• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Uitvaart­verzekering

Chat met onze medewerkers

Jij een mooi afscheid, je nabestaanden geen zorgen

Met het DELA UitvaartPlan, de uitvaartverzekering van DELA, verzeker je je voor een klein bedrag per maand. Voor, tijdens en na de uitvaart nemen wij je nabestaanden veel zorg en werk uit handen. We regelen de uitvaart zoals jij en je nabestaanden wensen. Als coöperatie zorgen we er samen voor dat straks alles goed geregeld is. 


Bereken jouw premie

Geboortedatum*
 

 

De voordelen van het DELA UitvaartPlan, onze uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering verzeker je (een deel van) de kosten van je uitvaart. Je nabestaanden hebben hierdoor geen zorgen over hoge uitvaartkosten. En wanneer gewenst helpen wij je nabestaanden met het regelen van een mooi en passend afscheid.

Een verzorgde uitvaart voor een klein bedrag per maand.

Geen zorgen over hoge uitvaartkosten in de toekomst.

DELA helpt je nabestaanden een mooie uitvaart te regelen en de draad weer op te pakken.

Flexibel, je kunt de uitvaartverzekering makkelijk aanpassen aan je wensen.


Daarom kies je voor een uitvaartverzekering bij DELA

Als coöperatie delen wij de winst die wij maken met onze leden. Door winstdeling beperkt DELA de jaarlijkse premiestijging die nodig is om je uitvaartverzekering waardevast te houden. Tijdens de looptijd van de uitvaartverzekering betaal je minder premie dan dat de uitvaart uiteindelijk waard is.

Winstdeling

Als coöperatie proberen wij de premiestijging zo laag mogelijk te houden, zodat je verzekering betaalbaar blijft. De winst die we maken verdelen we daarom onder onze leden via onze unieke winstdelingsregeling. Door winst te delen zorgen we ervoor dat de premie minder stijgt. Dit is de winstdeling van DELA.

Lees hier meer over winstdeling

Waardevast

Elk jaar verhogen wij de waarde van onze uitvaartverzekering, zodat de waarde past bij de stijgende uitvaartkosten. Dit noemen wij een waardevaste verzekering. Om ervoor te zorgen dat de verzekering waardevast blijft, stijgt jaarlijks de premie. Het maakt niet uit of je kiest voor een DELA UitvaartPlan in diensten of een DELA UitvaartPlan in geld. Beide zijn waardevast.

Lees hier meer over waardevast

Nabestaandenzorg

Na een uitvaart begint het vaak pas: dan breekt de moeilijkste tijd aan. Nabestaanden krijgen te maken met allerlei praktische, financiële, juridische en administratieve dingen die opeens geregeld moeten worden. Een helpende hand is dan welkom. Daarom helpen we ook ná de uitvaart. Om de draad van het leven weer zo goed mogelijk op te pakken.

Lees meer over nabestaandenzorg

In 4 stappen een uitvaartverzekering

 • Bereken welk bedrag je kunt verzekeren
 • Stel je uitvaartverzekering samen
 • Vul je gegevens in
 • Verstuur je aanvraag
Uitvaartkosten berekenen

'De website is makkelijk en duidelijk. Ik heb ook nog even telefonisch contact gehad waarbij ik erg vriendelijk ben geholpen en mijn vragen zijn beantwoord.'

- Achmed

De keuzes die je moet maken

Onze uitvaartverzekering stel je zelf samen. Zo past de verzekering altijd goed bij jouw situatie. Je kiest wie je wilt verzekeren, hoeveel je wilt verzekeren en welk soort verzekering bij je past. Ook kies je hoelang je premie wilt betalen: levenslang of tot aan je 65e verjaardag. Vind je het lastig om te bepalen hoeveel je moet verzekeren? Bereken dan in 2 minuten de kosten van jouw uitvaartwensen.

Wil je weten wat een uitvaartverzekering bij DELA kost? Bereken dan de premie

Gezondheidsvragen

Wanneer je bij DELA een uitvaartverzekering afsluit, vragen we je een gezondheidsvraag te beantwoorden. Beantwoord je deze vraag met JA, dan vragen we je meer vragen in te vullen. Aan de hand van deze vragen beoordelen we of je een DELA UitvaartPlan kunt afsluiten.

Soms kunnen de antwoorden op deze vragen leiden tot een hogere premie of een weigering.  

Lees meer over het medische acceptatie proces

Veelgestelde vragen

Al meer dan 80 jaar bieden wij financiële zekerheid én zorg bij het afscheid nemen en herinneren van een dierbare. Hieronder hebben wij een aantal vragen en opmerkingen die wij regelmatig horen voor je verzameld. Heb je een andere vraag? Kijk op onze servicepagina of neem contact met ons op.

Ik heb redelijk wat spaargeld, heb ik dan een uitvaartverzekering nodig?

Een uitvaartverzekering keert altijd uit. Daarin zit meteen een heel belangrijk verschil met geld opzijzetten voor je uitvaart. Je weet vooraf niet wanneer je komt te overlijden. Het is maar de vraag of er op dat moment al genoeg geld opzijgezet is.

Betaal ik niet meer aan premie dan dat de uitvaart uiteindelijk kost?

De waarde van het DELA UitvaartPlan stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. De premie passen we hier jaarlijks op aan. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie beperken we deze premiestijging. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen. Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt.  

Ik wil geen 'koffie en cake'-uitvaart

Vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt. De uitvaartverzorger regelt het afscheid zoals jij dat wilt, met veel ruimte voor herinneringen. We luisteren naar al je uitvaartwensen en helpen bij het maken van passende keuzes. Samen geven jullie vorm aan de uitvaart, zodat het een afscheid naar wens wordt.

Documenten

Algemene voorwaarden van DELA UitvaartPlan

Productleeswijzer van DELA UitvaartPlan

Brochure DELA UitvaartPlan

Wij vinden het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van onze dienstverlening en de kosten daarvan. De distributiekosten voor online afsluiten zijn € 19,20. In de vergelijkingskaart lees je wat je van ons kunt verwachten.

Bekijk de vergelijkingskaart

Met de verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars zie je in één oogopslag de belangrijkste kenmerken van een verzekering. Zo kun je simpel de uitvaartverzekeringen van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.
Bekijk de verzekeringskaart van het DELA UitvaartPlan in diensten of van het DELA UitvaartPlan in geld

Hulp nodig? Stel je vraag aan onze klantenservice

Advies nodig?

Wij geven geen advies over welke verzekering het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Een onafhankelijk financieel adviseur kan je adviseren welk bedrag je het beste kunt verzekeren, welke looptijd slim is en welke vorm het beste past bij jouw situatie. Zo voorkom je dat je misschien te weinig of juist te veel verzekert.

Uitvaartverzekering bij DELA

 • Lidmaatschap coöperatie DELA
 • Ruim 3 miljoen mensen kozen al voor coöperatie DELA
 • Unieke hulp voor nabestaanden
Bereken de premie in 1 minuut

Een uitvaartverzekering afsluiten voor een ander

Sparen voor je uitvaart of verzekeren?

Welke uitvaartverzekering kies je? Vergelijk de koopsompolis, geld- en dienstverzekering.

Is het verstandig om een uitvaartverzekering te hebben?
Het kan verstandig zijn om een verzekering te hebben. Je bent dan namelijk verzekerd voor de totale kosten van je uitvaart of voor een deel ervan. Je nabestaanden hebben hierdoor geen zorgen over hoge uitvaartkosten. Ook als je voldoende spaargeld hebt, kan een uitvaartverzekering verstandig zijn. Op deze pagina lees je meer over de voor- en nadelen van een uitvaartverzekering.
Wat kost een uitvaartverzekering gemiddeld?

Je hebt al een uitvaartverzekering vanaf € 4,91 per maand. De premie die je echt gaat betalen hangt af van een aantal dingen:

 • je leeftijd
 • je gezondheid
 • het vrij te besteden bedrag dat je aanvullend wilt verzekeren. Je bepaalt zelf welk bedrag je naast de uitvaartdiensten laat verzekeren. Je kunt er zelfs voor kiezen om alleen een geldbedrag te verzekeren.
 • tot wanneer je premie betaalt. Bij het DELA UitvaartPlan kun je ervoor kiezen om premie te betalen tot je 65e verjaardag of tot je overlijden.
Wat gebeurt er als je geen uitvaartverzekering hebt?

Als je geen uitvaartverzekering hebt, moeten je nabestaanden de rekeningen van de uitvaart betalen. Wil je weten of je een uitvaartverzekering nodig hebt? Doe de test en ontdek of een uitvaartverzekering voor jou waardevol kan zijn of juist niet.

Hoeveel mensen hebben een uitvaartverzekering?

Van alle Nederlanders heeft 65 procent een uitvaartverzekering. Daarnaast zijn er mensen die iets anders regelen. Ze sparen bijvoorbeeld zelf voor hun uitvaart. En een deel van de Nederlanders regelt niks. Op deze pagina lees je meer over voor- en nadelen van een uitvaartverzekering en van andere mogelijkheden. Een dubbele uitvaartverzekering. Wat kun je doen?

Kun je een uitvaartverzekering uit laten betalen?

Ja, dat kan. Als je je uitvaartverzekering opzegt, dan heb je recht op de waarde die je al hebt opgebouwd. We trekken hier nog wel de afkoopkosten van af. Lees hier hoe dat bij het DELA UitvaartPlan precies werkt.