Winstdeling

U bent automatisch lid van onze coöperatie als u een DELA UitvaartPlan heeft. En dat heeft voordelen. Eén van die voordelen is dat uw verzekering een winstdelingsregeling heeft.

Winstdelingsregeling

Een uitvaart wordt duurder. Het bedrag waarvoor u bent verzekerd stijgt niet automatisch mee met de uitvaartkosten. Voor uw verzekering geldt de winstdelingsregeling. Hierdoor kunnen we het bedrag waarvoor u bent verzekerd verhogen. Als het verantwoord is om winst te delen, dan verhogen wij dit bedrag. Dit doen we volgens de gedragslijn winstdeling.  

Hoe werkt winstdeling?

Onze dekkingsgraad bepaalt of het verantwoord is om winst met u te kunnen delen. Dit is de gedragslijn winstdeling. Is de dekkingsgraad lager dan 120%? Dan delen wij geen winst met u. Bij een dekkingsgraad tussen de 120% en 210% krijgt u een gedeeltelijke winstdeling. Is de dekkingsgraad hoger dan 210%? Dan krijgt u een volledige winstdeling. 

Wat is de winstdeling in 2022?

De gemiddelde dekkingsgraad over de periode 1 januari tot en met 31 december 2020 is 122%. Dat is een percentage tussen de 120% en 210%. Dit betekent dat er dit jaar een gedeeltelijke winstdeling is. Uw DELA UitvaartPlan deelt voor de helft mee in de winstdeling. 

Dat betekent dat wij de winstdeling gebruiken om het bedrag waarvoor u bent verzekerd op 1 januari 2022 met 0,0173% te verhogen. We ronden de verhoging op hele euro's af. Is de winstdeling lager dan € 0,4956? Dan wordt het verzekerd bedrag niet verhoogd.