Indexering

U heeft een DELA UitvaartPlan waarbij u premie heeft betaald tot uw 65e of 80e jaar. U betaalt nu geen premie meer. Wij passen de waarde van uw verzekering jaarlijks aan. Dat doen wij omdat de kosten van een uitvaart elk jaar stijgen. Dit heet indexering.

Wat is indexering?

U heeft een waardevaste uitvaartverzekering. Dit betekent dat het bedrag waarvoor u verzekerd bent automatisch meestijgt met de kosten van een uitvaart in Nederland. Zo zorgen wij ervoor dat u altijd de uitvaart krijgt waarvoor u verzekerd bent.

Hoe betalen we de indexering?

Een deel van de indexering betalen wij uit de premie die u al voor deze verzekering heeft betaald. Een ander deel betalen wij uit onze winstdeling.

Waarom stijgen de uitvaartkosten elk jaar?

Met het UitvaartPlan in Diensten bent u verzekerd van een pakket aan uitvaartdiensten. De prijzen van de onderdelen van dit pakket veranderen elk jaar. Een aantal onderdelen wordt goedkoper, een aantal onderdelen wordt duurder. Zo speelden bij de uitvaartkostenstijging voor 2019 de stijging van de grafkosten, de uitvaartkist en de portokosten een rol.