Veelgestelde vragen over uw nieuwe polis

De drie meest gestelde vragen

Waar ben ik voor verzekerd?

U heeft een DELA UitvaartPlan Geldverzekering. Bij een overlijden betalen wij de kosten van de uitvaart tot en met het verzekerd bedrag. Verzorgt DELA de uitvaart niet? Dan keren wij het verzekerd bedrag uit aan de begunstigde(n) van de verzekering. Met dat bedrag kunnen de nabestaanden (een deel van) de uitvaart betalen. Op uw polis ziet u het verzekerd bedrag staan.

Waarom krijg ik een nieuwe polis?

Met de nieuwe polis informeren wij u over uw uitvaartverzekering. Er staat op waarvoor u verzekerd bent en wie er verzekerd zijn.

Kan ik mijn polis digitaal ontvangen?

Meestal kunt u uw nieuwe polis ook digitaal ontvangen. Heeft u een Mijn DELA-account? Dan geeft u na het inloggen bij contactvoorkeuren aan dat u uw polis voortaan graag digitaal wilt ontvangen. Heeft u nog geen Mijn DELA-account? Dan maakt u eenvoudig een Mijn DELA-account aan via www.dela.nl/registratie.

Let op! U kunt uw nieuwe polis niet digitaal ontvangen als u uw verzekering heeft gesloten via een onafhankelijk financieel adviseur. Of als uw verzekering een voortzetting is van een Monumentenverzekering met twee verzekerden bij Algemeen Belang. U kunt uw polis dan ook niet bekijken in Mijn DELA.

Over uw verzekering

Waarom is het verzekerd bedrag aangepast?

Met de winstdelingsregeling die bij uw verzekering hoort, verhogen wij het verzekerd bedrag van uw verzekering op 1 januari 2019 met 0,61%. Dit jaar stijgen de uitvaartkosten bij DELA met gemiddeld 1,90%. Wij raden u daarom aan om regelmatig te controleren of uw verzekering nog past bij uw uitvaartwensen.

Waarom stijgen de uitvaartkosten?

Een uitvaart wordt duurder doordat de uitvaartkosten stijgen. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten van een graf of een uitvaartkist. Met de uitvaartkostenwijzer kunt u berekenen wat een uitvaart ongeveer kost.

Over uw verzekering wijzigen

Hoe kan ik mijn partner meeverzekeren?

U kunt uw partner meeverzekeren door hem of haar op uw polis bij te schrijven via Mijn DELA. Bijschrijven op de polis kan tot een leeftijd van 75 jaar en bij een UitvaartPlan tegen eenmalige premie (koopsom) tot een leeftijd van 85 jaar. Wij stellen daarbij een paar gezondheidsvragen. Heeft u geen Mijn DELA? Maak dan eerst een account aan. U ontvangt een e-mailbevestiging van uw account. Daarna schrijft u uw partner eenvoudig bij.

Wilt u dit niet digitaal regelen? Bel ons dan alstublieft.

Let op! Heeft u uw verzekering gesloten via een onafhankelijk financieel adviseur? Dan regelt u het meeverzekeren van uw partner via uw financieel adviseur. U vindt de contactgegevens van uw financieel adviseur op uw nieuwe polis.

Kan ik mijn DELA UitvaartPlan afkopen of stoppen met de verzekering?

De verzekering loopt levenslang. Wilt u de verzekering eerder stoppen? Dan bepalen wij de afkoopwaarde van de verzekering. Deze waarde bestaat uit de poliswaarde min € 150 afkoopkosten (€ 90 als u de verzekering gedeeltelijk stopzet). Is de poliswaarde hoger dan de afkoopkosten? Dan maken wij het bedrag dat overblijft over naar uw rekening. U bent dan niet meer verzekerd voor de uitvaartkosten.  Let op! De afkoop van de verzekering kan alleen door de verzekeringnemer worden aangevraagd.

Andere vragen

Hoe vraag ik een Mijn DELA-account aan?

Alleen de verzekeringnemer kan een Mijn DELA-account aanmaken. U vraagt het aan via www.dela.nl/registratie. Wij vragen u dan om de volgende gegevens in te vullen:

  • Geboortedatum
  • Polisnummer
  • E-mailadres
  • Een eigen wachtwoord

U ontvangt via e-mail een bevestiging dat u een account heeft aangemaakt.

Let op! Heeft u uw verzekering(en) gesloten via een onafhankelijk financieel adviseur? Of is uw verzekering een voortzetting van een Monumentenverzekering met twee verzekerden bij Algemeen Belang? Dan kunt u uw verzekering(en) niet digitaal bekijken en/of aanpassen.

Waar kan ik de wensen voor een uitvaart vastleggen?

U kunt uw uitvaartwensen invullen in Mijn uitvaartwensen. Bij een overlijden is dit een praktisch leidraad voor uw nabestaanden. U kunt uw wensen printen of bewaren als pdf.

Hoe kan ik mijn uitvaartwensen veranderen?

Heeft u uw uitvaartwensen opgeschreven in Mijn uitvaartwensen en wilt u ze aanpassen? Dat kan via Mijn DELA. Bij een overlijden is Mijn Uitvaartwensen een praktische leidraad voor uw nabestaanden. Print uw wensen en bewaar ze bij uw verzekeringspapieren. U kunt ze ook opslaan als pdf-bestand in uw administratie.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!