• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Aanvullende mantelzorg: praktische hulp

Langer thuis wonen begint met goede ondersteuning in huis

Langer thuis blijven wonen klinkt aangenaam, maar dit is niet voor iedereen mogelijk. Goede ondersteuning is hierbij onontbeerlijk. Hulpbehoevenden en hun mantelzorgers staan er niet alleen voor. We helpen je graag verder.

In samenwerking met een gespecialiseerde partij leveren wij betaalde mantelzorgers die jou, je ouders of je naasten ondersteunen in het dagelijks leven. Van bijvoorbeeld incidenteel, 2 uur per week tot 24 uur per dag. Je krijgt één vast en vertrouwd gezicht uit de omgeving en, mocht je veel hulp nodig hebben, een vast team van gezichten. Zo bouw je een hechte band op met de hulpkracht.

Welke activiteiten kan de hulpkracht voor je doen of overnemen?

In huis

De hulpkracht kan bijvoorbeeld samen met je koken, boodschappen, klusjes of hulp bieden bij de administratie.

Begeleid vervoer

De hulpkracht brengt je naar je afspraak met bijvoorbeeld de arts en gaat indien gewenst mee de spreekkamer in om je bij te staan tijdens het gesprek. Maar je kan ook samen naar bijvoorbeeld een mooi park of museum.

Gezelschap

Een goed gesprek? Een spelletje doen? Een korte wandeling? Soms is het fijn als iemand je gezelschap houdt. De nadruk ligt op samen.

Slapen

De hulpkracht blijft slapen en helpt wanneer dat nodig is. Hij of zij komt in de avond binnen, drinkt nog een kopje thee en iedereen kan gerust gaan slapen. Nachtrust is belangrijk. Hierin ondersteunen wij jou en je familie graag.

24/7 hulp

Voor je naaste zorgen kan zwaar zijn en steeds meer senioren verkiezen thuis boven een verzorgingshuis. 24-uurs hulp is dé oplossing op het moment dat de zorg intensiever wordt.

Wij helpen je graag verder

Jouw situatie is uniek en er is (te) veel informatie die niet gemakkelijk is te vinden. De VoorelkaarDesk kijkt met je mee en helpt je verder. Jouw situatie, jouw mogelijkheden, jouw oplossing!

Chat met onze medewerkers

  • 040 219 91 00 Lid van DELA? Neem gerust contact op met de VoorelkaarDesk voor meer informatie. Bereikbaar op ma/vr van 8.30 tot 17.00 uur (di. tot 20.00 uur).
  • 040 219 91 00 Lid van DELA? Neem gerust contact op met de VoorelkaarDesk voor meer informatie. Bereikbaar op ma/vr van 8.30 tot 17.00 uur (di. tot 20.00 uur).