• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Een afscheid naar wens in Nieuweschoot

  • Crematorium in het oude Friese weidelandschap
  • Rustig gelegen met uitzicht over de weilanden
  • Sfeervolle ruimtes met veel daglicht
  • Veel mogelijkheden voor alle wensen

Yarden is DELA

Yarden is overgenomen door DELA. Daarmee is deze locatie ook onderdeel van DELA geworden. Door de overname bieden we onze dienstverlening nu door heel Nederland aan en kunnen we er zijn voor iedereen. Bij een bezoek aan deze locatie kun je nog uitingen van Yarden tegenkomen. In de loop van 2024 passen we dit aan.

Welkom bij DELA Schoterhof | crematorium in Nieuweschoot

Crematorium DELA Schoterhof is rustig gelegen in het oude Friese weidelandschap in Nieuweschoot bij Heerenveen. Dankzij de sfeervolle ruimtes met veel daglicht is dit een fijne plek voor een persoonlijk en bijzonder afscheid van een dierbare.

Ons betrokken team van specialisten luistert graag naar al je uitvaartwensen en helpt bij het maken van passende keuzes. We zijn er voor iedereen, ook zonder verzekering.

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen bij ons crematorium. We vertellen je dan graag meer over de vele mogelijkheden die je hebt bij ons crematorium en het uitvaartcentrum in Heerenveen. Bijvoorbeeld op het gebied van horeca en persoonlijke rituelen.

Uitvaart regelen in Nieuweschoot

Wanneer je een afscheid moet regelen van een dierbare, komt er een hoop op je af. In een korte tijd krijg je veel informatie en moet je verschillende keuzes maken. Hoe weet je dan zeker dat je niets over het hoofd ziet?

Onze specialisten ondersteunen je bij iedere stap en beantwoorden al je vragen. Ze staan voor, tijdens en na het afscheid voor je klaar en helpen je bij het regelen van een uitvaart in Nieuweschoot, Heerenveen en omgeving.

Foto’s van het crematorium

 

Goed om te weten

Kan ik crematorium DELA Schoterhof per openbaar vervoer bereiken?
Ons crematorium is bereikbaar met de bus. Neem bus 115 vanaf Station Heerenveen tot aan bushalte Rotstergaastweg. Vanaf hier is het nog ongeveer 7 minuten lopen tot het crematorium.
Kun je ook zonder DELA-verzekering bij het crematorium in Nieuweschoot terecht?
Iedereen is welkom om gebruik te maken van crematorium Schoterhof bij Heerenveen, ook zonder DELA-verzekering. Klik hier voor alle mogelijkheden zonder uitvaartverzekering van DELA.
Wat zijn de openingstijden van crematorium DELA Schoterhof?
Openingstijden: ma t/m vrij van 09.00 tot 16.30 uur
Hebben jullie voorzieningen voor bezoekers met een beperking en slechthorenden?
Alle crematoria en uitvaartcentra van DELA zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook zijn er een of meer rolstoelen beschikbaar. Daarnaast zijn alle aula’s van crematoria uitgerust met een ringleiding voor slechthorenden. Een ringleiding zorgt ervoor dat mensen met een hoortoestel het geluid in de aula kunnen beluisteren zonder storend omgevingsgeluid. Wij helpen u hier graag bij.
Hoe lever ik muziek- en beeldmateriaal aan voor de afscheidsdienst?

Het is mogelijk om beeld/foto's en muziek af te spelen in de aula. De aula beschikt over presentatiemogelijkheden. Er zijn twee beeldschermen en een laptop aanwezig. Je kunt dit op een USB-stick aanleveren of je eigen laptop meenemen. Let er wel op dat de foto's zodanig zijn opgenomen dat de diapresentatie automatisch start. In de condoleanceruimtes is een beeldscherm met geluid geplaatst waarop je een diapresentatie of een filmpje kunt laten afspelen. 

Muziek kun je heel eenvoudig uitkiezen en versturen naar het crematorium via deze pagina over uitvaartmuziek. Muziek ontvangen wij doordeweeks het liefst 24 uur van tevoren, in het weekend graag 48 uur van tevoren. Muziek kun je op USB aanleveren.

Wat zijn de kosten van het crematorium en het aanbod van de horeca?

Benieuwd naar de tarieven van het crematorium en de bijbehorende horeca? Je vindt ze in de onderstaande downloads.

Tarieven Crematoria
Tarieven Horeca
Horecabrochure

Waar vind ik de algemene voorwaarden, huisregels en het machtigingsformulier voor de asbestemming?

In de onderstaande downloads vind je de algemene voorwaarden, onze huisregels en het machtigingsformulier voor het uitvoeren van de asbestemming.

Algemene Voorwaarden Crematoria
Huisregels Crematoria
Machtigingsformulier uitvoeren asbestemming

Heb je een vraag? We helpen je graag!

Omdat elk leven oneindig aandacht verdient

Onze mensen maken elke dag de meest ontroerende situaties mee. Bekijk hier echte verhalen van onze mensen en ervaar wat oneindig aandacht betekent voor nabestaanden.

DELA Schoterhof - crematorium in Nieuweschoot

Rotstergaastweg 45
8452 LA Nieuweschoot
Crematorium, Ceremonielocatie