• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Praat eens met je kinderen over jouw en hun uitvaart

Heb je met je kinderen al eens gesproken over het onderwerp uitvaart? Zijn zij op de hoogte van jouw uitvaartwensen? Hebben ze zelf al uitvaartwensen? Weten ze zelf of dat er een uitvaartverzekering voor ze is? Weten ze wat de verzekering inhoudt? Allemaal vragen waar jullie het samen eens over kunnen hebben. Lastig om te beginnen? We geven wat tips.

Chat met onze medewerkers

Overlijden in omgeving en/of bekende Nederlander of popster

Jongeren zijn vaak helemaal nog niet met de dood of hun uitvaart bezig. Jijzelf en je eventuele partner misschien ook liever niet. Je hoopt dat het nog lang niet zover is. Voor je kind(eren) is het nog veel meer ‘een-ver-van-hun-bed-show’. Wat wel een moment is dat ze er even bij stilstaan is het overlijden in jullie omgeving of het overlijden van een bekende Nederlander of popster. Wanneer je ziet of merkt dat je zoon of dochter hier mee bezig is, grijp dit moment dan eens aan om het over uitvaartwensen te hebben. Heb je zelf uitvaartwensen vastgelegd en zijn die bekend bij je kind(eren)? Vraag eens aan je kinderen of ze wel eens nagedacht hebben of ze begraven of gecremeerd willen worden. En of ze specifiek muziek in gedachten hebben die op hun uitvaart gedraaid moet worden. Gebruik eventueel als leidraad Mijn Uitvaartwensen. Een online tool om je uitvaartwensen vast te leggen.

Televisie programma’s

Naast het overlijden van een bekende persoonlijkheid of iemand in jullie eigen omgeving, zijn er ook een aantal televisieprogramma’s die het onderwerp behandelen. Heeft je zoon of dochter bijvoorbeeld de serie Over mijn lijk van BNN gezien? Of misschien dat ze Break Free, het eerbetoon aan jonge verongelukte wereldreizigers hebben gekeken? Praat eens met ze over deze programma’s. 

De brief van DELA

Wanneer je verzekerd bent bij DELA en je kind(eren) op jouw polis meeverzekerd is, dan ontvang je in het jaar dat ze 25 jaar worden een brief van ons. Wanneer ze 25 jaar worden wijzigt namelijk de kinderpremie in een volwassenpremie. Als ouder kun je naar aanleiding van deze brief een aantal keuzes maken. Maar gebruik deze brief ook om je kind te laten weten dat je met zijn of haar uitvaartverzekering bezig bent. Leg bijvoorbeeld uit waarvoor de verzekering is en hoeveel een uitvaart nu en in de toekomst kost. Gebruik bijvoorbeeld deze feiten om je zoon of dochter te informeren. 

Meer lezen?

Behoefte aan meer informatie rondom uitvaart? Bekijk onze pagina’s over wat er mogelijk is. Of lees eens verder op ons blog.

  • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
  • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.