Winstdeling

U had een uitvaartverzekering bij Algemeen Belang Verzekeringen N.V. Op 1 januari 2018 is uw verzekering omgezet in een DELA UitvaartPlan. En bent u lid geworden van onze coöperatie. Eén van de voordelen van dit lidmaatschap is dat uw verzekering een winstdelingsregeling heeft.

Winstdelingsregeling

Een uitvaart wordt duurder. Heeft u een verzekering zonder indexering? Dan stijgt het bedrag waarvoor u bent verzekerd (vrij te besteden bedrag) niet automatisch mee met de  uitvaartkosten. Voor uw verzekering geldt de winstdelingsregeling. Als het verantwoord is om winst te delen, dan voegen we winstdeling toe aan uw verzekering.

Heeft u een verzekering met indexering? Dan gebruiken we de winstdelingsregeling om uw premie minder hard te laten stijgen.

Hoe werkt winstdeling?

Onze dekkingsgraad bepaalt of het verantwoord is om winst met u te kunnen delen. Is de dekkingsgraad lager dan 125%? Dan delen wij geen winst met u. Is de dekkingsgraad hoger dan 125%? Dan krijgt u winstdeling.

Hoeveel winst kunnen wij met u delen in 2020?

In 2020 verwachten we dat de gemiddelde uitvaartkosten bij DELA met 2,09% stijgen. De winstdeling is 22,1% van dat percentage. Dit betekent dat er een winstdeling is van 0,46% (22,1% x 2,09%).

Op uw polis leest u wat de winstdeling voor u betekent.