• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Uitvaartverzekering, voor jezelf én je nabestaanden

Je wilt de mensen van wie je houdt met liefde en zorg achterlaten als je wegvalt, dat ze geen zorgen hebben over hoge uitvaartkosten. Met het DELA UitvaartPlan, de uitvaartverzekering van DELA, regel je nu dat straks bij overlijden alles goed geregeld is. Daarnaast krijgen je nabestaanden persoonlijke hulp bij het regelen van een mooi afscheid. Het is goed om nu al zaken te regelen voor later.

Bereken de premie

In de volgende stap kun je jouw gezin toevoegen
Geboortedatum*
DD-MM-JJJJ
?
Geslacht*
 
Wat is het?
Feiten op een rij

Een flexibele uitvaartverzekering voor een klein bedrag per maand

 • Goed geregeld voor jezelf én je nabestaanden
 • DELA helpt je nabestaanden een mooie uitvaart te regelen en de draad weer op te pakken
 • Geen zorgen over hoge uitvaartkosten in de toekomst
 • Flexibel, je kunt de verzekering altijd aanpassen aan je wensen

Hoe werkt het?

De veelvoorkomende uitvaart kost al snel tussen de € 8.000 en € 10.000 euro. Kies je voor de uitvaartverzekering van DELA, dan weet je zeker dat er geen financiële zorgen zijn voor je nabestaanden. Voor de verzekering zijn er twee mogelijkheden: 

 • Uitvaartverzekering in diensten. Samen met je nabestaanden verzorgen wij de uitvaart naar jouw wens. We helpen jou na te denken over je wensen en zijn er voor je nabestaanden bij het maken van moeilijke keuzes, ook na de uitvaart. In het DELA UitvaartPlan Diensten zijn de belangrijkste diensten van de uitvaart verzekerd. Daarnaast is er een geldbedrag voor aanvullende wensen. Weet je nog niet goed wat je wensen zijn? Geen probleem, je uitvaartverzekering kun je altijd aanpassen. Bekijk wat verzekerd is.
 • Geldverzekering. Wil je graag dat je nabestaanden vrijheid hebben voor keuze in uitvaartverzorger of weet je al dat jouw uitvaart in het buitenland plaatsvindt? Dan kun je beter een volledig geldbedrag verzekeren. Dit kan met de Geldverzekering, het DELA UitvaartPlan Geld. Lees meer over hoe de geldverzekering werkt.

Kenmerken van het DELA UitvaartPlan

Wat is het DELA UitvaartPlan?
Met het DELA UitvaartPlan, de uitvaartverzekering van DELA, verzeker je je voor een klein bedrag per maand. Voor, tijdens en na de uitvaart nemen wij je nabestaanden veel zorg en werk uit handen en regelen we de uitvaart zoals jij en je nabestaanden dat wensen.
Voor wie? Je kunt, als je wilt, je partner en/of kind(eren) mee verzekeren. Kinderen tot 25 jaar zijn voordelig meeverzekerd op de polis tegen een kinderpremie. Ben je ouder dan 75 jaar? Dan kun je kiezen voor een uitvaartkoopsompolis of depositofonds.
Voorwaarden Algemene voorwaarden DELA UitvaartPlan, model 4.0 (pdf)


Wanneer kan DELA de voorwaarden veranderen?
DELA mag de voorwaarden veranderen. Klik hier voor meer informatie.

Brochure Brochure DELA UitvaartPlan (pdf)
Wat is verzekerd?
 • Met de dienstenverzekering regelt en verzorgt DELA je uitvaart. De uitvaartverzekering van DELA bestaat uit een Dienstenverzekering en een aanvullend vrij te besteden geldbedrag. Met de Dienstenverzekering zijn de basiszaken van je uitvaart goed geregeld. Denk aan bijvoorbeeld het vervoer en de opbaring van de overledene. Daarnaast krijg je een vrij besteedbaar bedrag van minimaal € 609 voor aanvullende wensen.
 • Met de geldverzekering verzeker je alleen een geldbedrag. Met deze uitvaartverzekering wordt er een bedrag uitgekeerd bij overlijden. Hiermee kunnen alle kosten van de uitvaart betaald worden.
Winstdeling
Als coöperatie delen wij de winst die wij maken met onze leden. Je ontvangt dit in je DELA UitvaartPlan.
Door winstdeling beperkt DELA de premiestijging die nodig is om de uitvaartverzekering waarde vast te houden. Tijdens de looptijd van je uitvaartverzekering betaal je minder premie dan dat de uitvaart uiteindelijk waard is. Lees meer over de gedragslijn winstdeling.
Premiestijging

Het DELA UitvaartPlan is een waardevaste uitvaartverzekering. De waarde van je DELA UitvaartPlan stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 8.700 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 18.000*. De premie passen we hier jaarlijks op aan. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie houden we deze premiestijging beperkt. Hoeveel de premie jaarlijks stijgt hangt af van de stijging van de uitvaartkosten, maar ook of sprake is van geheel of gedeeltelijke winstdeling en de rentestand. Het voordeel van een waardevaste uitvaartverzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je je nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

* Toekomstige uitvaartkosten zijn gebaseerd op een jaarlijkse stijging van 2,46%. Dit is de gemiddelde stijging van de uitvaartkosten gemeten bij coöperatie DELA over de afgelopen 10 jaar.

Premiemaatregel
DELA kan, naast de jaarlijkse indexering, de premie jaarlijks veranderen als de dekkingsgraad én de rente bijzonder laag zijn. Klik hier voor meer informatie.
Verzekering wijzigen
Je wensen kunnen veranderen. Je kunt je uitvaartverzekering altijd eenvoudig aanpassen via MijnDELA. Zo weet je zeker dat je altijd goed verzekerd bent.
Wanneer niet geschikt voor jou?
 • Wil je de uitvaart niet door DELA laten verzorgen? Dan past een UitvaartPlan in geld beter. Met een UitvaartPlan in diensten verzeker je namelijk uitvaartdiensten die DELA verzorgt. Het UitvaartPlan in geld keert bij een overlijden een vrij te besteden geldbedrag uit.
 • Wil je de uitvaart juist wel door DELA laten verzorgen? Dan is een DELA UitvaartPlan in diensten de juiste keuze voor jou. Bij het UitvaartPlan in geld moeten je nabestaanden zelf een uitvaartondernemer kiezen, bij het UitvaartPlan in diensten verzorgt DELA na één telefoontje de uitvaart.
 • Heb je zelf voldoende geld voor de uitvaart? Dan is een DELA UitvaartPlan tegen geld niet nodig. Je kunt het UitvaartPlan tegen geld natuurlijk wel gebruiken om een bepaald bedrag speciaal voor de uitvaart te reserveren.
Kosten

Poliskosten
DELA brengt eenmalig poliskosten in rekening. Deze zijn € 3,50.

Distributiekosten
Eenmalig € 11,50. Deze brengen wij in de eerste 10 jaren tegelijk met de premie in rekening, dit is € 0,10 per maand.

Premie
De premie is afhankelijk van:

 • Het pakket dat je hebt gekozen en de hoogte van het aanvullend bedrag
 • Hoe lang je premie wilt betalen
 • Hoe oud je bent
 • Hoe je gezondheid is

Je kunt kiezen of je de premie per maand, kwartaal, half jaar of per jaar wilt betalen.
Kies je niet voor een maandelijkse premiebetaling? Dan krijg je korting:
5,3% korting bij jaarbetaling,
3,4% korting bij halfjaarlijkse betaling
2,27% korting bij betaling per kwartaal

Het is niet mogelijk om de premie in één keer te betalen. Dit is wel mogelijk bij het DELA UitvaartPlan tegen Koopsom.

Hoe lang loopt deze uitvaartverzekering?
Je betaalt tot aan je overlijden of tot in het jaar dat je 65 wordt. De premie is hoger bij betaling tot je 65e, maar je hoeft vervolgens geen premie meer te betalen. De uitvaartverzekering loopt altijd door tot aan je overlijden.
Gezondheidsvragen
Wanneer je bij DELA een uitvaartverzekering afsluit, vragen we je een gezondheidsvraag te beantwoorden. Beantwoord je deze vraag met JA, dan vragen we je vervolgvragen in te vullen. Aan de hand van deze vragen beoordelen we of je een DELA UitvaartPlan kunt afsluiten. Soms kunnen de antwoorden op deze vragen leiden tot een hogere premie of weigering. Lees meer over het medische acceptatie proces.
Overlijden melden
Je kunt 24 uur per dag een overlijden melden bij DELA via tel. 0800 955 66 55 (of vanuit het buitenland 00 31 40 260 16 73).
Kiezen voor een andere uitvaartverzorger?

Coöperatie DELA heeft ruim 3 miljoen leden. Hierdoor kunnen wij scherp inkopen. Jij profiteert daarvan.
Kiezen nabestaanden voor een andere uitvaartondernemer dan coöperatie DELA? Dan ontvangen ze in plaats van onze diensten een beperkte vergoeding. Voor 2018 is de hoogte van de vergoeding minimaal € 3.397. Dit bedrag is opgebouwd uit € 2.788 voor de Dienstenverzekering en minimaal € 609 voor de aanvullende Geldverzekering. Is een hoger bedrag dan € 609 op de Geldverzekering verzekerd? Dan ontvangen zij dat bedrag plus de vergoeding voor de Dienstenverzekering van € 2.788. In 2017 is de hoogte van de vergoeding minimaal € 3.364, opgebouwd uit € 2.761 plus € 603.

Aanvullende informatie

Alle documenten rondom het DELA UitvaartPlan

Meer informatie over onze dienstverlening en bijbehorende kosten
Uitvaartverzekering afkopen of stopzetten
Je kunt de uitvaartverzekering afkopen of stoppen. Op deze pagina vindt je de mogelijkheden bij jouw situatie.
Afhandeling van de uitvaartverzekering na overlijden Na een melding van overlijden start de afhandeling van de uitvaartverzekering. Hoe de verzekering afgehandeld wordt na overlijden hangt af van de inhoud van de verzekering en wie de uitvaart verzorgt. Lees meer informatie over de afhandeling per situatie.

Chat met onze medewerkers

 • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
 • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.