemend bedrijf?

Lees meer

Chat met onze medewerkers