• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Welkom bij crematorium Waerdse Landen in Heerhugowaard

Crematorium en uitvaartcentrum Waerdse Landen opende in augustus 2014 haar deuren, als de eerste locatie van coöperatie DELA in Noord-Holland. U vindt deze locatie op de doorgaande weg van Heerhugowaard naar Obdam, naast de gemeentelijke begraafplaats. We bieden alle mogelijkheden om een persoonlijke invulling te geven aan het afscheid van een dierbare.

Chat met onze medewerkers

Waerdse Landen in Heerhugowaard

Krusemanlaan 5
1701 VN Heerhugowaard
Crematorium, Uitvaartcentrum, Ceremonielocatie

Afscheidsdiensten: ma t/m za 8.00 - 16.00
Terrein/strooiveld/columbarium: 8.30 - 17.30
Shop herinneringsproducten: di - do - vrij - za 9.00 - 16.00 (op afspraak)

Nabestaanden steunen in coronatijd

Het bezoeken van een uitvaart gaat anders dan we altijd gewend waren. Even een arm om iemand heen slaan kan niet nu we afstand moeten houden. Dat is niet altijd gemakkelijk. Gelukkig zijn er veel manieren om er te zijn voor een ander. Ben je op zoek naar meer informatie over afscheid nemen in coronatijd op één van onze locaties? Bekijk onze informatiepagina over uitvaarten in tijden van corona.

Herinneringen komen tot leven

Waerdse Landen is een kleurrijke ontmoetingsplek gericht op het creëren van mooie herinneringen aan een afscheid. Het pand is ruim van opzet, net als de tijden in de aula, huiskamer en Waerdse Tuin. Wij helpen nabestaanden om op eigen wijze afscheid te nemen van hun naaste. Door te adviseren en inspireren, maar vooral door er voor hen te zijn en zorgen uit handen te nemen. Onze nieuwe locatie helpt daarbij; het gebouw voelt vertrouwd, comfortabel en geborgen aan. Daardoor biedt het de mogelijkheid om onze dienstverlening uit te breiden met onder andere het geven van lezingen, rondleidingen en lichtjesavonden. Zo helpen we herinneringen levend te houden.

Alles onder één dak

Bij Waerdse Landen is alles rondom de uitvaart op één locatie geregeld; het crematorium en uitvaartcentrum zijn praktisch gelegen naast de begraafplaats. Door deze samenwerking kunnen we nabestaanden voor, tijdens en na de uitvaart bijstaan.
Alles is aanwezig om het afscheid zo prettig mogelijk te maken. Zo beschikt het crematorium over een buitenaula: De Waerdse Tuin. Hier kan een mooi afscheid in de natuur worden georganiseerd.

Afscheid nemen en ontmoeten

Het crematorium heeft een aula met 145 zitplaatsen en ruim 250 staanplaatsen. Ook zijn er twee beeldschermen aanwezig en een piano die bespeeld kan worden tijdens de afscheidsbijeenkomst. Met onze HD-camera’s kunnen we beeldopnames maken, voor een blijvende herinnering aan de dienst. Speciale technieken zorgen ervoor dat de plechtigheid ook goed te volgen is door personen met een gehoorapparaat.
Bij de koffiekamers is een lounge, een prettige en informele ruimte waar de familie na afloop van de condoleance nog terecht kan voor een hapje en een drankje. Onze uitgebreide horecavoorzieningen maken het aangenaam om elkaar te ontmoeten en herinneringen op te halen.
Liever afscheid nemen in huiselijke sfeer? Dat kan in onze huiskamer; de plek om in kleine kring op een intieme wijze afscheid te nemen.

Bespreken van uw wensen

Voorafgaand aan de uitvaart bent u van harte welkom in ons crematorium om alvast een kijkje te nemen in de verschillende ruimtes. We laten u graag zien wat er allemaal mogelijk is. Ook kunnen we dan eventuele wensen bespreken en helpen bij het maken van de juiste en bij u passende keuzes. Bijvoorbeeld op het gebied van horeca, maar ook de rituelen die een afscheid persoonlijk maken. Zo zorgen we voor een gerust gevoel over de uitvaart: het is goed geregeld.

Team Waerdse Landen

Medewerkers aan het woord

Elke maand vertelt een medewerker van coöperatie DELA over zijn of haar werk. Lees over de mooie en soms lastige momenten die Wies, Leonie en Femke meemaken.

Foto's van onze locatie

Uitvaart Top 50