Veelgestelde vragen over uw nieuwe polis

De drie meest gestelde vragen

Waar ben ik voor verzekerd?

Met het DELA UitvaartPlan regelt en verzorgt DELA uw uitvaart. Op uw polis staat wat het pakket aan uitvaartdiensten is en wat het vrij te besteden bedrag is. Bekijk ook ons YouTube filmpje. Daarin leggen wij u precies uit hoe het zit.

Waarom krijg ik een nieuwe polis?

Met de nieuwe polis informeren wij u over uw uitvaartverzekering. Er staat op wie er verzekerd zijn en waarvoor u verzekerd bent vanaf 1 januari 2019.

Kan ik mijn polis digitaal ontvangen?

Meestal kunt u uw nieuwe polis ook digitaal ontvangen. Heeft u een Mijn DELA-account? Dan kunt u na het inloggen bij contactvoorkeuren aangeven dat u uw polis voortaan graag digitaal wilt ontvangen. Heeft u nog geen Mijn DELA-account? Dan kunt u een Mijn DELA-account aanmaken op www.dela.nl/registratie.

Let op! U kunt uw nieuwe polis niet digitaal ontvangen als u uw verzekering heeft gesloten via een onafhankelijk financieel adviseur. U kunt uw polis dan ook niet bekijken in Mijn DELA.

Over uw verzekering

Waarom is het verzekerd bedrag aangepast?

Wij verhogen de waarde van uw verzekering op 1 januari 2019. Dit doen wij omdat de kosten van een uitvaart in Nederland stijgen. De waarde van uw verzekering stijgt automatisch mee. Uw uitvaartverzekering is hierdoor waardevast.

Wat is het vrij te besteden bedrag (Geldverzekering)?

Het vrij te besteden bedrag is een bedrag voor uitvaartwensen die niet in het pakket aan uitvaartdiensten zitten. U kunt dit bedrag gebruiken voor aanvullende wensen, zoals bijvoorbeeld een koffietafel, een luxe kist, bloemen of andere persoonlijke wensen. Op uw polis ziet u hoe hoog het vrij te besteden bedrag nu is. Veranderen uw wensen? Dan past u het bedrag aan via Mijn DELA.

Hoe hoog is het vrij te besteden bedrag (Geldverzekering)?

U bepaalt zelf het vrij te besteden bedrag. Het minimale bedrag is € 621 in 2019. Op uw polis ziet u hoe hoog het vrij te besteden bedrag nu is.

Waarom stijgen de uitvaartkosten?

Met het DELA UitvaartPlan regelt en verzorgt DELA uw uitvaart. Op uw polis staat wat het pakket aan uitvaartdiensten is. De prijzen van de onderdelen van dit pakket veranderen elk jaar. Een aantal onderdelen wordt goedkoper, een aantal onderdelen wordt duurder. De gemiddelde uitvaartkosten voor 2019 stijgen doordat de grafkosten, de uitvaartkist en de portokosten zijn gestegen.

Over uw verzekering wijzigen

Kan ik het vrij te besteden bedrag (geldverzekering) stopzetten?

Nee, dat kan niet. Het vrij te besteden bedrag hoort bij uw uitvaartverzekering. Dit bedrag is voor aanvullende uitvaartwensen, zoals bijvoorbeeld een koffietafel, een luxe kist of andere persoonlijke wensen. U ziet op uw polis hoe hoog het vrij te besteden bedrag nu is. Wordt het bedrag na een overlijden niet of slechts voor een deel gebruikt? Dan keren wij (de rest van) het vrij te besteden bedrag uit aan de begunstigde(n).

Kan ik mijn DELA UitvaartPlan afkopen of stoppen met de verzekering?

De verzekering loopt levenslang. Wilt u de verzekering eerder stoppen? Dan bepalen wij de afkoopwaarde van de verzekering. Deze waarde bestaat uit de poliswaarde min € 150 afkoopkosten (€ 90 als u de verzekering gedeeltelijk stopzet). Is de poliswaarde hoger dan de afkoopkosten? Dan maken wij het bedrag dat overblijft over naar uw rekening. U bent dan niet meer verzekerd voor de uitvaartkosten.  Let op! De afkoop van de verzekering kan alleen door de verzekeringnemer worden aangevraagd

Andere vragen

Hoe vraag ik een Mijn DELA-account aan?

Alleen de verzekeringnemer kan een Mijn DELA-account aanmaken. U vraagt het aan via  www.dela.nl/registratie. Wij vragen u dan om de volgende gegevens in te vullen:

  • Geboortedatum
  • Polisnummer
  • E-mailadres
  • Een eigen wachtwoord

U ontvangt via e-mail een bevestiging dat u een account heeft aangemaakt. 

Let op! Heeft u uw verzekering(en) gesloten via een onafhankelijk financieel adviseur? Dan kunt u uw verzekering(en) niet digitaal bekijken en/of aanpassen.

Waar kan ik de wensen voor een uitvaart vastleggen?

U kunt uw uitvaartwensen invullen in Mijn uitvaartwensen. Bij een overlijden is dit een praktisch leidraad voor uw nabestaanden. U kunt uw wensen printen of bewaren als pdf.

Hoe kan ik mijn uitvaartwensen veranderen?

Heeft u uw uitvaartwensen opgeschreven in Mijn uitvaartwensen en wilt u ze aanpassen? Dat kan via Mijn DELA. Bij een overlijden is Mijn Uitvaartwensen een praktische leidraad voor uw nabestaanden. Print uw wensen en bewaar ze bij uw verzekeringspapieren. U kunt ze ook opslaan als pdf-bestand in uw administratie.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!