Praat eens met je kind over het onderwerp uitvaart

Heb je het met je kind al eens gehad over het onderwerp uitvaart? Is hij/zij op de hoogte van jouw uitvaartwensen? Weet hij/zij eigenlijk wat een uitvaartverzekering inhoudt? Allemaal vragen waar jullie het samen eens over kunnen hebben. Lastig om te beginnen? We geven wat tips.

Chat met onze medewerkers

Tip 1: sta samen stil bij het overlijden van een bekend persoon

Het overlijden in de eigen omgeving of het overlijden van een bekend persoon kan een moment zijn dat je kind toch even stilstaat bij het onderwerp uitvaart. Wanneer je merkt dat je kind hier mee bezig is, grijp dit moment dan eens aan om het over uitvaartwensen te hebben. Welke specifieke muziek vinden ze bijvoorbeeld mooi voor een afscheid. Gebruik eventueel als hulpmiddel Mijn Uitvaartwensen.

Tip 2: praat mee over tv-programma's

Naast het overlijden van een bekend persoon of iemand in de eigen omgeving, zijn er ook een aantal televisieprogramma's die het onderwerp behandelen. Heeft je kind bijvoorbeeld het programma Over mijn Lijk van BNN gezien? Of Break Free; een eerbetoon aan jonge, verongelukte wereldreizigers? Praat eens met je kind over deze programma's.

Tip 3: gebruik de kaartenset als hulpmiddel

We hebben een kaartenset gemaakt die je als hulpmiddel kunt gebruiken om samen met je kind het gesprek aan te gaan over uitvaartwensen. Bekijk het gesprek van Gerja en haar dochter Nelleke en hoe zij hier gebruik van maken.

Goed om te weten

In het jaar dat je kind 25 jaar wordt, ontvang je een e-mail of brief van DELA. Hierin geven we aan dat de kinderpremie verandert in een volwassenpremie en waarom. Als ouder heb je dan een aantal mogelijkheden.