Vanaf welke leeftijd heb je een uitvaart­verzekering nodig?

Op jonge leeftijd ben je waarschijnlijk nog niet met je overlijden bezig. Logisch, want de dood is dan geen voor de hand liggend onderwerp. Maar toch is het slim om al aan een uitvaartverzekering te denken als je nog jong bent.

Wanneer een uitvaartverzekering afsluiten? 

Je bepaalt zelf wanneer je een uitvaartverzekering afsluit, maar er zijn goede argumenten om dat niet te laat te doen. Zo kan er altijd iets met je gebeuren en dan wil je je nabestaanden niet met hoge kosten en rompslomp achterlaten. Een uitvaart kost in Nederland al snel tussen de 7.000 en de 10.000 euro.

Een andere reden om tijdig een uitvaartzekering af te sluiten, is dat je er meer premie voor moet betalen als je ouder wordt. Hoe eerder je begint met betalen, hoe minder je per maand kwijt bent. Door de kosten te spreiden, neemt het een minder grote hap uit je budget.

Maximale leeftijd

Veel ouders kiezen ervoor om hun kind mee te verzekeren met hun uitvaartverzekering. Vanaf je achttiende verjaardag mag je zelf een uitvaartverzekering afsluiten. Je kunt dit natuurlijk ook pas op latere leeftijd doen, maar de meeste verzekeraars hanteren wel een maximale leeftijd.

Ben je ouder dan die maximumleeftijd, dan accepteert de verzekeraar je niet als klant. Bij DELA kun je een uitvaartverzekering afsluiten tot je 75e levensjaar. Een alternatief op hoge leeftijd is een uitvaartkoopsompolis of een depositofonds.

DELA UitvaartPlan

Onze uitvaartverzekering heet het DELA UitvaartPlan. Voor een klein bedrag ben je al verzekerd. Bovendien nemen we je nabestaanden veel werk uit handen en zorgen we er natuurlijk voor dat de uitvaart precies verloopt zoals jullie dat voor ogen hebben.

Het DELA UitvaartPlan wordt door objectieve instanties zeer goed beoordeeld. Zo kwam deze verzekering al vier keer als beste uit de test van de Consumentenbond. Daar zijn we trots op.

Wil je weten waarom het DELA UitvaartPlan zo voordelig is? Kijk dan deze video.

Chat met onze medewerkers