Duidelijkheid over risico's en kosten

Chat met onze medewerkers

Zelf (online) afsluiten

Het is mogelijk om zonder persoonlijk financieel advies een uitvaartverzekering bij DELA af te sluiten. Als je zelf weet hoe een financieel product werkt, wat de voorwaarden zijn en je weet dat dit past bij je eigen (financiële) situatie, dan kun je ervoor kiezen om geen advies af te nemen. Je betaalt dan alleen de wettelijk verplichte distributiekosten. Twijfel je over je eigen kennis? Onze adviseurs helpen je graag. Hier zijn wel advieskosten aan verbonden.

Duidelijk over kosten en risico's

  • Bij advies betaal je een vast bedrag aan advieskosten, onafhankelijk of je de verzekering na advies afsluit.
  • Sluit je na advies het product af? Dan betaal je voor het afsluiten van de verzekering een vast bedrag voor de wettelijk verplichte distributiekosten.
  • Wil je een product afsluiten zonder advies? Dat kan. Wij informeren je dan over het product, beantwoorden algemene vragen en helpen je met de aanvraag. Je betaalt alleen de wettelijk verplichte distributiekosten.

Dienstverleningsdocument

Wij vinden het belangrijk dat je weet waar je aan toe bent als je kiest voor een verzekering van DELA. In ons dienstverleningsdocument leggen wij daarom precies uit wat onze dienstverlening inhoudt. In het Kostenoverzicht dienstverlening zie je wat de advieskosten en de distributiekosten zijn bij het afsluiten van een verzekering bij DELA.

Uitleg over het dienstverleningsdocument

De toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een webpagina gemaakt om het hoe en waarom van het dienstverleningsdocument aan je uit te leggen.
Klik hier om de AFM-pagina te bekijken.

Meer informatie over geldzaken in het algemeen

Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om verantwoord financieel gedrag in Nederland te bevorderen. Meer informatie vind je op de website Wijzer in geldzaken

Wijzer in geldzaken