Winstdeling

U bent automatisch lid van onze coöperatie als u een DELA UitvaartPlan heeft. En dat heeft voordelen. Eén van die voordelen is dat uw verzekering een winstdelingsregeling heeft.

Winstdelingsregeling

Een uitvaart wordt duurder. Het bedrag waarvoor u bent verzekerd (vrij te besteden bedrag) stijgt niet automatisch mee met de uitvaartkosten. Voor uw verzekering geldt de winstdelingsregeling. Hierdoor kunnen we het bedrag waarvoor u bent verzekerd verhogen zonder dat uw premie hoger wordt. Als het verantwoord is om winst te delen, dan verhogen wij dit bedrag. Dit doen we volgens de gedragslijn winstdeling.

Hoe werkt winstdeling?

Onze dekkingsgraad bepaalt of het verantwoord is om winst met u te kunnen delen. Dit is de gedragslijn winstdeling. Is de dekkingsgraad lager dan 125%? Dan delen wij geen winst met u. Bij een dekkingsgraad tussen de 125% en 225% krijgt u een gedeeltelijke winstdeling. Is de dekkingsgraad hoger dan 225%? Dan krijgt u een volledige winstdeling.

Wat is de winstdeling in 2020?

De gemiddelde dekkingsgraad over de periode 1 april 2018 t/m 31 maart 2019 is 175%. Dat is een percentage tussen de 125% en 225%. Dit betekent dat er dit jaar een gedeeltelijke  winstdeling is. Uw UitvaartPlan deelt voor de helft mee in de winstdeling.

Dat betekent dat wij de winstdeling gebruiken om het bedrag waarvoor u bent verzekerd (vrij te besteden bedrag) op 1 januari 2020 met 0,52% te verhogen.